İlgili Kategoriler
Fiyat
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

Çiçek Soğanı

" araması için 2380 sonuç listeleniyor

Çiçek Soğanı Çeşitleri ile Kendi Bitkini Yetiştir

Bahar mevsimlerinde çevremizi süsleyen nergis, müge çiçeği, lale, zambak, sümbül ve daha birçok türleri bulunan çiçek soğanı yerli ve ithal olmak üzere günümüzde artık her yerden temin edilebilir. Çiçek soğanı nedir? diye merak edenler için ufak bir açıklama yapmak gerekirse; lale ve lale gibi çiçeklerin dikim vakti köklerinde meydana gelen soğan görünümünde filizdir. İçerisinde birbirinden güzel ve renkli çiçek soğanlarının bulunduğu paketler, farklı çiçek türleri ve birbirinden güzel hoş kokuları barındırmaktadır. Mevsim zamanında dikilen soğanlar, çok kısa bir süre içerisinde filizlenerek topraktan çıkar ve görünüşleri ile harika bir bahçeye sahip olmanıza sebep olmuş olurlar. Ters lale, zambak, sümbül soğanlarından ibaret paketlerin bir kısmı karışık, bir kısmı da tek tür çiçekten ibarettir. Çiçeklerin bazıları çok hoş kokmasına rağmen bazılarının hiç kokusu olmamaktadır. Fakat bu konu ile ilgili bilgilendirilme tüm paketlerin üzerlerinde bulunmaktadır. Pek çok kaliteli markanın çiçek soğanlarını araştırarak sizin için en ideal olanı tercih edebilirsiniz. Çok çeşitli ve değişik birbirinden güzel renkleri olan çiçek soğanları, bulundukları paketlerin üzerinde yazılmış olan talimatlara göre ekildiğinde belirli bir zaman sonra filiz vermektedir. Çiçek soğanı ihtiyaçlarına uygun bir şekilde gübreleme ve sulama gerekmektedir. Paketlerde beyaz, mor, sarı, kırmızı, pembe gibi pek çok renk bulunmaktadır. Çiçek soğanlarının arasında oldukça fazla çeşidi ve farkı renk skalasıyla laleler ilgi odağıdır. Ayrıca sümbüller de beyaz, pembe ve mor renkleri ile hoş koku ve görüntü sağlarlar. Adeta bir gelin gibi görünen nergisler, bahar vakti geldiğinde balkonlara ve bahçelere güzel ve ferah kokular yaymaya başlamaktadır. Hangi çiçek türünden ve hangi renkten hoşlanıyorsanız karar verip dilediğiniz paketleri seçebilirsiniz. Arzu ettiğiniz takdirde tek tür çiçeğin birden fazla rengini barındıran paketler de mevcut olmaktadır. Değişik çiçek türlerinden hoşlananlar, büyük bir bahçeye ya da geniş bir balkon ve terasa sahip olanlar, aynı paket içerisindeki karışık çiçek türlerini tercih ederek hem çok çeşitli çiçek soğanlarını dikebilir, hem de son derece farklı renklere sahip çiçek manzarasıyla görüntüyü güzelleştirebilirler. Sonbaharda ekilebilen çiçek soğanları da vardır, kış aylarında ekilebilenleri de. Bu ince ayrıntıya da dikkat etmek gerekmektedir. Şöyle ki; soğanların başarılı bir şekilde filizlenip güzel görünümlü ve hoş kokular yayan çiçeklere dönüşebilmesi için paket üzerindeki talimatlar doğrultusunda dikim yapılması önerilmektedir.

