Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Antep Fıstığı Ağacı

" araması için 118 sonuç listeleniyor

Lezzetli Antep Fıstığı Ağacı Sseçenekleri Sizlerle

Kuruyemişler arasında öne çıkan antep fıstığı, sakız ağacı familyasından gelen bir besindir. Antep fıstığı ağacı Orta Asya ve Orta Doğu’da sıklıkla görülür. Boyut olarak minik bir ağaç türüdür. Oldukça ideal bir yatırım olarak görülen bu ağaçlar, çok eski tarihlerden bu yana varlığını sürdürür ve leziz fıstıklar vermeye devam eder. Ana vatanı olarak bilinen Suriye’den dünyaya yayılan bu ağaçlar, günümüzde çokça tercih edilir. Uygun sıcaklık, yağış ve nem sağlandığı takdirde hemen hemen her yerde yetişebilen fıstık ağacı oldukça dayanıklıdır. Boyu yaklaşık 10-12 metre aralığındadır. Yapraklarının genişliği ise yeterli olgunluğa ulaştığında ortalama 10-20 cm arasındadır. Meyve olarak çoğu kişinin gözde atıştırmalığı olan antep fıstığını verir. Bu yemişin dış kabuğu beyaza yakın bir renkte iken içi ise yeşildir. Bordo ince bir zar ile kaplanan yeşil fıstıklar olgunlaştıklarında belirli bir sertliğe ulaşır. İki yılda bir ortalama 50 kiloya yakın meyve veren ağaçlar hem kolay yetiştirilir hem de çok bereketlidir. Bahçenin ya da tarlanın oldukça güneş gören yerine dikmeniz gereken ağacın fidelerini sık aralıklarla sulamalısnız. Aynı zamanda toprağını da belirli aralıklarla havalandırmanız önemlidir. Bu sayede fidenin toprağa sıkıca tutunmasına yardımcı olabilirsiniz. Allen çöl bitkisi olan antep fıstığı ağacı fidanı tuzlu topraklara alışkındır. -10 derece ile 48 derece arasında yetiştirilebilen bu ağaçlara sahip olmak için Trendyol’dan destek alabilirsiniz.

Çöl Prensesi Olarak Bilinen Antep Fıstığı Ağacı

Çöl Prensesi Olarak Bilinen Antep Fıstığı Ağacı

Tarlanızın ya da bahçenizin bol güneş gören yerine dikebileceğiniz antep fıstık ağacı fidesi, yıl boyunca gösterdiği verimlilik ile sizi mutlu eder. Boyları yaklaşık 10-12 metreye kadar çıkabilen bu ağaçların familyaları çöl bitkilerine dayanır. Geniş yapraklara sahip olan bu bitkiler, nemden hiç hoşlanmaz. Bakımı düzgün yapıldığında, uygun nem ve sıcaklık sağlandığında iki yılda bir meyve verir. Meyve ağaçlarınızın arasına ekeceğiniz bu fidelerin ilk meyvesini alabilmek için ortalama olarak 7 ile 10 yıl arası beklemeniz gerekir. Bu süre, toprağın yapısına ve hava koşullarına göre değişebilir. Ağacın en çok meyve verdiği dönem ise ekildikten sonraki ilk 20 sene olarak bilinir. Tüm dünyada oldukça değer gören bu meyve, üreticisini oldukça memnun eder. Mükemmel bir yatırım aracı olan antep fıstığı ağacı tohumu, gıda sanayinin önemli ham maddelerinden biridir. Orta Doğu’dan tüm dünyaya yayılmış olan bu ürünün bir numaralı üreticisi ise İran’dır. İkinci sırayı Amerika Birleşik Devletleri alır. Uygun sıcaklık koşulunu sağlayan Amerika’da daha çok Kaliforniya eyaletinde fıstık yetiştiriciliği yapılır. 3. sırada ise Türkiye takip eder. Türkiye’nin iklim şartları, nem oranı ve toprak çeşitliliği bu ağacın yetişmesi için oldukça uygundur. Bu değerli besin; taze, yaş, kavrulmuş ya da tuzlandırılmış olarak tercih edilebilir. Türkiye’deki tatlı sektöründe çok büyük bir yer kaplayan yemiş, tatlı çeşitlerine bambaşka bir aroma ve lezzet katar. Özellikle dondurmanın önemli bir ham maddesidir. Lokum, baklava gibi Türkiye’nin sembolü olan tatlıların da temel gıdalarındandır. Üstelik sadece tatlı çeşitlerinde değil, tuzlu lezzetlerde veya şarküteri ürünlerinde de antep fıstığı ile karşılaşmanız mümkündür. Salam, sosis ve helva çeşitlerine fıstık eklenerek lezzetinin ikiye katlanması hedeflenir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu kabuklu yemiş, vücudunun ihtiyaç duyduğu enerji açığının büyük bir kısmını karşılar. Bu sebeple ona olan talep günden güne artar. B6 vitamini bakımından zengin olan yemiş, hücre yenilenmelerine destek olur. Egzama gibi çeşitli cilt ve deri hastalıkları ile mücadele ederek yaşlanma belirtilerini de uzun vadede yok eder. Antep fıstığı ağacı fiyatı her kesime hitap eder. Bu sayede Trendyol üzerinden bütçenizi sarsmadan dilediğiniz ürünü alabilirsiniz.

