Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî (ÖĞRENCİYE ÖZEL TIPKIBASIM)

540 TL
Son 3 ürün!
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (4)
2. Ürüne 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
2. Ürüne 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
2 Adet ve Üzeri 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
569,88 TL
800 TL'ye %20 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
570,08 TL

Ürün Bilgileri

Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî (ÖĞRENCİYE ÖZEL TIPKIBASIM)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: EkspresKitap Satıcı Ünvanı: TARZ KİTAP BASIM YAYIN SANAYİ VE LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0824087166200001 Vergi Kimlik Numarası: 8240871662
    Bu ürün EkspresKitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Kâmûs-ı Türkî (Öğrenciye Özel Tıpkıbasım) Şemseddin Sami / Çağrı Yayınları Baskı: 1
  • Sayfa Sayısı: 1592
  • Kağıt Türü: 1. Hm. Kağıt
  • Ebat: 13 x 20
  • Dil: Osmanlıca
  • Cilt Durumu: Ciltli
  • Yazar: Şemseddin Sami
  • Geçen asrın ikinci yarısında yetişmiş olan Şemseddin Sami (1850-1904) en değerli dilcilerimizden ve lugatçilerimizdendir. Roman ve tiyatro sahalarında da eserleri bulunan gazete yazarlığı yapan dergiler çıkaran tercümeler ve öğretici kitaplar yayımlayan Şemseddin Sami büyük şöhretini hazırladığı lügatlarla kazanmıştır. Bu lugat şöhretini hazırladığı lugatlerle kazanmıştır. Bu lugat kitaplarının en mühimi ve bugün de değerini kaybetmeyeni Kamüs-ı Türki'dir.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Kolektif
  • Basım Yılı 2023
  • Sayfa Sayısı 1000+
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî Öğrenciye Özel Tıpkı Basım

Şemseddin Sami, değerli dilci ve lügat yazarlarından biridir. Tercümeler ve hazırladığı lügat kitapları dili sadeleştirerek yazı dilini konuşma diline yaklaştırmayı amaçlar. Yazarın eserlerinden biri olan Kâmûs-ı Türkî lügat kitaplarının arasında önemli bir yere sahiptir. Eser, aradan seksen yıl kadar bir süre geçmesine rağmen değer ve önemini halen korur. Yazar bu kitabı üstün dil bilgisi kurallarıyla hazırlar. Türkçe'nin yaşayan kelimelerini özenle seçerek eserine işler. Kitap içeriğinde dilin doğru konuşularak yazılması ve sadeleştirilmesine dair yazarın görüşleri bulunur. Toplayıcı ve bütünleyici düşünce yapısıyla Türkçede mevcut olan ve kullanılan tüm kelimeleri lügata alır. Yeni bir anlayış ve modern filoloji metotlarıyla hazırlanan ürün Türk dil edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Değer ve ehemmiyetini günümüz koşullarında muhafaza ederek devam ettirir.

  • Öğretici tercüme bilgisi
  • Modern filoloji metotları
  • Türkçe'nin kelime hazinesini zenginleştiren kalem

Zengin İçeriği ile Kâmûs-ı Türkî Öğrenciye Özel Tıpkı Basım

Zengin İçeriği ile Kâmûs-ı Türkî Öğrenciye Özel Tıpkı Basım

Büyük dil alimlerden biri olan Şemseddin Sami, Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî öğrenciye özel tıpkı basım eserini modern dil bilimi metotlarıyla tertip eder. Eser içeriğinde Türkçe kelimelerin yanı sıra Arapça ve Farsçadan Türkçeye geçmiş kelimeler bulunur. Aynı zamanda yazarın dilin doğru konuşularak yazılması ve sadeleştirilmesine dair görüşlerini de içerir. Önsöz yazısında Türk dilinin tarihi gelişimi ve coğrafi yayılışı bulunur. Lügat kitabı, bir lisanın hazinesi hükmündedir, cümlesi ile başlayan eser halkın dil bilgisi kitaplarına ihtiyacını ifade eder. Yazar, Türkçe asıllı başka dillerden de kullanılan kelimeleri bu kitaba toplar. Toplayıcı ve bütünleyici görüşe sahip Şemseddin Sami, modern filoloji metotları ile derli toplu bir lügat kitabı tertip eder. Siz de Osmanlı Türkçesini detaylı bir şekilde öğrenmek isterseniz bu eşsiz ve zengin lügat eserini inceleyebilirsiniz.

Değerini Kaybetmeyen Şemseddin Sami Kâmûs-ı Türkî Sözlük

Değerini Kaybetmeyen Şemseddin Sami Kâmûs-ı Türkî Sözlük

Şemseddin Sami Kamus ı Türki sözlük adında Türk kelimesi geçen ilk Türkçeden Türkçeye sözlüktür. Yazar, yerli ve yabancı kaynaklardan derlenen Türkiye Türkçesine ait kelimeleri bir araya toplar. Anadolu Türkçesinin unutulan eski sözlerine de yer verilen bu eser, dilin zenginliğini gösterir. Milli ve ilmi görüşle hareket eden yazar, derli toplu kelime hazinesini birleştirmeyi gaye edinerek eşsiz bir eser hazırlar. Türk dili ve kültürü için önemli bir yere sahip olan bu sözlük önemini her zaman devam ettirir. Osmanlı Türkçesini asıl kaynağından öğrenmek isteyen birçok araştırmacı, öğretmen ve avukat bu eseri el altında bulundurur. Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî öğrenciye özel tıpkı basım kullananlar ürün hakkındaki memnuniyetini yorumlar kısmında dile getirir. Siz de bu değerlendirmeleri okuyarak kitabın içeriği hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Şemseddin Sami Kâmûs-ı Türkî Öğrenciye Özel Basım Fiyatı

Şemseddin Sami Kâmûs-ı Türkî Öğrenciye Özel Basım Fiyatı

Çağrı Yayınları’na ait olan bu öğrenci özel basım, Osmanlı'nın son devir yazarlarından biri olan Şemseddin Sami tarafından büyük bir titizlikle hazırlanır. Sözlükte 29 bin civarında Arapça, Farsça, Fransızca ve Rumca dilinden Türkçe'ye giren kelimeler bulunur. Pek çok araştırmacı, öğretmen ve yazarın baş ucu olan Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî öğrenciye özel tıpkı basım fiyatı oldukça merak edilir. Türk dili ve kültürü için önemli bir yere sahip bu eser farklı bütçelere hitap eder. Türk adının geçtiği ilk derli toplu bu sözlük günümüzde hala minnetle anılır. Çağrı Yayınları Kâmûs-ı Türkî öğrenciye özel tıpkı basım yorumları ürünü önceden satın alan müşterilerin değerlendirmelerini içerir. Siz de bu kısmı inceleyerek ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu eşsiz sözlüğe sahip olmak için Trendyol’da yer alan seçenekleri inceleyebilir ve güvenle satın alabilirsiniz.