Çiçek Soğanı Çeşitleri

Çiçek Soğanı Çeşitleri

Çocukların bile büyük bir özveri ile yetiştirmeye çalıştıkları çiçekleri yeryüzünde sevmeyen yoktur. Çiçeklerin dünyası muazzamdır. Kokularıyla, renkleriyle, şekilleriyle dikkat çekmeyi her daim başarmış olan çiçekler, birçok kaliteli ve çoğu kişilerin kullandığı parfümlere ilham olmuştur. Soğanlı çiçekler de bu muhteşem çiçekler arasında yerlerini almaktadırlar. Bu çiçek türleri de diğer çiçekler gibi dikkat, sabır ve iyi bakım gerektirir. Güzel bakılmış bir çiçek muhakkak size karşılığını görüntüsüyle verecektir. Çiçek soğanı bakımı bir hatun çiçeği olsun, nergis olsun, lilyum zambak olsun bulundukları ortamda gözlerinizi kamaştırabilirler. Dikmeyi tercih ettiğiniz soğan çiçeklerini artık her yerden temin edebilirsiniz. Üstelik çok uygun fiyatlı olması ile birlikte bu sebepten dolayı çok çeşit tercih etme olanağı sağlamaktadır. Tercih ettiğiniz soğanların ilkbahar mevsiminde çiçek açanlarını seçmelisiniz. Frezya, sümbül, sıklamen, lale, anemon, nergis, zambak gibi türler seçeneklerden sadece birkaçıdır. Çiçek soğanlarını gerek paketlenmiş olarak gerekse naylon file, şeffaf delikli poşetlerde görebileceğiniz gibi tek olarak da bulmanız mümkündür. Satın aldığınız soğanların yapısına dikkat etmeniz gerekir. Böcekli, nemli, yaralı ve küflü olanları elemelisiniz. Soğanların alt ve üst kısımlarının kuru olması çok önemlidir. Aksi takdirde çiçeklenemez ve emekleriniz boşa gitmiş olur. Balkonunuza, bahçenize veya saksıya ekeceğiniz soğanların topraklarını arada sırada tazelemeniz gerekmektedir. Torflu, gübreli ve kumlu toprakları tercih ettiğiniz takdirde olumlu sonuçlar alırsınız. Temin ettiğiniz çiçek soğanlarının hangi renkte olduğunu ve boylarının ne kadar uzadığını bilmeniz çok önemlidir. Soğanlar, ebatlarına göre küçük ve büyük boy çiçekler olarak yetişmektedir. Çiçek soğanlarının sonbahar, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde açan çeşitleri de olmaktadır. Çiçek soğanı yetiştirme de soğanları toprağa ekerken alt kısmı toprağın içinde üst kısmının az bir bölümü toprağın dışına gelecek şekilde ekimi yapılmalıdır. Soğanların ekimini yapma esnasında dikim malzemelerinden faydalanabilirsiniz. Bu malzemeler, işinizi kolaylaştırma aşamasında size çok yardım sağlayacaklardır. Eğer soğanları saksıya ekecekseniz drenaj sağlamanız gerekmektedir. Toprağı saksıya dökmeden önce saksının dibine çakıl taşları veya kiremit parçaları koyduğunuz takdirde drenaj sağlamış olursunuz. Bir diğer önemli ayrıntıda saksı aldığınız zaman altının delikli olmasına dikkat ediniz. Soğanın yapısına ve ebadına göre ekim aralıkları 5-30 cm olmalıdır. Çiçek soğanlarınızı ayrı ayrı ekmekten ziyade grup olarak diktiğiniz zaman çok daha verimli ve güçlü bir etki alacağınıza emin olabilirsiniz.