Kabuklu Yemişlerin En Lezzetlisi: Antep Fıstığı

Kabuklu Yemişlerin En Lezzetlisi: Antep Fıstığı

Kısa boylu yapısı ve çiçekleri ile üzüm salkımlarına benzeyen antep fıstığı ağacı çeşitleri oldukça fazladır. Çok çabuk dallanması nedeniyle çalıgillere benzer. Yetiştiricisine oldukça fazla gelir sağlayan bu türün bir diğer ismi de altın ağacıdır. Çok dayanıklı olması sebebiyle taş bakımından zengin, engebeli ve verimsiz topraklarda dahi kolayca büyüyüp serpilebilir. Türkiye’de yetiştirilen cinsi, diğer ülkelerin yetiştirdiğine oranla çok daha yağlı olduğu için büyük rağbet görür. Yedi adet çeşidi bulunur ve bunlar; barak yıldızı, tekin, kırmızı, halebi, uzun, ohadi ve Siirt olarak sıralanır. Tekin ismiyle anılan fıstık çeşidi, üstün kalitededir. Barak yıldızı ise diğer cinslerden çok daha hızlı olgunlaşması ile ünlüdür. Kırmızı isimli cins genellikle çok sıcak olmayan ve yaz ayları kısa süren ülkelerde yetişir. Halebi fıstığı, yüksek kalitede olmasıyla birlikte biraz düşük verim gösterir. Uzun olarak bilinen cinsin kalitesi bir nebze düşük olsa da hasat döneminde oldukça fazla meyve verir. Bu cins, Türkiye’de yaygın şekilde yetiştirilir. Ohadi’nin verimi düşüktür çünkü çok geç olgunlaşır. Siirt isimli çeşit ise genellikle yurt dışına ithal edilir. Çeşitler arasında maksimum kalite sunanlardan biridir. Yazları sıcak ve kurak olan yerlerde rahat yetişen antep fıstığı ağacı özellikleri bakımından çiftçiler ve yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Havalar mevsim normalleri üzerinde seyretse bile mevcut koşula kolaylıkla uyum sağlar. Üstelik sıcakta çok daha çabuk büyür ve olgunlaşır. Tohumun ekileceği toprak tabanı kuru olmalıdır. Eğer su tutan bir toprağa tohumları ekerseniz düşük verim alabilirsiniz. Fazla miktarda suya ihtiyaç duymayan bu tohum, yetişkin bir ağaç olduğunda yaklaşık olarak 10 kg meyve verebilir. Sıcağı sevmesine karşın kışın dondurucu soğuğundan da etkilenmez. Tüm bu fideleri ve tohumları Trendyol’dan kolayca bulabilirsiniz.

Hem Besleyici Hem de Sağlıklı Yemişler

Hem Besleyici Hem de Sağlıklı Yemişler

Fıstık yetiştirmek ve yıllık hasat almak için aynı bahçe ya da tarla üzerinde antep fıstığı erkek ağacı ve dişi ağacı birlikte bulunmalıdır. Çünkü rüzgar ve arılar sayesinde dişi ve erkek ağacın polenleri birbirine karışır, böylece meyvelerin oluşumu kusursuz bir şekilde sağlanır. Ağaç altı antep fıstığı kendi ağacınızı yetiştirebilmeniz için gerekli şeylerden biridir. İşlenmiş olan yemişlerden tohum olmayacağını bilmeniz gerekir. Tohumun kavrulmamış, tuzlanmamış ve ıslatılmamış hali ile ekim işlemi yapılmalıdır. Doğal yapısı olan tohumlara ulaşmak için Trendyol size yardımcı olur. Bunlardan en az 10 adet seçerek ekim işlemini gerçekleştirmelisiniz. Çünkü bu tohumların ortalama yarısı filizlenir. Bu nedenle fazla sayıda tohum ekilmesi gerekir. Kabuğunu dikkatli bir şekilde kırdığınız fıstığın tohumunu dikkatle çıkarabilir, ardından bir kutu ya da poşet içerisine yerleştirdiğiniz nemli havlunun arasına koyabilirsiniz. Bu haliyle tohumu güneş alan bir odada bırakmanız önemlidir. Bu süreçte havlunun nem oranını sıkça kontrol etmeli ve eğer ihtiyacı varsa suyla tekrar nemlendirmelisiniz. Yaklaşık olarak 3-5 hafta sonrasında tohumlar filizlenmeye başlar. Filizlenen her tohumu özel olarak satın alacağınız toprak karışımları ile birlikte ayrı saksılara dikmeniz gerekir. En önemlisi ise bu saksıların bol bol güneş banyosu yapmalarını sağlamak olur. Topraklarını ıslak değil, nemli tutmanız gereken bu bitkiler, güneşle beraber büyür ve serpilir. Toprağa tutunan tohumlarınız önce fide, sonrasında ise gencecik birer ağaca dönüşür. Uzun ama bir o kadar güzel olan sürecin sonunda meyvelerini kolayca alabilirsiniz. Hasadı yaparak işleyeceğiniz fıstıklarınızı ister sek olarak tüketebilir isterseniz de tatlılarınızın üzerine serpebilirsiniz. Trendyol tüm bu fide çeşitlerini ve daha fazlasını sizler için bir araya getirir. Bu sayede dilediğiniz zaman ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.

