Renk
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Begonvil

" araması için 1198 sonuç listeleniyor

Bahçeleri Güzelleştiren Begonvil Çeşitleri ve Fiyatları

Begonvil deyince akıllarda ilk canlanan, canlı ve göz alıcı renkli yapraklar olur. Ana vatanı Güney Amerika kıtası olan begonvil çiçeği, ilk kez 1768 yılında keşfedilmiştir. Bu güzel çiçeğin ismi Avrupa’da yaygınlık kazanmasına aracı olan Fransız amiral l Louis Antoine de Bougainville’den gelir. Özellikle kıyı bölgelerinde yetişir. Bu özelliğiyle yaz mevsimini ve sıcak havaları çağrıştırdığı da söylenebilir. Öyle ki bu çiçek türünün Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçirilen tatillerin değişmez parçalarından biri olarak da nitelenmeyi sonuna kadar hak eder.

Genel itibariyle tırmanıcı özellikte diğer bir deyişle sarmaşık benzeri bir yapıya sahip olan bu tür, uygun şartlar altında saksıda da yetiştirilebilir. Yemyeşil yaprakların pırıl pırıl renkli çiçeklerle birleştiği bu bitkiyle hem bahçe ve balkonlarını hem de iç mekânlarınızı çok daha hayat dolu kılabilirsiniz. Bunun için de öncelikle yapmanız gereken ortamın şartlarına uygun begonvil türünü seçmektir.

Göze Hitap Eden Farklı Begonvil Çeşitleri Nelerdir?

Göze Hitap Eden Farklı Begonvil Çeşitleri Nelerdir?

Bu bitkinin çeşitlerinin birbirlerinden ayrıldığı en belirgin noktaların başında renkleri gelir. Mor begonvil bu çiçeğin en sık rastlanılan renklerinin çeşitlerinden biridir. Benzer şekilde pembe begonvil de son derece yaygındır. Aynısı kırmızı begonvil için de söylenebilir. Saydığımız bu begonvil renkleri, bulundukları her ortama göze hoş gelen bir sıcaklık katabilir. Özellikle beyaz gibi sade renklerin ağırlıklı olarak kullandığı alanlarda bu renkte bitkilere yer vererek, bu karşıtlıktan bir canlılık yaratabilirsiniz. Öyle ki bu görüntüye bir bakan, dönüp yeniden bakmak isteyecek hâle gelebilir.

Belirttiğimiz çeşitler, en sık karşılaşılanlar olsa da doğada bu çiçeğin birçok başka rengi de mevcuttur. Turuncu begonvil bunun en net örnekleri arasında yer alır. Klasik begonvil algısını çeşitlendirdiğini söyleyebileceğimiz tür, farklı renkli çiçeklerle yan yana değerlendirildiğinde daha da yoğun bir etki yaratır. Bu noktada sarı begonvilin adını anabiliriz. Zira benzer tonlarda gezinen bu iki rengi taşıyan türlerin, bir araya geldiğinde gözleri küçük çaplı bir yolculuğa çıkardığı söylenebilir. Benzer tonlar yerine, farklılığın birlikteliğini daha hoş bulanlar için ise mavi begonvil ideal bir tercihlerden olabilir.

Bu çiçek türünün farklı renklerinin birlikte kullanılmasından bahsetmişken özel bir çeşide değilinebilir. Çift renkli begonvil türü, doğal özellikleri sayesinde genellikle beyaz ve pembe çiçekler barındırır. Bu renkler, çiçeklerin aynı yaprak özelinde geçişli bir doku oluşturur. Kimi zaman ise bu tür bir begonvil beyaz ve pembe çiçekleri ayrı ayrı bünyesinde taşıyabilir. Her iki durumda da ortaya göz alıcı bir görüntü çıktığı söylenebilir.

Bonsai türü bitkiler, özellikle son yıllarda büyük popülerlik kazanmış durumdadır. Birer minyatür ağaca benzetebileceğimiz bu bitkiler, saksılarda yetiştirilir ve özgün görünümleriyle dikkat çeker. Begonvil bonsai çeşitleri için de aynısı geçerlidir. Ağaç türünde olan begonvil, bonsai formunda da yetiştirilebilir. Bu tür ağaçların boyutlarından ileri gelen sevimli ve sempatik yapıları, begonvilin renkli çiçeklerinin de etkisiyle daha da belirgin bir hâle gelir.

