Ayrıntı Yayınları Nietzsche Ağladığında

265 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (23)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
287,36 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
276,30 TL
200 TL'ye 10 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Ayrıntı Yayınları Nietzsche Ağladığında

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Mahzen Kitap ve Teknoloji Satıcı Ünvanı: DERRA BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ KİTAP KIRTASİYE TEKSTİL VE MOBİLYA LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Adana Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0293112697500001 Vergi Kimlik Numarası: 2931126975
    Bu ürün Mahzen Kitap ve Teknoloji tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Her hastanın hikâyesinin biricik olduğuna, her biri için farklı terapi uygulamak gerektiğine inanan psikiyatr Irvin D. Yalom, ilk kez 1992 yılında yayımlanan, tüm dünyada çok okunup çok sevilen ve kendi hayat hikâyesinden de izler taşıyan Nietzsche Ağladığında adlı romanında kurmacayla gerçeği harmanlıyor. Dostluğun iyileştirici gücüne dair unutulmaz bir hikâye anlatırken Yalom, okurlarını 19. yüzyıl Viyana’sında, psikanalizin doğum sancılarının başladığı dönemde ve o yılların entelektüel çevresinde ağırlıyor. Henüz iki kitabı yayımlanmış, kimsenin tanımadığı ve son derece yoksul bir filozof olan Friedrich Nietzsche’nin yolu, bir gün henüz gençliğinin baharındayken pek çok sanatçının ve düşünürün doktoru olmayı başarmış, zengin ve saygın bir karakter olan Josef Breuer’le kesişir. Bunda Nietzsche’nin arkadaşı, genç ve güzel bir kadın olan Lou Salomé’nin payı yadsınamayacak derecede büyüktür
  • kendisi Nietzsche’nin yalnızlığına, ümitsizliğine ve hastalıklarına Breuer’den başkasının çare olamayacağını düşünür. Haklıdır da. Ama bu o kadar kolay olmaz. Nietzsche yardımı kabul etmediği gibi hasta olduğunu da inkâr eder. Süreç zorlu bir yola girse de yolculukları “konuşma terapileriyle” yavaş yavaş ilerler. Bu seanslarda sadece Nietzsche değil, Breuer de teselli bulur. Kendisinin şeytani yönleriyle yüzleşen yetenekli doktor ancak ondan sonra hastasını iyileştirme gücünü kendisinde bulabilir. Breuer bu esnada yakın arkadaşı ve öğrencisi olan Sigmund Freud ile de sık sık görüşüp uyguladığı tedavi yöntemlerini ve süreci paylaşır. Nietzsche’nin düşüncelerini psikanalizle buluşturmasına şahit olduğunuz bu “konuşma terapisi” seanslarında siz de hem hayata dair derin sorgulamalara gireceksiniz hem de kendinizle yüzleşeceksiniz. Türkçede ilk kez 1996 yılında yayımlanan ve o günden bu yana okurlarını insan zihnini ve hayatı sorgulama yolculuğuna çıkaran bu düşünce romanı, bu kez akademisyen ve çevirmen Esra Birkan’ın Türkçesiyle yeniden okurlarıyla buluşuyor. IRVIN D. YALOM: Birinci Dünya Savaşı’ndan kısa bir süre sonra Rusya’nın Polonya sınırı yakınlarındaki küçük bir köyden ABD’ye göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak 1931’de Washington’da dünyaya geldi. Ailesi ekonomik sıkıntılar içinde ayakta kalmaya çalışırken kitaplara yöneldi. Yoksul bir mahallede büyüdü, tek avuntusu kitaplar, özellikle de kendisine gerçeklikten daha mutluluk verici bir dünya sunan kurmaca yapıtlardı. Roman yazmanın bir insanın yapabileceği en iyi şey olduğu düşüncesi küçük yaşta aklına yerleşti ve bu düşünceden bir daha hiç vazgeçmedi. O günlerin getto yaşamında gençler için meslek seçenekleri pek fazla değildi. Yalom’un yaşıtları ya Tıp Fakültesi’ne gidiyor ya da babalarının yanında iş hayatına atılıyorlardı. Tıp Fakültesi’ne gitmenin kendisini Tolstoy’a ve Dostoyevski’ye daha çok yaklaştıracağını hissetti. Bu yüzden meslek olarak doktorluğu, uzmanlık dalı olarak da psikiyatriyi seçti. Kullanılan Reklam Mecraları: Sosyal Medya ve Gazete/Dergiler

