İlgili Kategoriler
Beygir Gücü
Tip
Fiyat
Vites Tipi
Çalıştırma Şekli
Pulluk
Fiyat Geçmişi
Garanti Süresi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Ürün Puanı
"

Çapa Makinesi

" araması için 1131 sonuç listeleniyor

Kullanışlı Çapa Makinesi Çeşitleri ve Fiyatları

Kentten kırsala dönüşün hızlandığı günümüz koşullarında sürdürülebilir ve bilinçli tarım yöntemlerine olan ilgi de her geçen gün artış gösterir. Yeni nesil bahçe aletleri içerisinde yer alan çapa makineleri, ergonomik ve fonksiyonel kullanım olanakları sayesinde bu yöntemleri uygulamanıza aracı olur. Meyve, sebze ve bitki yetiştirirken ya da bahçe düzenlemesi yaparken emeğinizi en verimli şekilde kullanmak için ihtiyacınız olan yardımcı, pratik bir çapa makinesidir.

Motorlu olanları elle idare edilen ve küçük bir traktörü andıran bu araçlar; bağ, bahçe, sera, fidanlık ve hobi bahçesi gibi tüm tarımsal alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Küçük ve hafif yapıları sayesinde çapa makineleri dar, girintili ya da eğimli arazilerde yüksek manevra kabiliyeti sağlar. Çapa makinelerinin manuel, motorlu ve traktör gerisine takılabilen çeşitleri mevcuttur. Bahçe işinin türüne ve yoğunluğuna göre bu çeşitler içerisinden seçim yapmanız mümkündür. Örneğin 7 beygir dizel çapa makinesi, orta büyüklükteki bir bağın ya da fidanlığın tüm ot temizleme işlerini yürütmek için son derece yeterlidir.

Küçük ve kıvrak yapıları sayesinde çapa makineleri, aralara kolayca girerek detaylı bir çalışma yapmanıza olanak tanır. Yumuşak toprağa sahip hobi bahçenizde hazırlayacağınız karıklar ve diğer bakım işleri için ise manuel çapalar işinizi görebilir. Meyvelerin ve sebzelerin gerekli bakımı alıp daha sağlıklı büyümesini sağlayacak bu son teknoloji ürünü tarım aleti, kısa sürede vazgeçilmeziniz olmaya adaydır. Çapa makinesi ile işleyerek toprakla uğraştığınız yoğun bir çalışma döneminin ardından elde ettiğiniz mahsulün değeri ise paha biçilemezdir.

Çapa Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Çapa Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Fonksiyonel ve ergonomik çapa makinesi, son derece zahmetli olabilen bahçe işleri için en büyük asistanlarınızdan biridir. Bu yararlı aletin yapılacak işin büyüklüğüne, yoğunluğuna ve yerine göre model seçenekleri bulunur. Bir çapa makinesi kullanarak toprağı havalandırma, yeni ekime hazırlama ve zararlı otları ortadan kaldırma gibi elzem işlemlerin üstesinden gelebilirsiniz. Çapa makinelerinin elle çalışan ve farklı motor tiplerine sahip çeşitleri bulunur. Motorlu çapa makinesi modellerini benzinli, dizel ya da elektrikli seçenekleri ile satın almanız mümkündür.

Manuel çapa makinesi, genellikle daha gevşek nitelikteki topraklarda beden gücü ile çalışmak için tercih edilir. Ahşaptan bir sap ve metal bir uca sahip manuel çapaların farklı amaçlı başlıkları mevcuttur. Farklı motor kapasiteleri ile sunulan dizel çapa makinesi araçları, güçlü ve verimli performansları ile tanınır. Ayrıca az yakıt harcaması ve dizelin daha uygun fiyatlı olması da tarımla uğraşanlar için bu motor tipini cazip kılar. Bu nedenle de dizel motorlar, tarla çapa makinesi seçenekleri içinde en çok tercih edilenlerdendir. Yapılacak işin güçlük derecesine göre farklı kapasitelere sahip 6,5 HP, 7 HP ve 10 HP çapa makinesi modelleri arasından seçim yapılabilir.

Her türlü zorlu görevin üstesinden başarı ile gelebilecek 10 HP dizel çapa makinesi, özellikle yoğun çapalama yapılan geniş araziler için çok uygun bir alternatiftir. Hobi bahçeleri gibi daha küçük alanlar için ise benzinli ya da elektrikli motora sahip araçları değerlendirmek mümkündür. Kendine has yüksek sesi ile patpat motoru, bahçe makineleri arasında tarımla uğraşanlar tarafından uzun yıllardan beri kullanılır. Bu yaygın kullanımdan kaynaklı olarak patpat çapa makinesi de çiftçilerin tercih ettiği güçlü bir modeldir. Farklı tipleri bulunan marşlı çapa makinesi çeşitlerinde motoru çalıştırma mekanizması olarak marş bulunur. Bu sayede motorun ilk hareketi daha kolay şekilde sağlanır.