Soğanlı Bitki Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Soğanlı Bitki Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Bahar aylarının başlamasıyla birlikte her tarafta mükemmel bir görüntü oluşmasını sağlayan çiçekler, özellikleri ve isimleriyle oldukça farklıdır. Tüm yeryüzündeki insanlar için iyi niyeti simgeleyen varlıklardır çiçekler. Gerek özel, gerekse resmi kutlamalar olsun o günün önemini ve anlamını belirten doğanın bize sunduğu hediye ve ayrıcalıktır. Tüm türdeki kokulu çiçek soğanı kendisine has koku ve renkte olmaktadır ve bu sebeple herkesin zevkine göre farklı ilgi görmektedir. Sonbaharda ekilen soğanlar, ısınmaya başlayan havalarla birlikte kök salıp filizlenmeye başlar. Çok kısa bir süre içerisinde rengârenk ve güzel çiçekler olarak bize ilkbaharın geldiğinin müjdesini verirler. Eğer bir bahçeniz yok ise dert etmeyin soğanları saksılara ekip balkonlarınızı güzelleştirmeniz mümkün olmaktadır. Farklı paketlenmiş olan soğanları balkonunuzda bulunan saksılara ekerek çok güzel görünümlü bir çiçek bahçesi elde etmeniz mümkündür. Çiçek soğanı türleri, oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Zambak çiçeği, çok eski dönemlerden beri bilinmektedir. 3000 yıl öncesinde dahi yetiştirildiğine dair bulgular olmaktadır. Zambak çiçeğini yetiştirmek zordur, bilgi birikimi ve sabırlı olmayı gerektirir. Zambak soğanı ekilirken toprağın yapısı ve özelliği çok önemli bir detaydır. Ekimi eylül başı ya da ağustos sonu yapılırsa yaprak ve kökünün gelişmesi başarılı olur ve ilkbaharın sonuna doğru çiçeklenmiş olur. Ekildiği dönemlerde havaların yağışlı geçmesinden dolayı çok sık sulanmasına gerek duyulmamaktadır. Frezya çiçeği, muhteşem koku ve parlak renkleri ile kış mevsimlerinde evlerimizi güzelleştirirler. Bu çiçek iyi drenajlı toprağı ve güneşi çok sever. Sonbahar döneminde çok güzel çiçek açarlar. Nergis çiçeği, soğanlı bitkilerin en bilinen çiçeğidir ve bakımı çok kolaydır. Yıllar geçtikçe çoğalır ve her tarafa yayılır. Kokulu ya da kokusuz olanları mevcuttur ve şubat, nisan aylarında çiçek açmaya başlarlar. Lale çiçeği, martın sonundan Nisan ayının ortasına kadar çiçek açarlar. Çiçek açma zamanları cinslerine göre farklılık göstermektedir.

Aynı zamanda bulundukları hava koşullarına göre de çiçek açma zamanları değişmektedir. Bir lale soğanı yılda bir kez tek bir çiçek açmaktadır. İstanbul ili ve bu ile benzer iklim koşullarına sahip olan yerlerde eylül ayı sonundan aralık ayına kadar zambak, lale ve sümbül soğanlarının dikim zamanları olmaktadır. Sümbül çiçeği, hoş kokularıyla ve güzel görünüşleriyle yıllardır şiirlere ve şarkılara konu olmuş bir çiçektir. Sümbül çiçek soğanları ise eylül ve ekim aylarında güzel gübrelenmiş toprakta ekilmektedir.Çiçek soğanları, gerek saksılarda gerek bahçelerde başarılı ve kolay bir şekilde yetiştirilebilen bitkiler olmaktadır. Çok fazla bilgiye sahip olmasanız bile birkaç püf noktası sayesinde bahar aylarında çok çeşitli ve güzel çiçeklere kavuşabilirsiniz. Soğan çiçekleri saksılarda çok güzel görünürler. Taze olan bir toprağa çeşitli türlerdeki soğanları ekebilirsiniz. Üst kata sümbül, onun üstüne lale daha sonra da çiğdem ekip güzel ve zengin bir görünüm elde etmiş olursunuz. Çiçek soğanları uzun ömürlü değillerdir. Çiçek soğanı nasıl ekilir? Sorusunda birçok cevap saklıdır. Bilinmesi gereken en önemli nokta soğanları fazlalaştırmak istiyorsanız, çiçeklerin yeşil yaprakları kaldıktan sonra kurumasına izin vermek olacaktır. Çiçek soğanlarının yeşil olan yaprakları, güneş ışınlarını toplar ve bu sayede güç kazanmış olur, böylelikle soğuk aylarda toprağın içinde ürerler. Çiçekler solduktan sonra, yapraklarını budarsanız çiçeklerin üremesine engel olmuş olur ve yok olup gitmelerine sebep olursunuz. Eğer saksı ya da bahçede yetiştirecekseniz ömürlük soğanları tercih etmeniz gerekmektedir. Sezonluk olan soğanları görüntü olarak tercih edebilirsiniz fakat bu soğanları çoğaltmak ve ömürlük yapmak neredeyse imkânsızdır. Ömürlük olan soğanlar, daha az çoğalırlar fakat az oldukları sebebi ile daha sağlıklı gelişirler ve bir daha ki baharda bitkinizin türüne göre artış göstereceklerdir. Toprağın kalitesi çiçek soğanınızı yetiştirmek için çok önemli bir ayrıntıdır. Toprağın fazla ıslak olması takdirde özellikle lale soğanları için hastalık ve mantar oluşmasına neden olur. Ve unutmayın ki soğanlı bitkiler, birçok diğer bitki türleri gibi gelişim dönemlerinde topraklarının ıslak değil nemli olmasını isterler. Bunun için de en ideal toprak çeşidi saksılarda ve bahçelerde kullandığımız yuvarlak kenarlı çakıl ve torf veya dere kumu ile bir karışım elde etmek gerekmektedir. Böylelikle oksijen oranı yoğun olan topraklardaki soğanlar, sağlıklı ve güzel bir köke sahip olacaklar ve hoş bir şekilde çiçekleneceklerdir. Çiçek soğanlarınızın güzel çiçekler açmasını ve muhteşem bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız kışın toprağın altında ve soğuk bir yerde olmalarını sağlamalısınız. İdeal ekim zamanları yaşadığınız bölgenin iklim koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda bilgi sahibi olanlar da bilirler ki çiçek soğanlarının en ideal dikim zamanları havaların serinlemeye başladığı zamanlardır. Isının 10 dereceden fazla olmadığı dönem toprağın verimli olduğu yani soğanın toprakla tanışma vaktinin doğru olduğu dönemdir. Şayet soğanlarınızı saksıya ekmek istiyorsanız tercih etmeniz gereken en uygun saksı türü toprak saksı olmalıdır.

