Chado Tea Matcha Çayı

400 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Chado Tea Matcha Çayı

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Chado Satıcı Ünvanı: CHADO İÇECEK ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0412109372100001 Vergi Kimlik Numarası: 4121093721
    Bu ürün Chado tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 3 adet sipariş verilebilir. 3 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Geleneksel Japon Çay Seremonileri’nde içilen çay Matcha, gölgede yetiştirilen çay ağacı yapraklarından elde edilir.
  • Matcha, çay yapraklarının (Maça çayı olarak okunur) toplanmadan önce 15 gün gölgede bırakılmasının sebebi, bitkinin daha fazla klorofil salgılamasını sağlamaktır. Klorofil hem çaya parlak yeşil rengini verir hem de kuvvetli bir tada sahip olmasını sağlar.
  • Matcha çayı genellikle Gyokuro cinsi çayın yapraklarından elde edilir. Çay yaprakları toplandıktan sonra buhara maruz bırakılır, kurutulur, sap, damar ve diğer fazlalıkların ayrıldığı bir işlemden geçirilir. İşlem sonucunda ilk toplanan ürünün sadece %10’unun kaldığı “Tencha” elde edilir. Daha sonra Tencha, genellikle el değirmeni ile çok yavaş bir şekilde toz haline getirilir. 100 gram Tencha öğüterek Matcha çayı elde etmek yaklaşık 3 saat sürer. Daha hızlı yapılan işlemler, çayda istenmeyen bir yanık tadı oluşturur.
  • Matcha (Maccha) çayı doğrudan içildiği gibi birçok içecekte ve tatlıda da kullanılmaktadır. Bunlar arasında matcha latte, matcha cafe au lait, matcha milk shake, matcha cake, matchalı kurabiye sayılabilir.
  • En kaliteli Matcha çayının Japonya’da yetiştiği ve işlendiği bilinmektedir. Chado Tea olarak 2007 yılından beri sadece Japonya’da yetişen ve işlenen Matcha çaylarının satışını yapıyoruz.
  • Chado markası ile satılan diğer matcha çayı Koicha matcha‘dır.
Geri Bildirim Ver

Chado Tea Matcha Çayı

Japonya’da yetişen çay yapraklarından üretilen matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinde kullanılması ile bilinir. Kaliteli çay yapraklarının yetiştiği Japonya’da işlemesi sağlanarak paketlenen ürün, Gyokuro yaprakları kullanılarak üretilir. Chado Tea Matcha çayı da 2007 yılından bu yana Japonya'da üretilen ve işlenen mahsullerden özenle seçilerek size sunulur. Yeşil renge sahip çay sıcak içilebileceği gibi farklı tatlı ve yiyeceklere de katılarak kullanılır. Farklı lezzetlerin içerisinde kendisine has lezzetini ve aromasını ekleyerek arkasından enfes ve unutulmaz bir etki bırakır. Yüksek oranda antioksidan içeren çayın sağlık açısından da faydaları ile bilinir. Sahip olduğu kafein oranı ise yüksektir. Bu nedenle hem sağlıklı bir çay olarak öne çıkar hem de enerjinizi yerine getirerek uyku ile mücadele etmenize yardımcı olur.

  • Farklı kullanım alanları
  • Kafein oranı yüksek
  • Antioksidan

Lezzetli Chado Matcha Üretim Süreci

Lezzetli Chado Matcha Üretim Süreci

Genellikle hasat dönemi Japonya’da toplanan Gyokuro cinsi çay yaprakları kullanılarak üretilen Chado Matcha, toplama işlemi öncesinde 15 gün boyunca üzeri örtülerek sürece sokulur. Bu süre zarfında güneş ışığı ile teması önlenen yaprakların daha fazla klorofil salgılaması sağlanır. Bu işlem sonucunda yapraklar daha yeşil hale gelir ve keskin bir tada sahip olur. Çay yapraklarının toplanması sonrasında buhara maruz bırakılır. Ardından kurutularak saplarından ayrılırlar. Tüm bu işlemler sırasında ilk toplanan mahsulün sadece %10’u geriye kalır ve Tencha olarak adlandırılır. Tencha ise genellikle yel değirmeni kullanılarak toz haline getirilir. 3 saat süren öğütme işlemi sayesinde matcha çayının keskin tadı çıkarılmış olur. Eğer daha hızlı bir süreç geçirirse yanık tadı çayda ağır basar. Detaylara dikkat edilerek üretilen çay akabinde koruyucu kutular içerisinde 50 gram olacak kadar doldurulur.

Tatlılardan İçeceklere Chado Tea Matcha

Tatlılardan İçeceklere Chado Tea Matcha

Japonya’da yetişen ve özel işlemlerden geçerek imal edilen matcha, tadı ve kokusu ile dikkatleri çeker. Üretimindeki yüksek oranda klorofil salgılama işlemi sayesinde canlı yeşil rengini korur. Bu da ona hem lezzet hem de estetik açıdan dikkat çeken bir görünüm sunar. Chado Tea matcha kutularının içinde toz halinde satışa sunulan çay, demlenerek servis edilebileceği gibi birçok yiyecek ve tatlının içerisinde de renk ve lezzet vermesi için kullanılabilir. Chado matcha çayı Toz yapısı sayesinde kolaylıkla hamur içerisine eklenebilmesi sayesinde matcha aromalı pastalar, pudingler yapılabilir. Beslenme konusunda formuna dikkat edenler için ise smoothie tariflerinde de yerini alabilir. Kişisel tercihinize ve keskin aromasını ne kadar tercih edeceğinize göre kullanım miktarını belirleyebilirsiniz. Her seferinde farklı tatları şekilde yakalayabilir ve misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Sağlıklı Matcha Çayı Chado Faydaları ve Yorumları

Sağlıklı Matcha Çayı Chado Faydaları ve Yorumları

Keskin lezzeti ve aroması ile bilinse de matcha çayı Chado içerdiği besin kaynakları bakımından oldukça zengin bir içecek olarak sayılabilir. Yüksek antioksidan özelliği ile kanser ve vücudunuza zararlı olabilecek diğer hücrelerle savaşır. Uzmanların yapmış olduğu bir diğer çalışmaya göre karaciğeri koruyor, oluşan hasarların tedavisinde etkin rol oynuyor olarak görülür. İçeriğindeki kafein oranı ise yüksek olduğundan farklı bir alternatif tercih etmek istediğinizde size yardımcı olur. Çok fazla kahve tüketiminin önüne geçilmesinde etkin rol oynar. LDL kolesterolü düşürdüğü gibi kalp rahatsızlıklarında da vücuda ihtiyacı olan besinleri takviye eder. Tüm bunlar Chado Tea matcha çayı fiyatı belirlenmesinde etkin unsur olarak sayılabilir. Fiyat belirlenmesinde bir diğer etken ise kendisine özel üretim sürecidir. Dilerseniz ürünü daha önce satın alan kullanıcıların Chado Tea matcha çayı yorumlarını okuyarak ürün hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Bir fincan çayın keyfini çıkarmak için ihtiyacınız olan ürünü online alışverişin adresi Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz.