İlgili Kategoriler
Fiyat
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

Aşılı Güller

" araması için 780 sonuç listeleniyor

Aşılı Güller Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Gül Fidanı Ne Zaman Dikilir?

Gül fidanın bahar aylarında dikilmesi gerekir. Böylece mevsiminde mis kokulu ve rengârenk açan çiçeklere kavuşabilirsiniz. Bu amaçla hava şartlarına bağlı olarak mart ve nisan ayı ortalarına kadar bitkiyi dikebilirsiniz. Aynı zamanda herkesin sevdiği bu güzel çiçeği, toprakla buluşturmadan önce havanın sıcak, soğuk ya da nemli olmamasına dikkat etmeniz önemlidir. Böylece bitkiyi haşere ve hastalıklara karşı koruyabilirsiniz. Sağlıklı koşullarda bol bol çiçek açan gül ortamı da renklendirir. Yerini seven çiçeğinizi bir sonraki yıla hazırlamak amacıyla gül budama zamanı ihmal edilmemelidir. Bu işlemi, kış mevsimin sonu ve ilkbaharın başlangıç dönemlerinde tamamlayabilirsiniz. Gülün çeşidine göre toprak üzerinden hesaplandığında yaklaşık olarak 10 cm fidan kalacak şekilde budama yapabilirsiniz. Bu uygulama sonrasında bahar mevsiminde canlı ve güzel görünen çiçeklere sahip olabilirsiniz.

Gül Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Gül, ev ve bahçelerde sıklıkla tercih edilen bir çiçektir. Hem görüntüsü hem de kokusuyla herkesin beğenisini kazanır. Bu güzel bitkiyi yetiştirmek için dikkat etmeniz gereken konular bulunur. Gül, fazla ışığa ihtiyaç duyan özelliklere sahiptir. Güneş ışınlarının direkt gelmesi bitkiyi etkilemez. Önemli olan güneş gören bir ortamda ve 15-25 derece sıcaklıkta bulunmasıdır. Isının artması gülün gelişimine katkı sağlar. Genel olarak bitkinin uygun koşullarda yetişebilmesi için ihtiyaç duyduğu bağıl nem oranı %60’dır. Bitki buna ek olarak organik madde açısından zengin toprakları sever. Bu amaçla humuslu toprağı tercih edebilirsiniz. Gülün yetiştirilmesi sırasında sulama konusunda da özen göstermeniz gerekir. Bitkinin dalları, sapları ve dikenlerinin de eşit miktarda sulanması ve bu işlem yapılırken çiçeğin yapraklarının dökülmemesi için titizlik gösterilmesi önemlidir. Söz konusu bitkiyi, evde veya bahçede yetiştirebilirsiniz. Saksı seçimi yapılırken mümkünse çömlek yapıda olanları tercih ettiğinizde olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Gül Fidanı Kaç Günde Tutar?

Gül fidanı, türüne ve mevsim koşullarına bağlı olarak farklı sürelerde gelişim gösterebilir. Genellikle çiçeğin bulunduğu ortama göre uygun koşullar sağlandığında bir hafta içinde yeni yapraklar vermesi beklenir. Ayrıca çelikten yetiştirilen güller, yaklaşık olarak bir veya bir buçuk ayda kök salmaya başlar. Bu durumda bitkiyi toprağa veya bahçeye ekebilirsiniz. Bitkinin tuttuğunu anlamak için fidan veya çelik üzerinde yeni çıkan yaprakları takip edebilirsiniz. Bu durum çiçeğin toprağına uyum sağladığını gösterir. Sonbahar sonu ve kış başında yapılan bu işlem sırasında soğuk bir kentte bulunuyorsanız bitki üzerini örtmeniz gerekebilir. Sıcak yerlerde buna ihtiyaç olmaz. Toprağı kurudukça su takviyesi yapabilirsiniz. Dikmeye hazır hâle gelen gül fidanını bahar mevsiminde istediğiniz yere geçirip yetiştirmeye devam edebilirsiniz. Bu sayede yaz döneminde rengârenk çiçeklerin oluşmasını sağlarsınız.