Gergedan Yayınları Bedenim Bana Ait !

29,99 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Gergedan Yayınları Bedenim Bana Ait !

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: FIRSAT KİTABEVİ Satıcı Ünvanı: REŞAT KELEŞ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Antalya Mersis Numarası: 2893987710400001 Vergi Kimlik Numarası: 5430583279
    Bu ürün FIRSAT KİTABEVİ tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • ISBN: 9786056397264
  • Yazar : Pro Familia
  • Yayıncı : Gergedan Yayınları
  • Dil : Türkçe
  • Cilt : Ciltsiz
  • Özet : Cinsellikle ilgili sınır ihlalleri konusunda tavır belirlemek hiç de kolay değildir. Bu kitap, diyalog ve konu üzerine düşünme önerlerinde bulunup sorun hakkında düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu kitapta cinsel istismara ilişkin doğrudan anlatımlar bulamayacaksınız. Daha ziyade, çocukların kendi kendilerinin nasıl tavır alacaklarını ve başkalarına karşı nasıl davranacaklarını öğrenebilecekleri gündelik hayattan durumlar tanımlanmaktadır. Çocukların ihtiyaç duyduğu şey, hoşlarına gitmeyen dokunma ve yakınlaşmaların farkına varıp bunları engellemeleri ve bu türden davranışlara karşı kendilerini savunmalarını olanaklı kılan özgüvendir. Önemli olan, duygu ve bedenlerinin farkına varmalarının yanı sıra hoşlarına giden ve gitmeyen durumları ayırt etmeleridir. Duygularını ve isteklerini net bir şekilde ifade etmeleri için çocukları cesaretlendirmeliyiz. Nahoş ve istenmeyen bir durumla karşılaştıklarında belli bir sınır koymayı ve "Hayır" demeyi öğrenmeleri gerekiyor.

Ürün Özellikleri

  • Yaş 3 - 6 Yaş
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Dagmar Geisler
  • Basım Yılı 2022
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Bedenim Bana Ait! - Pro Familia | Gergedan Yayınları

Çocuklar, bedenleri hakkındaki her şeyi ebeveynlerinin de yardımıyla keşfederek öğrenirler. Bu dönemle birlikte kendi bedenlerini incelemeye başlarlar. Ailesi yardımı ile vücutları hakkında daha çok şey öğrenebilirler. Ancak bedenine kimin dokunup kimin dokunmaması gerektiğini, özel bölgelerini bilemeyebilirler. Çocuklar sevgi ve saflık yüklüdürler. Kimsenin kötü niyetini anlayamazlar. İş burada ebeveynlere düşmektedir. Anneler ve babalar, çocuklarına özel bölgelerini ve özel alanlarını öğretmeli ve bu konuda onlara bilinç aşılamalıdır. Ama bu hemen yapılacak veya çocuğa açık açık söylenecek bir şey değildir. Çocuklar bir şeylerin direktif şeklinde anlatılmasıyla anlamazlar. Her şeyi bir oyuna ve eğlenceye dönüştürmek gerekir. Pro Familia'nın yazdığıBedenim Bana Ait kitabı ile bu konuyu çocuklarınıza daha kolay biçimde öğretebilirsiniz.

  • Anlam ve mesaj yüklü görsel içerik
  • İstismara karşı bilinçlendirme
  • Kolay anlaşılabilecek anlatım

Bilinçlendirici Kitap Bedenim Bana Ait İçeriği

Bilinçlendirici Kitap Bedenim Bana Ait İçeriği

Çocuklara cinsel konular hakkında bir şeyler öğretmek ilk etapta kolay değildir. Çünkü çocuk dünyası tanımadığı bir konuyu kafada şekillendirmekte zorlanabilir. Bu durum konu hakkında bilgi vermeyi de oldukça güçleştirir. Çünkü oluşturduğu o saf dünyanın içinden çıkmak aşamalıdır. Ancak böyle bir konu hiçbir şekilde çocuğa direktif verilerek anlatılamaz. Bu çocukta daha fazla kafa karışıklığına ve bilgi eksikliğine sebep olur. Çocuklara bir şeyleri zengin görsel içerikler ile oyunlaştırarak anlatmak çok daha kolaydır. Böylece çocuk hem eğlenir hem de eğlenirken öğrenme deneyimine sahip olur. Bu bilgiyi daha iyi anlaması ve kavranması sağlanır. Her çocuk Bedenim Bana Ait diyebilecek ve bu durumlarda ses çıkarabilecek kadar bilinçli olmalıdır. Bedenim Bana Ait Gergedan Yayınları ile çocuklar görseller ile eğlenerek öğrenirler ve bilgi sahibi olurlar.

Eğlendirerek Öğreten Materyal Bedenim Bana Ait

Eğlendirerek Öğreten Materyal Bedenim Bana Ait

Çocuklar, bedenlerine kişiler dokunurken ihlal edilmemesi gereken noktaları bilemezler. Sevgi dolu çocuklar için iletişim yalnızca konuşmayla değil dokunma ile kurulur. Hal böyle olunca da onlara bu konudaki bilgileri vermek oldukça zorlaşır. Çocuk zekası oyun odaklı çalışır. Eğer bir şeyi oyun şeklinde öğrenirse daha hevesli ve daha etkin biçimde öğrenir. Çevresindeki olayları, kuramları, her şeyi oyunlaştırmaya çalışır. Çevresini taklit eder ve bunun da adını oyun koyar. Bu şekilde her şeyi oyunlaştıran çocuk için bilgileri aşılamanın da iyi yolu oyunlaştırarak anlatmaktır. Çocuklar oyunlardan ve görsellerden çok etkilenirler. Gergedan Yayınları Bedenim Bana Ait kitabı ile çocuklara bu bilinci aşılamayı başarır. Kitapta istismar ile ilgili direkt bir anlatım yoktur. Konu, konuşmalar, diyaloglar ile zenginleştirilerek anlatılır. Bu konuyu daha rahat aktarabilmek için bu kitabı kullanabilirsiniz.

Gergedan Yayınları Bedenim Bana Ait Trendyol’da

Gergedan Yayınları Bedenim Bana Ait Trendyol’da

Gergedan Yayınları Bedenim Bana Ait! U281220 kitabı ile çocuklarınıza bu konuyu öğretmeniz çok daha fazla kolaylaşır. Kitap, çocuklara haklarını ve bunları nasıl kullanabileceklerini öğretir. Onların haklarını bilmesi ve kullanması güvenlikleri ve özgürlükleri için oldukça önemli bir noktadır. Hem kendi haklarını öğrenirken çevredeki insanlara da nasıl yaklaşmaları gerektiğini, hak ihlal eden olaylarda nasıl davranmaları gerektiğini kitabın zengin içerikleri ve çocukları etkileyen yapısı ile öğrenirler. Bu kitap onlara sınırlarını öğretir. Sınırlarını bilen birey, karşısındakinin sınır ihlali yapabilecek hareketlerine müsaade etmez ve tepkiler vererek kendini güvene alır. Çocukların güvenliği için bu bilinci onlara aşılamak mutlak surette gereklidir. Bedenim Bana Ait kitap yorumları da kitabın bu yöndeki yararlarını vurgular niteliktedir. Bedenim Bana Ait fiyat olarak müşterilere hesaplı bir şekilde sunulur.