Soğanlı Bitkiler Ne Zaman Dikilir?

Soğanlı Bitkiler Ne Zaman Dikilir?

Sevdiklerimize duygularımızı ifade etmemizi sağlayan en önemli sembollerdir çiçekler. Tabiat ananın eşsiz güzelliklerinden birisi olarak bize sunulan estetik harikalarıdır. Çiçeklerin mevcut olduğu her yer, güzel bir tablo niteliği taşır ve bulundukları her yere anlam yüklerler. Çiçek soğanları eğer ki ilkbahar aylarında açması ise tercihiniz ekim ve kasım aylarında nergis, lale ve sümbül olmalıdır. Erken çiçek açabilmeleri sebebi ile kardelen ve çiğdem şubat ayında, sümbül ve nergis mart ayında, nisan ayının ilk zamanlarında ise laleler çiçek açmış olacaktır. Genellikle çiçek soğanları kök, yaprak, gövde olarak 3 temel gruptan oluşmaktadır. Bitkinin iyi bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için nem, sıcaklık ve toprak gibi etkenler önem oluşturmaktadır. Çiçek soğanları, yetiştirilme zamanlarına göre iki grup oluştururlar. Bunlar; ilkbaharda çiçek açan bitkiler, yaz ve sonbaharda açan bitkilerdir. İlkbahar dönemi çiçek soğanı soğuk havalara dayanıklı, filizlenmek ve büyümek için soğuk havaya ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple sonbaharda ekilmeleri gerekir. Yazlık çiçek soğanı soğuk havalarda zarar görmekte olup filizlenip çiçek vermesi için sıcak havaya ihtiyaç duyarlar ve ilkbaharda ekilmeleri gerekmektedir. Soğan çiçekleri, sadece süs bitkisi olarak değil aynı zamanda baharat ve besin olarak da çok eski zamanlardan beri kullanılır. Soğan bitkileri çok farklı çeşitlerde olmaktadır. Mevsimine göre çevremizde gözlemlediğimiz soğanlı çiçekler mevsiminde dikilmektedir. Mevsimi geçtikten sonra toprağından çıkarılan soğan, bir sonraki mevsime kadar tekrar dikilmek üzere farklı koşullarda muhafaza edilir. Sümbül çiçeğinin yoğun ve hoş bir kokusu vardır. Yetiştirilmesi zahmetsiz ve ekildiği yerde çoğalır. Hollanda sümbüllerinin çok çeşitli renkleri vardır. Sümbüller türlerine göre ağır ve hafif koku olarak değişebilmektedir. Sümbül soğanları sonbahar aylarında güzel gübrelenmiş toprağa yaklaşık 15 cm kadar dibe ve 20-30 cm kadar mesafe ile ekilmektedir. Böylelikle ilkbaharda açmaya başlarlar. Hollanda sümbülleri ise 1 ay daha geç çiçeklenmeye başlar.