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Abdelaziz Ahmet Gabr Selim
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2021
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Ayrıntı Yayınları Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Friedrich Nietzsche, düşünceleri ile birçok insana ilham kaynağı olan bir filozof ve yazardır. İnsan hayatına gerçekçi bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan filozof, fikirleri ile Batı düşünce tarihine de yön verir. Nietzsche Ağladığında kitabı Nietzsche’nin hayatını ve fikirlerini psikanaliz ile anlatır. Bu eser ile ünlü filozofun hayatını farklı bir olay örgüsü çevresinde okuyabilirsiniz. Eserin sahibi Irvin David Yalom, Yahudi asıllı Amerikalı psikiyatr ve yazardır. Yalom, varoluşçu psikoterapinin etkili temsilcilerinden kabul edilir. Dönemin ünlü isimleri Josef Breuer, Sigmund Freud ve Lou Andreas - Salomè eserin karakterleri arasında yer alır. Roman, psikanaliz düşüncenin henüz ortaya çıkmadığı 19. yüzyıl Viyana’sına aittir. Gerçek kişilerin bilimsel, sosyal ve felsefi görüşlerini kurgulanmış olay örgüsüne sahip bu romanla öğrenebilirsiniz.

  • Sürükleyici olay örgüsü
  • Düşünsel roman türü
  • Gerçek kişilerin sosyal görüşleri

Sürükleyici Konusulu Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları

Sürükleyici Konusulu Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları

Toplumu bir konu üzerinde düşünmeye iten yazılara düşünce romanı ismi verilir. Bu türde asıl amaç, düşünerek gerçeğe ulaşmaktır. Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları tarafından sunulan düşünce romanı türünün bir örneğidir. Eserin ana teması, Josef Breuer'in, Nietzsche'nin hastalığını kendisine aitmiş gibi benimsemesidir. Roman, Nietzsche’nin 1882 yılında Lou Andreas - Salomè ile birlikteliğinin sona ermesiyle başlar. Büyük bir ümitsizliğe kapılan Nietzsche, terapiste ihtiyaç duyar. Kitabın yazarı olan Yalom, o dönemde terapist olmadığını ve Nietzsche’nin doktora giderek tıbbi bir çözüm bulamayacağını varsayar. Ümitsizlik temasını yansıtan kitap, insanın varoluşsal yanılsamaları nihilist söylemini açıklar. Nietzsche’nin dostu olan Paul Rée, ona yardım etmek için Dr. Josef Breuer’le tanıştırır. Bu süreçte hasta ve doktor arasında felsefi gerilimler başlar. Gerçek karakterler ile ilerleyen romanı okuyarak gerçeklerin ortaya çıkışına şahit olabilirsiniz.

Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları Yorumları

Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları Yorumları

Kitap satın almadan önce genellikle okuyucu yorumları incelenir. Genel okuyucu kitlesi tarafından beğenilen yüksek puanlı kitaplar bu süreçte bir adım öne çıkar. Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları yorumları ve okuyucu deneyimlerini inceleyerek roman hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bir psikanaliz türü olan eser, ümitsizliği konu edinir. 1992 yılında yazılan romanın yazarı Irvin David Yalom’dur. Eser, 432 sayfadan oluşan düşünsel bir romandır. Birçok dile çevrilen Nietzsche Ağladığında, geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir. Aysun Babacan tarafından Türkçe’ye çevrilen kitabı keyifle okuyabilirsiniz. Romanın başkahramanı Nietzsche’dir. Nihilizm akımının temsilcisi olan Nietzsche, romanda ümitsizliklerle başa çıkmaya çalışır. İçinde bulunduğu ruhsal durum onu ve birliktelik yaşadığı Salomé’yi ayrılmanın eşiğine iter. Baş karakteri iyileştirebileceğine inanan Breuer’un yolculuğu kendi hayatını sorgulamasıyla sonuçlanır. Merak uyandıran bu roman ile karakterlerin dünyasını keşfedebilirsiniz.

Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları Fiyatı

Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları Fiyatı

Kitapların konu içeriğinin yanı sıra fiyat bilgisi de satın alma aşamasında önemli rol oynar. Her bütçeye uygun olan indirimli ürünler sıklıkla tercih edilir. Nietzsche Ağladığında Ayrıntı Yayınları fiyatı müşteri talepleri göz önünde bulundurularak belirlenir. Uygun fiyatlı bu ürüne bütçenizi zorlamadan ulaşabilirsiniz. Nietzsche kendi özgürlüğüne düşkün bir adamdır. Felsefi bir yönü olan karakter kendi içinde varoluşsal problemler yaşar. Onu iyileştirebileceğine inanan Breuer geleneklerine ve dinine bağlı bir Yahudi doktordur. Tedavi süreci başladığında Beurer da hayatı sorgulamaya başlar. İyileştirmeye çalıştığı hastası gibi o da kendini varoluşsal sorunların içinde bulur ve kendisi hakkında bazı gerçekleri fark eder. Artık Nietzsche’nin hastalığını Breuer üzerinde tedavi etmesi gerekir. İlginç olay örgüsü ve gerçek hayattan alınan karakterleriyle dikkat çeken bu esere Trendyol’dan uygun fiyat avantajıyla sahip olabilirsiniz.