İlgili Kategoriler
Fiyat
Yapıştırıcı Tipi
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Deniz Tutkalı

" araması için 75 sonuç listeleniyor
Selsil Pu Deniz Tutkalı 500 G
Kargo Bedava

SelsilPu Deniz Tutkalı 500 G

227,55 TL
Sepete Git
Mad Wolf Pu Deniz Tutkalı (sarı)
Kargo Bedava

Mad WolfPu Deniz Tutkalı (sarı)

226 TL
Sepete Git

Deniz Tutkalı Çeşitleri ile Sizleri Bekliyor

Eski zamanlarda ağaç reçineleri ile başlayan tutkal üretimi ve yapıştırma işlemleri hem kimya sektörünün hem de teknolojinin gelişmesi ile çeşitlenerek bugüne kadar ulaşır. Tutkalın belirli bir yüzeye tutunması sayesinde gerçekleşmeye başlayan fiziksel veya kimyasal olaylar ile yapışma gerçekleşir. Genellikle ahşap yüzeylerde kullanımı ile bilinen deniz tutkalı da aynı şekilde yüzeylere tutunabilir. Tutkalın yüzeydeki gözeneklere nüfuzunun fark edilmesiyle daha güçlü yapıştırıcı içeriklerinin kullanıcılarına sunulduğu söylenebilir. Güçlü tutkallara örnek olarak verilebilecek deniz tutkallara, sentetik yapıştırıcılar kategorisinin bir üyesi olarak ulaşılabilir. Günümüzde birçok kullanım alanı için uyumlu ve her bütçeye uygun örnekleri bulabileceğiniz deniz tutkallarını kaynak, lehim, cıvata ve benzeri mekanik birleştirme işlemlerinin yerine tercih edebilirsiniz. Çeşitli alanlarda kullanım için uygun hale getirilmiş bu yapıştırıcı hakkında çoğu zaman isminden dolayı yapıştırıcıya ihtiyacı olan kişilerde deniz tutkalı nedir gibi soru işaretlerinin oluşmasına sebep olabilir. Ürünün ismi, genelde denizcilerin tercih ettiği bir yapıştırıcı olmasından dolayıdır. Piyasada bilinen diğer adları ise gemici tutkalıdır. İçeriğinde bulundurduğu polimerden dolayı poliüretan tutkal olarak da tüketicilerinin karşısına çıkabilir. Kullanımı esnasında ortam koşullarına bağlı olarak şeffaflaşabilen ve şişebilen gemici tutkalı, bu özellikleri ile dikkat çeker. Doğru kullanım yöntemi ve uygun yüzey seçimi gibi şartlara dikkat edildiğinde uzun ömürlü yapışma ve yüksek mukavemet elde etmek poliüretan tutkallar ile mümkündür. Bu özelliklerde bir tutunma ihtiyacınız varsa deniz tutkalı satın alabilirsiniz.

Deniz Tutkalı Özellikleri

Deniz Tutkalı Özellikleri

Günümüzde birçok üründe yerine alan poliüretan, kimyasal yöntemlerle elde edilebilen sentetik polimerler arasında yer alır. Deniz tutkalının içeriğini oluşturan poliüretanın tek başına özelliklerini incelediğinizde katı, sıvı ve çift fazlı hallerde kullanılabilen bir kimyasal olduğunu görebilirsiniz. Fiziksel hallerinin her birinin farklı etkilere sahip olması deniz tutkalı kullanımı esnasında fark edilebilir. Poliüretan yapıştırıcılar, ambalajlarında incelendiğinde yağ gibi akışkan bir yapıya sahip olduğu görülebilir. Bu durum tutkalın düşük viskoziteli olduğunu gösterir. Oda koşullarında sahip olduğu sıvı hali sayesinde dar alanlarda ve gözenekli yüzeylerde kolaylıkla kullanılabilir. Diğer taraftan poliüretan deniz tutkalı ortamdaki sıcaklığın değişmesi veya uzun süre açık havaya maruz kalma gibi durumlarda kolayca katılaşabilir. Bu özellik çoğu kullanıcı tarafından avantaj olarak değerlendirilirse de geniş alan uygulamalarında dikkatli olunması önerilir Deniz tutkalı özellikleri gereği katılaştığında opak, açık sarı ve hafif görünümünü şeffaf sert plaklara bırakabilir Kurumanın ardından oluşan sert yapı, tutkal doğru ortamlarda kullanılmadığı kırılgan olabilir. Mekanik işlemlere kıyasla yapıştırıcıların tercih edilmesinin ana sebeplerinden birinin zaman tasarrufudur. Hava ile teması sırasında hızlı kuruma özelliği sergilenmesi ürünü tercih edilebilir hale getirir. Uygulamalar esnasında püskürtme yöntemleri tercih edildiğin akışkan sıvı, hafif ve yüksek dayanımlı köpüğe dönüşebilir. Bu sayede az miktarda daha fazla alan kaplanabilir. Aynı özellik sayesinde deniz tutkallarının dolgu malzemesi gibi yapıştıralacak yüzeylere uygulandığı da bilinmektedir. Ürün içeriğinin yapısından dolayı suya karşı dirençli olduğu bilinir. Hafif nemli yüzeylere tutunabilme özelliğinin yanı sıra ıslak ortamlarda yapıştırılan bölgenin hasar görmemesi, suya dirençli tutkal yapısının bir sonucu olduğu söylenebilir. Yüzeye tutunmayı sağlayan içeriği ile kürlenmeyi yani kurumayı sağlayan içeriğin tek bir yapıda toplanmasından dolayı ürün, tek komponentli yapıştırıcılar grubunda ele alınır. Bu tip tutkal, uygulama esnasında kullanıcılarına kolaylık sağlar. Diğer taraftan kurutma ve yapışkan içeriği aktif hale getirmek için farklı malzemelere ihtiyacın olmaması ürünlerin her bütçeye uygun olmasını sağlayabilir. Tek komponentli, hızlı kuruyan ve suya dayanıklı deniz tutkalı ne işe yarar denildiğinde gemi güvertelerinin tadilatından çatı onarımına kadar geniş bir alanda kullanıldığı söylenebilir.

