İletişim Yayınları Tutunamayanlar / Bütün Eserleri 1

314,90 TL
Son 1 ürün!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (42)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
302,40 TL278,27 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
200 TL'ye 10 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
318,75 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

İletişim Yayınları Tutunamayanlar / Bütün Eserleri 1

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: E Ofis Kırtasiye Satıcı Ünvanı: AJANSHANE KİTAP KIRTASİYE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0010164780100001 Vergi Kimlik Numarası: 0101647801
    Bu ürün E Ofis Kırtasiye tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Ülkemizin en değerli yazarlarından biri olan Oğuz Atay’ın yazıldığı dönemde büyük tartışma konusu olmuş eseri Tutunamayanlar, 1972 yılında yayımlanmıştır. Eser, bilinç-akışı tekniğiyle döneme damgasını vurarak Türk Edebiyatı’nda yeni bir çağı başlatmıştır. Pek çok eleştirmen, Tutunamayanlar’ı Türk Dili’nde yazılmış en iyi eser olarak değerlendirmektedir. Tutunamayanlar Oğuz Atay ismiyle özdeşleşmiş bir roman olarak, büyük yazarımızın hayatından izler taşımasıyla da kısmen otobiyografik bir eser olarak da değerlendirilebilir. Roman, son derece üst düzey diliyle çevirisi en zor romanlar arasında yer alır. Tutunamayanlar, sadece birkaç dile çevrilebilmiştir. “Het leven in stukken” adı altında Flemenkçeye (Hollanda Dili) çevrilen eser, eserin Hollandalı çevirmenine ödül kazandırmıştır. Tutunamayanlar konusu itibariyle intihar eden arkadaşının geçmişini araştıran Turgut Özben’in, söz konusu arkadaşı Selim Işık’ın modern hayata neden “Tutunamadığı”nı öğrenme çabasını anlatmaktadır. Romanda Turgut’un karşılaştığı her kişi Selim Işık’ı tanıyan kişilerdir ve her biri Turgut’a Selim’in farklı yönlerini aktarmaktadır. İletişim Yayınları’nın en prestijli kitaplarından biri olan Tutunamayanlar, ülkemizde olduğu kadar Dünya çapında da merak konusu olan eserlerden biridir. Her yıl kitaplar arasında yer alan Eser, TRT Roman Ödülü’ne sahiptir. Tutunamayanlar romanının ilk baskısı 1000 TL gibi bir fiyat ile alıcı bulmuştur. Sayfa Sayısı: 724 Baskı Yılı: 2014 Dili: Türkçe Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı : 2000 Dil : Türkçe

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Oğuz Atay
  • Roman Türü Aşk-Romantik
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

İletişim Yayınları - Tutunamayanlar - Oğuz Atay

İletişim Yayınları Oğuz Atay Tutunamayanlar romanını okuyucunun beğenisine sunar. Türk edebiyatının çağdaş romancılığa dair ilk örneği olan eser oldukça ünlüdür. Gerek konusu gerek diliyle hem okuyucuların hem de eleştirmenlerin övgüyle bahsettiği bir eserdir. İlk baskısı yapıldığında edebiyat çevrelerinde farklı tartışmalara konu olur. Pek çok eleştirinin odağı hâline gelse de bugün Türk romancılığı için bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Bu açıdan pek çok eleştirmen tarafından ‘bir başkaldırı’ olarak da nitelendirilir. Oğuz Atay’ın ödüllü romanı Tutunamayanlar:

  • 724 sayfadır. Herkesin kendinden bir parça bulduğu konusu ile merak uyandırıcıdır.
  • Roman okumayı seven herkes için ideal bir seçimdir. Konusu ve dili itibari ile daha çok yetişkinlere yönelik bir eserdir. Çok satan kitaplar listesine her yıl girer.
  • Türkçenin muntazam kullanımına dair önemli bir örnektir.

Oğuz Atay Tutunamayanlar Kitabı Konusu ve Türü nedir?

İletişim Yayınları - Tutunamayanlar - Oğuz Atay

Oğuz Atay Tutunamayanlar konusu itibariyle bir intiharın ardından yaşanan farkındalıkları anlatır. Selim ve Turgut kitabın yakın arkadaş olan iki baş karakteridir. Selim intihar eder. Turgut arkadaşının intiharını araştırmaya başlar. Turgut arkadaşının geçmişini araştırırken onun neden modern hayata ayak uyduramadığını anlar. Oğuz Atay Tutunamayanlar özet olarak karakterler üzerinden modern hayata ve bu yaşantının psikolojik etkilerine değinir. Oğuz Atay Tutunamayanlar türü roman olan bir kitaptır. Yazar anlatmak istediğini bir kurgu içinde aktarır. Türk edebiyatının en popüler romanlarından biridir. Oğuz Atay Tutunamayanlar incelemelerde üst düzey dili öne çıkar. Çeviri yapılması en zor romanlardan biri olarak bilinir. Bu nedenle çok az dile çevrilmiştir. Pek çok edebiyat eleştirmen Oğuz Atay Tutunamayanlar hakkında bilgi verirken ‘Türk dilinde yazılan en iyi eser’ tanımlamasını kullanır.

Oğuz Atay Tutunamayanlar Kitabı Yazarı Kimdir?

Tutunamayanlar kitabının yazarı Oğuz Atay’dır. Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan yazar ilk gençlik yıllarında karikatür çizer. İnce bir mizah anlayışına sahiptir. Bu anlayışına tüm eserlerinde rastlamak mümkündür. Kafka ve Dostoyevski hayranlığı ile tanınır. İki büyük yazarın insan yaşamına ve psikolojisine dair bakış açılarını bazı benzerlikler ile Tutunamayanlar isimli eserinde de görmek mümkündür. Tutunamayanlar, Oğuz Atay’ın adının duyulmasını sağlayan eseridir. Bu kitabı ile yazar büyük bir tartışmanın odak noktası hâline gelir. Ayrıca TRT Roman Ödülü’ne de bu eseri ile layık görülür. Türk edebiyatının postmodern akım ile tanışmasını sağlar. Türk edebiyatına çağdaş roman anlayışını getiren yazar hayatta olduğu dönemde pek tanınmaz. Şu an sahip olduğu ve hak ettiği ilgiyi ancak ölümünden sonra görür.

Oğuz Atay Tutunamayanlar Kitabı Kimlere Hitap Eder?

Üst düzey dil yapısı ve anlatımı ile Oğuz Atay Tutunanlar okuması zor bir eser olarak bilinir. Ancak kurgusu, insana dokunan anlatımı ve gerçekçi tespitleri ile okuyucuyu içine çekmeyi başaran bir eserdir. Genel okuyucu kitlesine uygun olan kitap roman okumayı seven herkese hitap eder. Ayrıca insanın iç dünyasına, psikolojik değişimlerine ve hayatta kalma mücadelesine dair okuma yapmayı sevenler tarafından da tercih edilebilir. Oğuz Atay Tutunamayanlar okuyanların sevdiği ve tavsiye ettiği bir romandır. Oğuz Atay Tutunamayanlar fiyat olarak bütçe dostu bir kitaptır. Trendyol’un avantajlı fiyat seçenekleri ve çeşitli kampanyaları aracılığı ile kitabı daha da hesaplı bir şekilde satın almak mümkündür. Ayrıca Oğuz Atay Tutunamayanlar yorumlarına da web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz. Online alışveriş ile sunulan kolaylıklardan yararlanarak dilediğiniz an satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.