Gelin başı ve Rodos sarmaşığı olarak da bilinen bu çiçek türü, genel özellikleri gereği soğuk ortamları tercih etmez. -1 derecenin altındaki sıcaklıklara dayanmaları son derece güçtür. Fakat kimi türlerin soğuğa daha dayanıklı olduğu da bilinmektedir. Bunların başında da Büyükada begonvili olarak bilinen tür gelir. Uygun şartların sağlanması durumunda bu tür, -6 dereceye kadar canlılığını sürdürebilir. Dolayısıyla bu türe soğuğa dayanıklı begonvil nitelemesi yapılabilir.

Farklı Begonvil Çeşitlerinin Kullanım Alanları Nasıldır?

Farklı Begonvil Çeşitlerinin Kullanım Alanları Nasıldır?

Kullanım alanına göre çok farklı begonvil türlerinden söz edilebilir. Saksıda begonvil bu noktada ilk akla gelen çeşitlerin başında gelir. Bu başlık altında değerlendirilebilecek bitkiler de kendi aralarında alt gruplara ayrılır. Klasik saksı bitkisi formuna yakın özellik gösteren görece küçük türler de begonvil ağacı olarak bilinenler de bu kapların içinde yetiştirilebilir. İşte bu noktada bodur begonvil ile piramit olarak tanımlanan çeşitler arasındaki fark karşımıza çıkar.

Adından da anlaşılacağı üzere bodur olarak tanımlanan türler, kısa boyludur. Bir saksının içinde yetiştirilirken balkon ya da evlerin farklı odalarını renklendirmek adına kullanılabilir. Piramit begonvil ise daha uzun boyludur. Dolayısıyla bir çiçekten çok ağacı andırır. İsmini de genel formundan alır. Bu grupta yer alan bitkilerin kök kısımları daha geniş bir görünüm sergilerken yukarı doğru çıkıldıkça bir daralma görülür.

Piramit tipi ağaçlar da hem iş hem dış mekânlarda kullanılabilir. Baston begonvil de adını şeklinden alan bir diğer türdür. Konumlandırılabileceği alan açısından benzer özellik gösteren bu çeşit, yapraksız uzun bir gövdeye sahiptir. Çiçekleri ise üst kısmında yoğunlaşmış durumdadır. Böylelikle ortaya bastonu andıran bir görünüm çıkar.

Katmerli begonvil, çiçek yoğunluğuyla dikkat çeken bir türdür. Rengine bağlı olarak pembe, mor ya da diğer renkteki çiçeklerin âdeta bir bulut görüntüsü oluşturduğu bu tür, begonvilin genel özelliğine benzer şekilde iş ve dış mekân için uygundur. Dış mekân demişken begonvil sarmaşık türlerinden bahsetmeden olmaz. Özellikle yazlık bölgelerde, beyaz badanalı yapıların girişlerinde ya da duvarlarında enfes görüntü oluşturan saran begonvil çardak gibi alanlarda da kullanılabilir. Kullanım biçimi açısından bir benzeri sarkan begonvil için de söylenebilir. Fakat bu tür tırmanıcıdan ziyade püskülü çağrıştıran bir forma sahiptir. Ama bahsettiğimiz türden yapıları da göz önüne alarak söyleyebiliriz ki begonvil beyaz ile çok güçlü bir uyum sergileyebilir.

Begonvil Bakımında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Begonvil Bakımında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Begonvil çiçeği özellikleri gereği, sıcağı çok seven ve soğuktan çok hoşlanmayan bir bitki türü olarak nitelendirilebilir. Dolayısıyla bu bitkiyi yetiştirmek için öncelikle yapılması gereken, sık güneş alan bir nokta seçmektir. Aksi hâlde bu çiçeğin renklerinden ileri gelen muazzam görüntüyü yakalamak oldukça güçleşir. Fakat burada kastedilen çiçeklerin doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak değil aydınlık ve ılıman bir noktaya konumlanması gerektiğidir.

Özenli bir bakım ile boyu, 10 ila 15 metreye kadar çıkabilen bitkiler, yazın haftada iki kere sulanmalıdır. Kışın ise sıcaklıkları düşüşüne bağlı olarak sulama sıklığı haftada bire düşürülebilir. Daha fazla su vermek istiyorsanız da toprağının kuru olmasına dikkat etmeniz gerekir. Zira sulandıktan bir süre sonra bile toprağın hâlâ nemli ya da ıslak kalması, bitkinin ihtiyaç duyduğu kadar suyu bünyesine aldığının bir işaretidir.