Deniz Tutkalının Kullanımı

Deniz Tutkalının Kullanımı

Genellikle ahşap malzemelerin birbirine tutunması için tercih edilen gemici tutkalları, doğru uygulama yöntemi ile beton, metal ya da plastik köpük gibi malzemlerin yapıştırılmasında da kullanılabilir. Malzemenin kullanılacağı ortama ve yapıştırılacak alanın büyüklüğüne göre ürünün farklı miktarlarda kullanılması gerekebilir. Temel olarak deniz tutkalı nasıl kullanılır diye değerlendirildiğinde ilk adımın işlem yüzeyinin kir, tortu, malzeme tipine bağlı olarak pas ve yağdan arındırılmış olması gerekir. Yüzeyin temiz olduğundan emin olduktan sonra kurulama işlemi ile yapıştırıcınızın tutunma oranını artırabilirsiniz. Deniz tutkalı için temizlik sonra yüzeyin kabaca kurulanması daha yapışma için yeterli olabilir. Ön işlemlerin ardından uygulama yapılacak alan girintili çıkıntılı bir yüzey sahip değilse ürünü fırça ya da aplikatör yardımı ile yüzeyi kapatacak şekilde sürebilirsiniz. Bu tür yapıştırıcılar, genellikle işlem sırasında köpük formuna dönüştüğünü için yüzey eşit şekilde dağılması önemlidir. Kuruma işleminden sonra sert ve nispeten esnek olmayan bir yapıya dönüşeceğini unutmamalısınız. Eğer işlem yüzeyi girintili ise tutkalı aplikatör, şırınga ve küçük fırçalar yardımı ile boşluklara yayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde güçlü tutuş elde edilir. İşlem sonrasında kürlenmenin başladığını açılan tutkal renginden anlamak mümkündür. Kuruma tamamlandığında yüzeye sürülen tutkalın tamamı şeffaflaşabilir. Uygulama esnasında veya sonunda problemle karşılaşılırsa ürün tam olarak kurumadıysa sıcak suyla ıslatılmış bir bez ile yüzeydeki tutkalı alabilirsiniz. Eğer kuruyan şeffaf deniz tutkalı yüzeyden uzaklaştırılmak istenirse spatula kazımak ve zımparalamak gerekebilir. Yapıştırıcı ile tutturulan eşyaların veya alanların kullanımı esnasında neme maruz kalan ürünlerde şişme görebilirsiniz. Bu durum tutkalın kimyasal bileşenlerinin hava veya su ile reaksiyona girmesinden kaynaklanabilir. Özellikle ıslak alanlar için tutkal kullanırken şişme yapma ihtimali göz önünde bulundurularak yapıştırıcı miktarı ayarlanmalıdır.

Deniz Tutkalı Trendyol’da

Deniz Tutkalı Trendyol’da

Günümüzde yaşam alanlarının neredeyse her noktasında kullanıllabilen deniz tutkalı çeşitlerini yapıştırıcıya ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilirsiniz. Hobilerinizi gerçekleştirirken tercih edebileceğiniz şeffaf tutkal sayesinde uzun ömürlü maketler ya da aksesuarlar elde edilebilir. Diğer taraftan deniz kullanımın yaygın kullanım alanı olan yapı ürünlerini inceleyebilirsiniz. Örneğin; mutfak fayanslarını matkapla delmek yerine dilediğiniz rafı fayansınıza monte etmek için yüksek dayanımlı deniz tutkallarını tercih edebilirsiniz. Kullanım alanına göre özelleştirilmiş deniz tutkallarından tercih etmek az miktarda ürün ile sağlam sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir. Örneğin denizcilik ekipmanları gibi yoğun neme ve hava değişimine maruz kalan ekipmanlar için daha yoğun gemici tutkalları mevcut olabilir. Diğer taraftan Küçük ev eşyaları veya süsler için ihtiyaç duyulabilecek tutkal miktarı 5 ml olabilirken tekne tadilatında kullanılacak miktar deniz tutkalı 5 kg ’ye ulaşabilir. Yapıştırıcı firmalarının farklı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak piyasaya sürdüğü farklı boyutlardaki ve içeriklerdeki ürünleri tercih edebilirsiniz. Gerekli kullanım miktarının belirlenmesi ve uygun ambalajlardaki ürünlerin tedarik edilebilmesinin yanı sıra deniz tutkalı fiyatları da pratik ve uzun ömürlü uygulamalar için doğru tercihleri yapabilmek adına önemli olabilir. Bütçeye uygun deniz tutkalı tavsiye ve seçenekleri için Trendyol’daki yorumları inceleyebilirsiniz. Yapışma alanına, malzemelerin türüne ya da elde etmek istediğiniz dayanıklılık seviyesine bağlı olarak poliüretan yapıştırıcınızı ekipmanlar ile uygulamayı tercih edebilirsiniz. Uygulama aşamasında tutkal tabancası, tutkal sürme makineleri veya püskürtme aplikatörleri gibi ekipmanlara ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz, yapıştırıcı ekipmanları kategorisindeki ürünleri inceleyebilirsiniz. İşleminiz için uygun ekipman ve yapıştırıcı çeşitlerini, kaliteli ürün tercihlerinizden vazgeçmeden güvenilir mağazaları ve bütçe dostu fiyatları ile Trendyol’dan satın alabilirsiniz.