Hayfene Chia Tohumu 225 gr

124,90 TL
Çok Al, Az Öde!
1 x  124,90 TL
%10 indirim
2 x  112,41 TL
224,82 TL
%15 indirim
3 x  106,17 TL
318,50 TL
%20 indirim
4 x  99,92 TL
399,68 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Hayfene Chia Tohumu 225 gr

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Hayfene Satıcı Ünvanı: UCUZCULAR GIDA MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0883001912500018 Vergi Kimlik Numarası: 8830019125
    Bu ürün Hayfene tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Hayfene Chia Tohumu Diğer İsimleri Çiya Tohumu Menşei Paraguay İngilizce Adı Chia Seeds Botanik Adı Salvia hispanica L. Chia Tohumu Nedir? Kökenleri Güney Amerika ve Aztek tarihine dayanan, üretimi çoğunlukla Paraguay gibi Latin Amerika ülkelerinde gerçekleştirilen bu bitki pek çok faydası olduğu bilinen ve bu sebeple tüm dünyada sık tüketilen bir besindir. Esasında bir tür adaçayının tohumları olan bitki, birçok şekilde kullanılmaktadır. Chia tohumu özellikle sağlıklı beslenme diyetlerinde yer verilebilen düşük kalori içeren bir besindir. Vegan beslenme şeklinde de önemli bir rol oynayan bu değerli bitki tohumu bazı yiyeceklerin içinde olduğu gibi tüketilirken, üzerinde çeşitli yöntemler uygulanarak yumurta muadili olarak da kullanılabilir. Nerelerde Kullanılır? Genellikle tohumları kullanılan bu bitki, çeşitli ekmeklerde kullanılır. Bunun yanı sıra, tahıl, sebze, yoğurt ve salata gibi pek çok yemekte chia tohumuna rastlamak mümkündür. Düşük kalori oranına sahip lifli yapısı sayesinde sağlıklı beslenme diyetlerinde de tercih edilebilir. Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Chia’yı hiçbir işlem yapmadan tüketmek de mümkündür ancak ıslatılıp kullanıldığında sindirimi daha kolay olur ve vücuda alınan diğer besinlerin sindirimine de yardımcı olabilir. Vegan mutfakta chia tohumu kullanımı oldukça önemlidir çünkü çeşitli kek ve tatlılara kıvam veren yumurta bu tür bir beslenme şeklinde kaçınılan bir yiyecektir. Yeterli miktarda ve yeterli süre suda bekletilen tohumlar jelatin kıvamını alır ve yumurtanın vereceği kıvamı elde etmeye olanak sağlar. Dolayısıyla chia tohumunu Omega 3 ve protein kaynağı olarak kullanabilmenin yanı sıra, yumurta muadili olarak da tercih edebilirsiniz. Favori Tariflerimiz ? Chia Tohumlu Peynirli Omlet, ? Meyveli Yoğurt, ? Tam Buğday Ekmek, ? Chia Tohumlu Enginar Salatası. Chia Tohumlu Vegan Kraker Tarifi Bu tarif için malzemeler şunlardır: ? 1,5 yemek kaşığı chia tohumu, ? 8 yemek kaşığı yulaf unu, ? 1 çay kaşığı tuz, ? 1 yemek kaşığı zeytinyağı, ? ½ çay kaşığı toz kimyon, ? 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, ? ½ çay kaşığı kuru nane, ? ½ çay kaşığı toz sarımsak. Chia Tohumlu Kraker tarifinin yapılışı şu şekildedir: Chia tohumlarını bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin. 10 dakika kadar, jel kıvamı alana kadar bekletin. Başka bir kaba suda beklettiğiniz chia tohumu ve diğer malzemeleri alın, iyice yoğurup hamur haline getirin. İki yağlı kağıt arasına hamuru koyun incecik açın ve dilediğiniz şekil ve boyutta kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yüzü kızarana kadar pişirin. Piştiğinde ise fırını kapatıp kapağı açık bir biçimde 5 dakika bekletin ardından krakerleriniz hazır.
Geri Bildirim Ver