10
Türk Edebiyatı kategorisinde
en çok satılan 10. ürün

Dergah Yayınları Saatleri Ayarlama Enstitüsü-ahmet Hamdi Tanpınar

260 TL
Son 2 ürün!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (35)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
249,81 TL
550 TL'ye 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
221,83 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Dergah Yayınları Saatleri Ayarlama Enstitüsü-ahmet Hamdi Tanpınar

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Davud Kitap Satıcı Ünvanı: DAVUT BAKIRCI İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Konya Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 1321084975
    Bu ürün Davud Kitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Ahmet hamdi tanpınar'ın şiiri sembolist bir ifade üzerine kurulmuştur. Aynı anlatım tarzı romanlarına da zaman zaman sirayet eder. 'saatleri ayarlama ensitüsü' toplumumuzun bu değişme süreci içindeki durumunu, fertten yola çıkarak topluma varan bir teknikle anlatıyor.Sayfa sayısı: 400baskı yılı: 2015dili: Türkçeyayınevi: Dergah yayınlarıyazar:Ahmet hamdi tanpınaryayınevi:Dergah yayınları

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Kolektif
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2022
  • Sayfa Sayısı 351-400
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar | Dergah Yayınları

Ahmet Hamdi Tanpınar, Türk edebiyatının öncü isimlerindendir. Yazar, şiirlerinde kullandığı sembolist ifadelerini romanlarına da taşır. Şiirlerinde her ne kadar metafizik ögeler ve estetik kaygısı bulunsa da düz yazılarında sosyal temalara daha çok rastlanır. Dergah Yayınları’nın günümüze kazandırdığı, yazarın etkileyici romanlarından biri de Saatleri Ayarlama Enstitüsü’dür. Dergah Yayınları Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabıyla yazarın Türkiye meselelerine bakış açısını okuyuculara aktarmayı başarır. Yazarın eserleri çoğunlukla güçlü yaşam hikayeleriyle doludur. Yazarın kitaplarındaki kahramanların yaşantıları sayesinde dönemin Türkiye’sinin şartları okuyuculara başarıyla yansıtılır. Kitap, toplumsal değişimleri farklı bakış açılarıyla ele alır. İnsanların değişim esnasında girdiği çıkmazları gözleme dayanan tahlillerle anlatır. Tahlilleri yaparken kendisine has, güçlü dil kullanır. Saatleri Ayarlama Enstitüsü yorum ve incelemelerini okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

  • Güçlü anlatım dili
  • Sosyal tema
  • Gerçek yaşam hikayeleri

Saatleri Ayarlama Enstitüsü İçeriği

Saatleri Ayarlama Enstitüsü İçeriği

Şiirlerinde ve romanlarında güçlü bir dil kullanan yazar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü konusu ile Türkiye’nin o dönemdeki değişim sancılarını ele alır. İlk kez 1961 yılında yayınlanan romanın ISBN kodu 9789759955762 olarak kayıtlıdır ve Türk edebiyatının en başarılı eserleri arasındadır. Saatleri Ayarlama Enstitüsü Dergâh Yayınları ile okuyucunun karşısına ilk defa çıkmıştır ve hala aynı yayınevi ile okuyucularla buluşur. Kitap, eleştirel bir roman olarak kabul edilse de edebi kurgunun en önemli örneklerindendir. Doğu ile batı arasında kalan Türk insanının arada kalmışlıklarını ve değişimlerini okuyucularına aktarır. Ahmet Hamdi Tanpınar Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanında baş kahraman olarak kullandığı Hayri İrdal’ın hatıraları üzerinden geniş bir çevrenin günlük olaylarını okurlarına yansıtır. Bu sayede dönemin Türkiye’sini açık bir şekilde gözler önüne serer.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Başyapıtı

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Başyapıtı

Tanpınar, Türkiye’nin Batılılaşma hareketine çözüm arayan, son derece duyarlı bir aydındır. Bu bakış açısı eserlerine yansır ancak bu, romanlarını tek bir açıya sıkıştırmaz. Yazar, eserlerinde kişilere ve kişilerin iç dünyasına yer verir. Bu olaylar çerçevesinde kurguladığı ve yarattığı olay örgüsüyle Saatleri Ayarlama Enstitüsü Ahmet Hamdi Tanpınar’ın diğer eserlerinden daha güçlü kabul edilir. Genel olarak diğer eserlerinde hakim olan roman üslubundan uzaklaşma eğilimi bu eserinde görülmez. Bunlarla birlikte gerek karakterler üzerinden kullanılan semboller gerekse Batılılaşmaya bakış açısı ve eleştirilerin detaylandırılması, Tanpınar’ı başarılı kılan faktörlerdir. O döneme ait Saatleri Ayarlama Enstitüsü inceleme yazılarına bakıldığında da kitabın başarısını görmek mümkündür. Saatleri Ayarlama Enstitüsü fiyat olarak herkes için erişilebilir bir eserdir. Kitap sayesinde siz de dönemin Türkiyesi hakkında bilgi edinirken edebi eser keyfine varabilirsiniz.

Ufkunuzu Açacak Bakış Açısıyla Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ufkunuzu Açacak Bakış Açısıyla Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Sadece geçmişe değil günümüze de ışık tutan eser, ufkunuzu açmak konusunda iddialıdır. Romanın yazıldığı dönem anlatılan dönemin yansıması gibidir. Kitabı okuduğunuzda benzer olayların şu an bile gerçekleştiğini görebilirsiniz. Yazarın dehasını en çok yansıtan kısım ise gerçekte var olmayan bir kurumun değerleri, kurumları ve yan sanayi dallarını oluşturup, kendisine ait bir sosyal yaşantı üretmesidir. Bu tarz durumlar o dönemde var olduğu gibi günümüzde de karşımıza çıkar. Ahmet Hamdi Tanpınar Saatleri Ayarlama Enstitüsü fiyatı kampanyalarla daha da ulaşılabilir olur. Kitap her kütüphanede yer alması gereken bir başyapıttır. Yazar, kitabını anlaşılır ve sade bir dille yazarak oluşturur. Bu sayede her yaştan okuyucu rahatlıkla yazılanları anlayabilir. Ahmet Hamdi Tanpınar Saatleri Ayarlama Enstitüsü yorum ve okuyucu önerileri için Trendyol’dan incelemeler yapabilir, güvenle ödeme seçenekleri ile satın alabilirsiniz.