Endüstriyel tarımda sıklıkla kullanılan araçlardan bir tanesi de traktörün arkasına takılan çapa makinesidir. Rotovatör olarak da bilinen bu araçların farklı genişlikleri yanında sabit ve kaydırmalı sistemleri bulunur. Hektar cinsinden ölçülen büyük tarlalarda, seralarda ve zeytinlik gibi ağaçlı alanlarda bu sistemlerin kullanım daha verimli sonuçlar sağlar. Yeni nesil teknolojilerle üretilen sensörlü çapa makinesi de bağlarda ve fidanlıklarda tercih edilir. Bu özel duyargalı alet sayesinde asma ya da ağaç diplerinde çapalanmamış kısım kalmaz.

Çapa Makinesi Ekipman Seçenekleri Nelerdir?

Çapa Makinesi Ekipman Seçenekleri Nelerdir?

Çapa makineleri ile kullanılmak üzere tasarlanmış farklı ekipman seçenekleri bulunur. İşlerinizi kolaylaştırır iken daha az yorulmanızı sağlayan işlevsel çapa makinesi aksesuarları ile yedek parçalar bahçe&yapı market bölümünde bulunabilir. Ekipman çeşitleri arasında hareket ve manevra yeteneğini artırmak üzere dizayn edilmiş çapa makinesi tekerlek takımı ürünleri öne çıkar. Farklı arazi yapılarında verim almak üzere kullanılan araca uygun olarak üretilmiş çapa makinesi tekeri çeşitleri bulunur. Çamurlu topraklar için demir teker takımları tercih edilir. Lastik tekerlekler engebeli, dar ve ağaçlı alanlar için kullanılır.

Hem toprak bakımı hem de taşıma işlerini bir arada yapmayı sağlayan son derece kullanışlı ekipman ise çapa makinesi römorklarıdır. Çapa makinesi römorku bir çeki demiri vasıtası ile motorlu araca bağlanır. Küçük bir oturma alanı da bulunan tekerlekli römorku çapa makinesine eklendiğinizde âdeta minyatür bir traktörünüz olur. Bu sayede tarlanızdaki çapalama, ürün toplama ve gübreleme gibi birçok işi daha az emek harcayarak yapmanız mümkün hâle gelir. Çapa makinesi su pompası da motorlu aracınızın işlevselliğini artıran aksesuarlar arasındadır. Bu ekipman suyu toprak altından emerek belli yüksekliklere kadar basabilir.

Elektrik, benzin ya da dizel gibi enerji kaynaklarını kullanan çapa makinelerinin verimli çalışmasını sağlamak için düzenli bakım yapılması gerekir. Elektrik motorlu modeller için belli periyotlarda çapa makinesi aküsü değişimi söz konusu olabilir. Benzer şekilde tekerlekli araçlarda çapa makinesi iç lastiği gibi yedek parçaların gerektiğinde yenilenmesi de ihmal edilmemelidir. Araba gövdesi, sürme kolu ve başlık bulunan manuel çapa aletlerine ot sürme ve karık açma aparatı gibi parçalar da kolaylıkla monte edilebilir. Bu aparatların beraber satıldığı el çapası setleri daha uygun fiyatlı bir alım fırsatı sunar.

Çapa Makinesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çapa Makinesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Modern tarım aletleri arasında yer alan çapa makinesi, neredeyse tüm arazi tiplerinde bahçe işlerine ayrılan zamanın ve emeğin azaltılıp verimin artırılmasına yardımcı olur. Bu avantajlardan yararlanmak üzere bir çapa makinesi almaya karar verdiğinizde ihtiyaçlarınızı en verimli şekilde karşılayacak aracı bulmak için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Çapa makinesi seçiminde alanın yapısı ile büyüklüğü, toprağın cinsi ve yapılacak işlerin yoğunluğu gibi etkenler önemli rol oynar.

Pek çok yerli ve yabancı marka farklı modelde çapa makineleri ürettiğinden doğru ürünü seçmek için ayrıntılı bilgiler edinip karşılaştırmalar yapmak da yararlı olabilir. Küçük tarla, meyve bahçesi, sera ve ulaşılması zor alanlarda önden çapalama yapan araçlar rahatlıkla iş görebilir. Alan genişleyip toprak yapısı sertleştikçe traktörlere takılan çapalama makineleri tercih edilmelidir. Kişisel amaçlarla hobi olarak sürdürülen bahçe işleri için benzin ya da elektrik motorlu modeller değerlendirilebilir. Yoğun güç gerektiren tarım amaçlı işler için ise dizel motorlu araçlar daha uygun ve uzun vadede ekonomik bir seçim olarak öne çıkar.