Sarmaşık türündeki begonvillerin budaması ağustos aylarında yapılmalıdır. Böylelikle ilkbaharda kendini gösteren çiçeklerin varlığı sonbahar sonuna kadar sürdürülebilir. Daha hızlı büyümesini sağlamak için de budama en etkili yolların başında gelir.

Bu bitki çok farklı yapılarda satışa sunulur. Kendiniz bitki yetiştirmenin keyfine varmak istiyorsanız begonvil fidanı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bu çiçeğin yaşam alanlarını yoğun şekilde renklendirmesi yönünde bir beklentiniz varsa begonvil büyük boy olarak anılan ürünler sizin için ideal tercihlerin başında gelebilir. Yeriniz kısıtlı ise daha küçük, saksılarda yetiştirilebilecek türlere yönetebilirsiniz. Avantajlı begonvil fiyatları ve geniş ürün çeşitliliği için Türkiye’nin lider çevrimiçi alışveriş platformu Trendyol’a göz atmayı unutmayın.

Begonvil Nasıl Yetiştirilir?

Halk arasında gelin çiçeği olarak bilinen begonvil, Bougainvillea türünde renkli ve güzel kokulu bir dış mekân bitkisidir. Ilıman iklimde kolaylıkla yetişen bu tür, beyaz, pembe, kırmızı, mor ve turuncu renklere sahiptir. Bu ürün, canlı ve göz alıcı renkleriyle hem iç hem de dış ortamda yetiştirilebilir. Tırmanıcı özellikte olan bu çiçek, sarmaşıklarla benzerlik gösterir. Kapı, balkon ya da demirlere sarılabilen bitki yaprakları, yetiştirildiği ortamı daha renkli bir hâle getirir. Söz konusu çiçek, düzenli olarak budandığında hızlı uzar. Aşırı yağmura maruz kalırsa çiçek açmama durumu oluşabilir. Açık ortamda gübreye ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında ekilen begonvil, kapalı ortamda bakılacaksa yılın her döneminde dikilebilir. Ev ya da ofiste bakılacak olan begonvilin cam kenarında ve güneş gören bir konumda bulunması önerilir. Bakan kişiyi mutlu hissettiren ve renkli bir görüntü sunan bu çiçekler, hasta ziyaretlerinde sıklıkla kullanılır.

Begonvil Nasıl Çoğaltılır?

Bulunduğu ortamı enerjik hâle getiren ve strese iyi gelen begonvil çiçeği, kolay bir şekilde çoğaltılabilir. Akdeniz ve Ege bölgesinde hızlı bir şekilde büyüyen bu çiçek, uygun bakım sağlandığında her yerde yetişebilir. Bahsi geçen türü, çoğaltmak için iki ayrı yol bulunur. Bu yöntemler, odun çelik ve tepe çelik olarak nitelenir. Tepe çelik yönteminde, olgun olan begonvil dalından 10-15 cm kesmek gerekir. Ardından kesilen bu dalın, nemli ve hava alan bir toprağa ekilmesi önerilir. Bu ekim sırasında dalın üst tarafındaki yaprakların zarar görmemesi önem taşır. Can suyu verirken fazla su vermek, dalın çürümesine neden olabilir. Hızlı fidelenmesi için, bardak ya da pet şişe içine bu dalı ekerek damla damla sulayabilirsiniz. Odun çelik yönteminde ise, kurumuş olan dalın sonbahar ayında toprağa ekilmesi ve ılıman iklim görülen bir bölgede açık havada bakılması söz konusudur.

Begonvil Tohumu Nasıl Alınır?

Kokusuyla büyüleyen begonvil, fide ya da tohum olarak satılır. Fideler küçük, orta ya da büyük boy olarak nitelenir. Tohumdan çiçek elde etmek isteyen kişilerin sabırlı olması önerilir. Toprağa ekildikten sonra 2 hafta içinde çimlenen bu çiçek, nemli gübreyi sever. Havalandırılan begonvil, yaklaşık 2-3 ay sonra topraktan yukarı çıkmaya başlar. Çimlenme işlemini dışarıda bir kapta da yapmak mümkündür. Tohum ocağı denilen çukurlara 2-3 adet atılması yeterlidir. Begonvil çiçeğini seviyorsanız tek ya da set hâlinde Trendyol’dan satın almanız mümkündür. Farklı renk ve boyutlarda olan bu çiçekler, saksı içinde gönderilir. Ev dekorasyonunuzu renklendirmek istiyorsanız begonvil almayı düşünebilirsiniz. İndirim ve kampanyalardan faydalanarak uygun fiyatların tadını çıkarabilirsiniz.