Girit lalesi ise maydanoza benzeyen yapraklarıyla çiçekleri çok katlı sarı, kırmızı, mavi ve beyaz renklerdedir. Ayrıca bu lale türünün çok hoş bir kokusu vardır. Bu bitki pençe ve tohumları ayrılarak üretilir. Tohum ile üretimi çiçekçiler gerçekleştirmektedir. Pençeler ile üretimi yaz aylarında tarlalardan sökülerek pençeler çoğaltılır, gübrelenir ve hazırlanır böylelikle saksılara sonbahar aylarında ekilir.Çiçek soğanının toprağının drenajı kaliteli olursa hiçbir sorun olmaz. Eğer toprağınız yapışkan ve ağır yani killi ise ekim yapacağınız bölgeye ya da saksıya biraz mıcır ya da kum çakıl serpmenizde yarar var. Çiçek soğanları, organik olarak besin bitkisi, yaprak çürüğü ve kompast gibi eklemelerden hoşlanırlar. Fakat saksı ekimlerinde kullanılan toprakları kesinlikle tekrar kullanmamalısınız. Mesela yaz mevsiminde yetişen sardunya için nasıl olsa hazır toprak var demeyin çünkü o bir toprak olmaktan çıkar ve yalnızca suyu bünyesinde muhafaza eden bir karışım haline gelmiş olur. Çiçek soğanları, türlerine göre mevsimsel olarak değişiklik göstermektedirler. İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında filizlenip çiçek açan soğan bitkileri olmaktadır. Böylelikle çiçek soğanı ne zaman çıkar? sorusuna yanıt verilmiş olunmaktadır. Soğanların çiçek açabilmesi için aylarına göre uygun zamanda ekim yapılması, toprağının kaliteli ve ekim yapılan yerin uygun olması gerekmektedir. Diğer aşamada ise toprağın bakımı ve sulama miktarı oldukça önem taşımaktadır. Siz de çiçek soğanlarını çevrenizdeki sevdiğiniz kişilere hediye edebilir ve bu hoş görüntü zevkini yaşatarak memnun kalmalarına aracı olabilirsiniz. Diktiğiniz çiçek soğanlarının zamanla büyümelerini izler, filiz verip akabinde çiçek açtıktan sonra da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Soğanları dikmek kolay görünse de bulunduğu toprağın yeteri kadar sıcaklıkta olmasını ayarlamak oldukça zor olabiliyor. Soğan dikiminden sonra toprağı sulamayı unutmamak gerekir ve belirli aralıklarla toprağın kuruluk durumuna göre sulamak gerekmektedir. Çiçek soğanları çok suyu sevmezler. Çok suladığınız takdirde çürüyüp ölmelerine sebep olursunuz. Çiçekleri geçmiş olan soğanları yaprakları kuruyana dek gübreleyerek sulamaya devam etmelisiniz. Böylece gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlem bir daha ki seneye ekeceğiniz soğanınız için sağlam ve kaliteli bir besin deposu halini alacaktır. Çiçekleri geçmiş olan soğanlarınızı eğer bir sonraki yılda da kullanmak istiyorsanız, saklama koşullarının kuru bir ortamda olması gerekmektedir. Paket halinde satılan çiçek soğanlarının ekimi hakkında bilgileri paketin üzerinde bulabilirsiniz. Bu sayede bilmeniz gereken önemli hususları öğrenebilir ve doğru bir şekilde dikim gerçekleştirmiş olursunuz. Çiçek soğanlarının dikim aşamasında çocuklarınızla iş birliği yapmak onların hem kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak, hem de birlikte vakit geçirmiş olmanın verdiği hazzı yaşayacaksınız. Birbirinden güzel çiçek açan çiçek soğanlarını Trendyol'dan inceleyebilir, onlara rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

Çiçek Soğanı Nasıl Ekilir?