Oturarak çalışmayı sağlayan çapa makineleri, ihtiyaç duyulan bedensel gücü azaltarak zahmetli işlerin üstesinden gelmenizi kolaylaştırır. Zorlu arazi koşullarında yüksek performanslı ve verimli bir çalışma için vitesli seçenekler değerlendirilebilir. Bu pahalı ve karmaşık araçları satın alırken kaliteli parçalarla üretim yapan bilinir markaları tercih etmek önemlidir. Böylece beklenmedik tamir masraflarından kaçınırken garanti, yedek parça ve teknik servis konularında da sorunsuz şekilde hizmet alınabilir. Trendyol üzerinden aradığınız özelliklere sahip makinelere sadece birkaç tıklama ile ulaşabilir ve avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Çapa Makinesi Nasıl Kullanılır?

Çapa makinesi genellikle tarım arazilerinde kullanılan bir araçtır. Bu araç manuel olarak kontrol edilir. Ekim ve dikim işlemi yapılacak olan arazilerde toprak üzerindeki çakıl ve taş gibi materyallerin bir kenara atılmasını ve toprağın havalandırılmasını sağlar. Çapa makinesinin kullanımı ve bakımı oldukça kolaydır. Bu araçta bakım ve onarım işlemleri zamanında yapıldığı takdirde makinenin ömrü uzar. Çok çapa makinesinin kullanımına öncelikle kılavuzu okuyarak başlanmalıdır. Kurulum hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan bireyler bu işlemi serviste de gerçekleştirebilir. Çapa makinesinin kullanımında bıçakların yönüne özellikle dikkat edilmelidir. Montaj işlemi bittikten sonra parçaların doğru takılıp takılmadığı kontrol edilerek çalıştırma işlemi yapılabilir. Ayrıca makineye motor yağı eklenmesi ve aracın yakıt deposunun doldurulması da gerekir. Çapa makinesi kullanılırken yapılan en büyük hata debriyajdan faydalanmamaktır. Makine ile işlem yapacak bireylerin debriyajı kullanmaları ve geçmeyen vites kolunu zorlamamaları önerilir.

Çapa Makinesi Pulluk Nasıl Takılır?

Pulluk çapa makinelerinin ve traktörlerin arkasına takılabilen, toprağın bir yöne yatmasını sağlayan parçalardır. Özellikle tarlalardaki çapalama işlemleri esnasında kullanılır. Pulluğun nasıl takılacağı, kullanılacak çapa makinesinin yapısına göre değişiklik gösterir. Genel anlamda pulluk montajı kolay olan bir ekipmandır. Pulluk, makinenin ön kısmında bulunur. Vidalarla veya geçirme tekniği kullanılarak çapa makinesinin önüne monte edilir. Bazı araçlarda pulluk kullanımına başlamadan evvel, çapa makinesinin büyük tekerleklerini de takmak gerekir. Söz konusu parça, toprağın daha derin bir şekilde açılmasını sağlar. Pulluk kullanılarak havalandırılan topraklarda yaklaşık 30-32 cm derinliğinde karık oluşur. Bu karıklar tarımsal faaliyete göre farklı şekillerde değerlendirilebilir. Pulluğu sökmek de oldukça kolaydır. İlgili alandan yine vidaların veya çengelin çıkarılmasıyla pulluk söküm işlemi gerçekleştirilebilir. Bu ekipman ihtiyaç hâlinde çapa makinesine kısa süre içerisinde eklenir.

Çapa Makinesi Karbüratör Ayarı Nasıl Yapılır?

Karbüratör çapa makinesinde motorun çalışması için kullanılacak benzini ve motorda dolaşacak havayı ayarlayan ekipmandır. Cihazın daha verimli kullanılması için karbüratör ayarının yapılması gerekir. Bu ayar yapılırken öncelikle karbüratör vidalarının tapaları çıkarılmalıdır. Ardından motor çalıştırılmalı ve yaklaşık 1 dakika boyunca sistemin ısınması sağlanmalıdır. Motor bu çalışma neticesinde maksimum devire ulaştıktan sonra karbüratör vidasının sıkılması gerekir. Son olarak motor yüksek rölanti devrine ulaşana kadar T vidası sıkılır. Bu işlemlerin ardından karbüratörün ayarları gerçekleştirilmiş olur. Karbüratör ayarını yapmak motorun daha verimli ve tasarruflu çalışmasına olanak sağlar. Bireyler karbüratör ayarını yapmak için tam donanımlı değillerse, bu alanda hizmet sunan uzmanlardan destek alabilir. Karbüratör ayarıyla çapa makinelerinin ömrü de uzar. Tarımsal faaliyetlerde son derece önemli olan çapa makinesi, gerekli ayarlamalar, bakım ve onarım işlemleriyle uzun yıllar kullanılabilecek dayanıklı ürünlerdir. Bazı motorlarda karbüratörün ayarının yanı sıra temizliğinin de düzenli olarak yapılması tavsiye edilir. Temiz karbüratörlerin ayarını yapmak daha kolaydır.