Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Türkiye Tarihi 5 Bugünkü Türkiye 1980 - 2003 kitabı - Sina Akşin - Cem Yayınevi

364,26 TL
Son 2 ürün!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (4)
2 Adet ve Üzeri 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
384,36 TL
500 TL'ye %10 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
489,21 TL
600 TL'ye %10 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
489,21 TL

Ürün Bilgileri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Türkiye Tarihi 5 Bugünkü Türkiye 1980 - 2003 kitabı - Sina Akşin - Cem Yayınevi

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Daphne Mall Satıcı Ünvanı: NECLA GEZER İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 7940201205
    Bu ürün Daphne Mall tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Türkiye Tarihi, Oguz Akkan ile Sina Aksin’in 1980 yilinda olusturduklari bir tasarinin ve uzunca bir çalisma ve hazirlik döneminin ürünüdür. Türkiye Tarihi 5 ciltten olusmaktadir. Her ciltte, dönemin siyaset, iktisat, düsünce, mimarlik ve sanat tarihleri ayri bölümlerde incelenmektedir. 1. Cilt Osmanli Devleti öncesindeki Türkleri ele almaktadir. 2. Cilt Osmanli Tarihini 1600 yilina degin gözden geçirmektedir. 3. Cilt 1600-1908 yillarini kapsiyor. 4. Cilt 1908-1980 dönemini inceliyor. 5. Cilt 1980-1995 dönemini, yani simdiki Türkiye’yi ele aliyor. Sina Aksin yazarlar kadrosunu olusturmus ve yayin yönetmenligini üstlenmistir. Siyaset Tarihi bölümlerinin yazarlari Ümit Hassan, Metin Kunt, Sina Aksin, Mete Tunçay, Cemil Koçak, Hikmet Özdemir, Bülent Tanör’dür. Iktisat Tarihi bölümlerini Halil Berktay, Suraiya Faroqhi, Korkut Boratav, Zafer Toprak yazmislardir. Düsünce Tarihi bölümleri Ümit Hassan, Hüseyin Yurdaydin, Sina Aksin, Selahattin Hilav, Murat Katoglu tarafindan kaleme alinmistir. Mimarlik ve Sanat tarihi bölümlerinin tek yazari Ayla Ödekan’dir. Sina Aksin Türkiye Tarihi’nin amacini söyle açiklamaktadir: “... Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda ögrenciler için tarih en çekilmez, ezbere dayali, anlamsiz ders durumundadir. Üniversite tarih bölümlerinin puanlari, yani tarihçilige ragbet, çok düsüktür. Tarih, birçoklarimizin gözünde gerçegin arastirilacagi, heyecan verici bir bilim dali degil, kabul edilmis belirli ideolojik ya da siyasal tutumlari destekleyecek kanitlarin derlenecegi bir alandan ibarettir. Iste biz, bu kitabin, ülkemiz tarihçiligini hal-i pur melalinden kurtarmaya belki mütevazi bir katkisi olur diye düsündük.“ Elinizdeki bu cilt 1980-1995 dönemi tarihi için vazgeçilmez bir kaynak niteligindedir. En yakin geçmisin karmasikligina isik tutacagina inaniyoruz. (Arka Kapak)-Sina Akşin Türkiye Tarihi’nin amacını şöyle açıklamaktadır: “…Türkiye’de okullarda ve üniversitelerde okutulan tarih genellikle yüzeysel bir tarihtir. Okullarda öğrenciler için tarih e çekilmez, ezbere dayalı, anlamsız ders durumundadır. Üniversite tarih bölümlerinin puanları, yani tarihçiliğe rağbet çok düşüktür. Tarih, birçoklarımızın gözünde gerçeğin araştırılacağı, heyecan verici bir bilim dalı değil, kabul edilmiş belirli ideolojik ya da siyasal tutumları destekleyecek kanıtların derleneceği bir alandan ibarettir. İşte biz, bu kitabın, ülkemiz tarihçiliğini hal-i pur melalinden kurtarmaya belki mütevazı bir katkısı olur diye düşündük.” Elinizdeki bu cilt, 1980 – 2003 dönemi Türkiye Tarihi için vazgeçilmez bir kaynak niteliğindedir. En yakın geçmişin karmaşıklığına ışık tutacağına inanıyoruz. Bu ilan Entegrapi ile listelenmiştir!

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Sina Akşin
Geri Bildirim Ver