Lale ve benzeri çiçeklerin dikim vakti geldiğinde, köklerinde soğan görüntüsünü andıran filizler oluşur. Bu filizlere çiçek soğanı adı verilir. Birbirinden güzel çiçekler hem kokuları hem de görüntüleriyle beğeni kazanır. Siz de muhteşem çiçekler yetiştirmek istiyorsanız ters lale, sümbül ve zambak gibi çeşitler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Çiçek soğanları, yetiştirilme zamanına göre farklı gruplara ayrılır. İlkbahar döneminde açan bitkiler, soğuk havalara karşı dirençli olur. Dolayısıyla büyümek için soğuk havaya ihtiyaç duyan bu çiçekleri sonbaharda ekmeniz gerekir. Yazlık çiçek soğanı ise filizlenmek için sıcak havalara ihtiyaç duyar. Fazla dayanıklı olmayan bu bitkileri ilkbaharda aylarında ekmek mümkündür. Çiçek soğanlarını soğuk bir iklimde yetiştirmek istiyorsanız, bitkilerin üzerini 2-3 kat toprakla örtebilirsiniz. Daha ılıman iklimlerde ise 1 kat yeterli olacaktır. Ekim sırasında bitkinin sivri kısmının yukarı doğru baktığından da emin olmanız gerekir.

Çiçek Soğanı Kaç Günde Çıkar?

Çiçek soğanlarının büyümesi hem yapılarına hem de ekildikleri döneme göre farklılık gösterebilir. Örneğin sonbahar aylarında güzelce gübrelenerek ekilmiş sümbül soğanları, ilkbaharda açmaya başlar. Hollanda sümbüllerinin ise 1 ay daha geç çiçeklenmeye başladığını görebilirsiniz. Çiçek soğanlarının filizlenmesi için aylarına uygun ekim yapılması gerekir. Bu sayede bitkilerin verimli şekilde büyüyüp çiçek açması sağlanır. Geç ekilen bitkiler ise don gibi soğuk hava olaylarına karşı daha hassas olur. Doğru zamanda ekilen çiçek soğanları kadar da bereketli olmayacaktır. Toprak yapısı, bitkilerin çok daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Örneğin çiçek soğanı ekeceğiniz toprağın drenajı kaliteliyse, bitkileriniz mevsimine uygun zamanda filizlenir. Ancak killi, ağır ve yapışkan topraklarda ekim yapacaksanız bölgeye mıcır ya da kum çakıl serpmeniz gerekebilir. Soğanların büyümesini hızlandırmak için ise toprağa besin bitkisi, yaprak çürüğü ve kompast ekleyebilirsiniz.

Çiçek Soğanı Nasıl Saklanır?

Çiçek soğanlarını sonraki yıllarda da kullanmak mümkündür. Çiçekleri solan bitkileri, yapraklar kuruyana dek gübreleyebilir ve sulamaya devam edebilirsiniz. Bu işleme belirli bir süre devam ettiğinizde bir sonraki sene ekeceğiniz çiçek soğanı için kaliteli bir besin deposu oluşturabilirsiniz. Saklama koşulları, bitkiden bitkiye farklılık gösterebilir. Bu nedenle satın aldığınız paketin üzerindeki bilgilere göz atmanız tavsiye edilir. Örneğin lale soğanını bir sonraki yıla saklamak için soğanları gazete parçalarıyla tek tek sarmanız önerilir. Ardından bitkileri 12 haftaya kadar karanlık ve kuru bir alanda saklayabilirsiniz. Işıklı bir alan, soğanların yeniden büyümesine neden olur. Bu süreçte sıcaklığın donma noktasının altına düşmediğinden de emin olmak gerekir. Sıcak bir bölgede yaşıyorsanız, soğanları buzdolabının sebze çekmecesinde de saklayabilirsiniz. Bitkilerin diğer meyve ve sebzelerle temasta bulunmadığından emin olmanız gerekir. Her iki haftada bir kontrol edilen soğanların buruşmuş ve küflü kısımlarını da atmalısınız. Aksi hâlde bitkiniz bir sonraki yıla kadar çürüyecektir.