Antep Fıstığı Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Antep fıstığı ağacı, uygun sıcaklık ve yeterli nem olduğu takdirde hemen hemen her yerde yetişebilir. Oldukça dayanıklı olan Antep fıstığı ağacının boyu yaklaşık 10-12 metre aralığındadır. Meyve olarak hemen hemen herkesin favorisi olan Antep fıstığını vermektedir. İki yılda bir 50 kiloya yakın meyve veren bu ağacın bakımı oldukça kolaydır. Ekildiği yerin bol güneş görmesi, sık aralıklarla sulanması büyümesi için yeterli olacaktır. Belirli zamanlarda toprağını havalandırmak gerekmektedir. Bu sayede fidenin toprağa sıkıca tutunmasını sağlanmasının yanında yerine tamamen yerleşmesini sağlarsınız. Antep fıstığı ağacı, çöl bitkisi olması sebebiyle tuzlu suyun bulunduğu yerlere alışıktır. Geniş yapraklara sahip olan bu ağaç, nemli ortamlardan pek hoşlanmaz. Bakımına dikkat edildiği takdirde son derece sağlıklı bir şekilde yaşayacaktır. Meyve ağaçları genellikle ekildikten sonra 7- 10 yıl içerisinde meyvesini verirken Antep fıstığı ağacının meyve verme süresi ilk 20 sene olarak bilinmektedir.

Antep Fıstığı Ağacı Su İster Mi?

Antep fıstığı ağacı, çöl prensesi olarak halk arasında isimlendirilse de kuraklığa dayanıklı olmasına rağmen susuzluğa karşı dayanıklı değildir. Özellikle yaz aylarında düzenli sulanmasına önem verilmelidir. Fıstıklarının oluşumu sırasındaki bu durum yaz mevsimine denk gelmektedir, yüksek su ihtiyacına sahip olurlar. Çoğunlukla çiftçiler olgunlaşmış Antep fıstığı ağacını fazla sulamaktan kaçınmalıdır. Fazla sulama durumu, ağaçta aşırı büyümeye neden olur. Meyve kabuklarının açılması gibi olumsuz bir etkisi de vardır. Yaygın olan sulama programına göre kış aylarında ağacın dikiminden sonra sulama yapılmalıdır. İlk büyüme mevsiminde yalnızca 8 kez sulanmalıdır. Sonraki olgunlaşma yıllarındaysa 4 ile 8 arasında bir sulama programı oluşturulmalıdır.

Antep Fıstığı Ağacı Hangi İklimde Yetişir?

Antep fıstığı ağacı genel olarak değerlendirildiğinde düşük hava nemi ve kontrollü toprak neminin olduğu seviyelerde son derece dayanıklı ve sağlam olarak yetişir. Yüksek nem ağacın sağlığını olumsuz etkilemektedir. Sıcak ve kuru iklimlerde genellikle bu iklim yerleri denize yakın bölgelerde yetişir. Antep fıstığı ağacının dinlenme döneminde sıcaklık -10 dereceye kadar dayanıklıdır. 670 metreye kadar rakımlarda yetişebilir. Uygun şartlar sağlandığı koşullarda bazı durumlarda 1000 metreye kadar varan rakımlarda da Antep fıstığı ağacı yetiştiği gözlenmiştir. Soğuk kış ayları dişi veya erkek olan Antep fıstığı ağaçlarını çiçeklenme ve gelişme konusunda teşvik eder. Ağacın soğuklama ihtiyacı ortalama olarak 1 derecenin altında olmayan kış sıcaklığında giderilir.