FİDAN SEPETİM 2 Yaş Leylak Fidanı (syringa Chinensis)

koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

FİDAN SEPETİM 2 Yaş Leylak Fidanı (syringa Chinensis)

Geri Bildirim Ver
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için [page="return_conditions"]tıklayın[/page].

Ürün Özellikleri

  • Tip Çiçek Fidanı
Geri Bildirim Ver

FİDAN SEPETİM Syringa Chinensis Leylak Fidanı Trendyol'da!

Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis leylak fidanı bahçenize dikmeniz için tercih edebileceğiniz uzun ömürlü bir bitkidir. Dikilen fidanlar, bulunduğu ortamda farklı bir ambiyans yaratır. Syringa chinensis ismiyle de bilinen leylaklar, büyüdüklerinde 3 ila 4 metre aralığında boya sahip olurlar. Anavatanı Balkan Yarımadası olan bitki, büyüdüğünde muhteşem renkleri sayesinde bahçenizde güzel görünür. Ayrıca leylaklar, zeytingiller familyasına mensup bir ağaç türüdür. Oldukça dayanıklı olan bu bitkinin fidan hâli de zeytingillere benzer bir yapıya sahiptir. Fi̇dan Sepeti̇m leylak fidanı; Türkiye'de birçok bölgedeki peyzajda, park ve bahçe süslemelerinde gruplar hâlinde kullanılır. Kokusuyla insanları büyüleyen bitkiler, kendi adında bir rengin var olmasını sağlar. Çevreyi güzelleştiren Fi̇dan Sepeti̇m leylak fidanlarının bazı özellikleri ise şu şekildedir:

  • Tip: Çiçek Fidanı
  • Fidanlar 4 m boyuna ulaşabilir.
  • Mor renkte çiçekler açar.

Fidan Sepetim Syringa Chinensis Leylak Fidanının Özellikleri?

Fidan Sepetim Syringa Chinensis Leylak Fidanının Özellikleri?

Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis fidanları büyüme evresinde ve gelişme döneminde oldukça dayanıklıdır. Ağaç; kışın şiddetli soğuklara, yazınsa aşırı sıcaklık ve kuraklığa karşı direnç gösterir. Güçlü duyguları simgeleyen leylak ağacı; iddialı rengi, akıllara kazınan kokusu ve muhteşem çiçekleriyle bahçelerin sevilen bitkileri arasında yerini alır. Bitkinin ilkbahar ayında açan çiçekleri, etrafın misler gibi kokmasına sebebiyet verir. Çiçekler, 1 cm boyunda genellikle pembe ve mor renklere sahiptir. Ağaç, 10 ila 20 cm boyunda dik, bazen sarkık çiçek salkımları oluşturur. Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis leylak fidanı, suyu iyi süzebilir ve kireçli toprakları sever. Leylak fidanı tohum ve kök bölünmesiyle üretilebilir. Sonrasında da fidan olarak bahçelere dikilerek orta boylarda muhteşem ağaçlara dönüşür. Fidan, zor koşullarda yetişebilen özellikte olduğundan bahçe ve geniş balkonların sevilen çiçekleri arasındadır.

Fidan Sepetim Leylak Fidanının Kullanımı Nasıldır?

Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis leylak fidanı doğru toprakta uzun kullanım ömrüne sahiptir. Leylak fidanları ve ağaçları, pH değeri düşük ve rutubetli olan topraklarda büyümezler. Bu sebeple leylaklar, alkali yani pH değeri 8.5'ten, değişebilir sodyum yüzdesi 15'ten fazla olan veya her iki koşulu da bulunduran topraklarda yetiştirilir. Fidan güneşli alanları sever ancak yakıcı sıcağa maruz kalmamalıdır. Bu sebeple yarı gölgeli alanlar bu ürün için idealdir. Leylak fidanını diktikten sonra balkon, bahçe ya da iç mekanlarda yarı gölge olan bir yere bitkiyi yerleştirebilirsiniz. Ürün, su yetersizliği yaşadığında hızlı bir şekilde ölebilir. Bu sebeple yaz aylarında haftada bir gün, akşam ya da sabah saatlerinde mutlaka sulanmalıdır. Fidan büyüdükten sonra budama yapacaksanız ağacın çiçeklerinin dökülmesini beklemeniz gerekir. Çiçekler tomurcuk haldeyken budama yapılmamalıdır.

Fidan Sepetim Syringa Chinensis Leylak Fidanı Kaliteli midir?

Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis leylak fidanı soğuk ve sıcağa dayanıklı bir bitki türüdür. Fidan ağaca dönüştükten sonra üç hafta boyunca çiçek açar. Leylak depresyona karşı etkili bir bitkidir. Bu sebeple evde leylak yetiştirmek insanlara huzur verir. Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis leylak fidanı oldukça kalitelidir ve doğru toprağa dikildikten sonra yıllarca sizinle kalır. Ürün eğer saksıda yetiştiriliyorsa kar yağdığı zaman balkondan içeri almanız tavsiye edilir. Büyüdüğünde evinize ve bahçenize mis kokusuyla mutluluk verecek olan Fi̇dan Sepeti̇m syringa chinensis leylak fidanı yorumlarına Trendyol'dan bakabilirsiniz. Ayrıca birçok hava koşuluna dayanıklı bitkiyi satın almak için platform üzerinden sipariş verebilirsiniz.