İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Bebek Diş Macunu

" araması için 489 sonuç listeleniyor

Bebek Diş Macunu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bebek Diş Macunu Nasıl Olmalı?

Bebekler için diş macunu seçmek son derece önemli bir konudur. Miniklerin sağlığını doğrudan etkileyen bu ürün, çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Bebek diş macunu seçiminde dikkat edilmesi gereken temel nokta florür içerip içermediğidir. Bebek sağlığını olumsuz etkide bulunan florür, minikler için dizayn edilen diş macunlarının çoğunda kullanılmaz. Aynı şekilde bebekler için seçilecek diş macununda tatlandırıcı ve türevlerinin olmamasına da dikkat etmek gerekir. Yeni yeni diş temizliğine geçmeye çalışan bebeklerde, naneli ürünler rahatsız edici olabilir. Yoğun ve keskin nane tadı, çocukların midesinin bulanmasına sebep olur. Bebekler için dizayn edilecek diş macunlarında sodyum lauryl sülfat ve paraben gibi maddelerde bulunmamalıdır. Tüm bu kimyasal maddeler bebeklerin sağlığına olumsuz etki yapabilir. Ebeveynlerin bebeklere diş macunu seçerken ürün içeriklerini iyice incelemeleri gerekir.

Bebek Diş Macunu Ne Zaman Kullanılmalı?

Yapılan araştırmalar bebeklerin 2 yaşına kadar diş macunu kullanmalarına gerek olmadığını ortaya koyar. Yine de bebek sağlığı için diş macunu kullanmak gerekiyor ise florür içermeyen ürünlerin kullanılması önerilir. Aynı şekilde bazı çocuk sağlığı otoriteleri de, 3 yaşına kadar miniklerde diş macunu kullanımının gerekli olmadığını belirtir. Bebekler ve küçük çocuklar, genel olarak ağızlarına konulan pek çok maddeyi yutma eğilimi gösterir. Bu sebeple kimyasal maddelerden oluşan diş macunlarının, bebek sağlığına olumsuz etki edeceği belirtilir. Kimyasal maddeler bebekler tarafından yutulduklarında toksik hâle dönüşebilirler. Organik ve yutulabilir diş macunlarının ise 2 yaşından sonra güvenle kullanılabileceği belirtilir. Çocuklar 4-5 yaşlarına geldiklerinde ise kendi diş temizliklerini yapabilecekleri seviyeye ulaşmış sayılırlar. Bu yaş aralığındaki çocukların diş macunlarında düşük seviyede florür bulunabilir. Anne babalar, florürlü diş macunu kullanıldıktan sonra çocukların bir şey yiyip içmesine müsaade etmemelidir.

Bebek Diş Macununu Yerse Ne Olur?

Ağız ve diş sağlığı temizliğinde son derece önemli olan macunların yutulmaması ve ideal büyüklükte kullanılmaları gerekir. Diş macununu yutmak hem bebekler hem de yetişkinler için oldukça zararlıdır. Özellikle florür ve yüksek miktarda kalsiyum içeren bu ürünler, mide asidini artırdığından çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Florür içeren diş macunlarının yutulması durumunda; çeşitli mide rahatsızlıkları, deri döküntüleri ve akut zehirlenme problemleri ortaya çıkabilir. Bu sebeple özellikle 6 yaşına kadar olan çocukların tamamen florürsüz diş macunları kullanmaları önerilir. Diş macunları kazara fırçalama sırasında yutulursa profesyonel yardım almak ve zehir kontrol merkezleri ile irtibata geçmek gerekebilir. Anlık olarak fazla miktarda florür alımı neticesinde mide ağrısı, kusma ve baş dönmesi gibi şikayetler gözlenir. Uzun dönem diş macunu yutma neticesinde de mide hasarları, diş lekelenmeleri gibi problemler ortaya çıkar. Bu nedenle bazı diş macunu tüplerinin arkasında 6 yaşından küçük çocuklardan uzak tutulması gerektiği yazılıdır.