İlgili Kategoriler
Güç (Watt)
Renk sıcaklığı
Duy Tipi
Ampul Teknolojisi
Paket İçeriği
Fiyat
Dim Özelliği
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

Ampul

" araması için 21990 sonuç listeleniyor

Renkli ve Klasik Özelliklerdeki Tüm Ampul Çeşitleri Trendyol'da!

Ampul nedir? Hem iç mekan hem de dış mekan aydınlatma sistemlerinin vazgeçilmez aracı olan ampul modelleri, fonksiyonel olduğu kadar estetik olarak da pek çok seçenek sunuyor. Yeni teknolojilerle sürekli gelişen ve büyüyen bir sektör olan aydınlatma sektörü, görünüşlerinden yaydıkları ışığın rengine, teknik yapısından büyüklüğüne farklı pek çok model geliştiriyor. Uzun süre sadece sarı ışık yayabilen klasik modeller kullanılırken, floresan ve LED gibi teknolojilerin gelişmesi ile farklı ampul renkleri ve çeşitleri üretiliyor. Geniş bir ürün yelpazesi içinden kullanılan ortama, istenen ışık düzeyine ve rengine, kullanım sıklığına ve biçimine göre büyük ya da küçük ampul seçimi yapılabilir. 3 Watt LED ampul gibi enerji sarfiyatı oldukça az olan modeller tercih edilebilir. Aynı zamanda daha klasik olan 60 Watt ampuller de öne çıkabilir. İnce duy ampullerden renkli LED türlerine, yuvarlak seçeneklerinden beyaz LED gibi alternatiflere farklı modeller arasından ihtiyaca en uygun olan seçilebiliyor. Farklı markalar tarafından üretilen, değişik türde ve ışık kuvvetinde modeller, Trendyol’da en uygun koşullarla bulunabiliyor. Ortamın durumuna ve kişisel tercihlere göre hangi türün kullanılacağına karar verdikten sonra Trendyol’da ampul çeşitleri detaylı biçimde incelenerek, cazip koşullarla satın alınabiliyor. Fiyatlar ise üretildiği malzeme, büyüklük, enerji sarfiyatı, kullanılan teknoloji ve marka tercihine göre farklılık gösterebiliyor.

Fonksiyonel ve Dekoratif Ampul Modelleri

Fonksiyonel ve Dekoratif Ampul Modelleri

Akla ilk olarak aydınlatma işlevi gelse de, son dönemlerde çeşitler dekoratif bir unsur olarak da öne çıkıyor. Dekoratif modeller sayesinde iç mekan ve dış mekan tasarımları daha fonksiyonel biçimde yapılabiliyor, farklı tasarım anlayışlarıyla uyumlu modeller bulunabiliyor. Dekoratif modeller arasında ortamlarda yaydığı enerji ve oluşturduğu şık stil ile öne çıkan rustik ampuller, nostaljik bir estetiğin kapısını aralıyor. Görüntü itibariyle 100 yıl önce kullanılan modellere benzeyen rustik modeller, enerji sarfiyatı bakımından ise oldukça cimri davranıyor. Evini ya da ofisini vintage stilde dekore etmek, daha klas bir görüntü sağlamak isteyenler vintage stillerini pekiştirmek için rustik modellere başvurabiliyor. Bazen yuvarlak, bazen uzun, bazen de yıldız ampul şekillerinde olabilen rustikler, ilgi çekici tasarımları ve usta işi ince işçilikleri ile dikkat çekiyor. Evlerde kullanılan aydınlatma tercihleri dışında özellikle vitrinler ve dış mekan aydınlatmaları için daha güçlü ışık veren büyük olanlar tercih edilebiliyor. LED teknolojisinin gelişmesi ile birlikte enerji sarfiyatı epeyce düştüğünden dekoratif amaçlı kullanımda da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Geçmişte çoklu ışıldak kullanılan ortamlarda “Ampul kaç Watt?” diye düşünmek daha yaygınken şimdi oldukça düşük sarfiyat imkanı sağlayan tasarruflu ya da floresan gibi seçenekler işleri kolaylaştırıyor. Klasik bir modelin beşte biri düzeyinde bir enerji sarfiyatı ile aynı güçlü ışığa ulaşmayı sağlayan LED, müşteri ve doğa dostu çizgileriyle büyük beğeni topluyor. Aydınlatma sektöründe çığır açan bu yeni teknolojinin bir başka avantajı ise kullanım sürelerinde yaşanıyor. LED modelleri diğer alternatiflerine göre çok daha uzun süre kullanım imkanı sağlıyor. Tasarruflu olarak adlandırılan modeller de tıpkı LED’ler gibi yüksek enerji tasarrufu sağlıyor. Klasik lamba modellerine göre yüzde 80’e kadar tasarruf sağlayan ve LED’ler gibi oldukça ekonomik çözümler sunan tasarruflu lambalar, klasik akkor flamanlı lambalar gibi ısınmadığı için de tercih edilebiliyor. Spot ampul tercih ederek bir alanı iyice aydınlatabilirsiniz.

Işığın Sıcaklığından Gelen Estetik

Işığın Sıcaklığından Gelen Estetik

Renkler ve aydınlatırken yaydıkları ışık sıcaklığı kullanılan teknolojiye ve modele göre değişiyor. Uv ampul farklı dalga boyunda ışık yayar. Işığın sıcaklığı Kelvin değeri ile ölçülüyor ve genellikle kutularının üzerinde K harfi ile biten sayılar bulunuyor. Sıcaklıkları 2700 ila 3200 Kelvin arasında değişen modeller sıcak ışığa sahip olarak nitelendiriliyor. Bu sıcaklık düzeyi özellikle oturma odaları için tercih ediliyor ve gözü fazla yormuyor. Evin aydınlık olması istenen bölümleri ve ofisler için ise genellikle 4000 ila 5000 Kelvin arası değerler tavsiye ediliyor. Daha yüksek sıcaklık değerine sahip modellerise garajlar, dış mekanlar gibi çok daha fazla ışık istenen mekanlarda kullanılıyor. Kimi zaman renkli ampul tercihi de yapılabiliyor ama çoğunlukla sarı ya da beyaz LED modeller öne çıkıyor. Beyaz LED gün ışığına yakın ışık sağladığı için tercih edilebiliyor. LED gün ışığı sıcaklığında olduğunda gözü yormuyor, daha konforlu bir kullanım sağlıyor. Sarı LED olanlar da gözü rahatlatan ışık sıcaklığı ve şiddeti ile öne çıkıyor. Sarı LED klasik 60 Watt gücündeki doğal ışığıyla gözleri yormayan bir aydınlatma sağlıyor. Rgb ampuller oyuncu odalarında sıklıkla kullanılır. Bunlar renk değiştiren ampullerdir. Modeller daha çok gece lambası olarak kullanılabildiği gibi, farklı ev dekorasyonlarında da önemli işlevler üstlenebilir. Renkli LED tercih edenler kadar 3 Watt LED gibi daha düşük sarfiyatlı ürünlerle loş bir ortam isteyenler de bulunabiliyor. Bu modellerde şeffaf ampul camı kullanılır. Aydınlatma amaçlı olarak daha çok sarı ışık, beyaz ışık ya da gün ışığı yayan ürünler tercih edilirken, dekoratif amaçlı kullanımlarda kırmızı, yeşil, mavi ya da diğer renklerde modeller öne çıkıyor. Gün ışığı yayanlar solar ampul olarak da isimlendirilir. Dekoratif amaçlı kullanımlarda kimi zaman klasik görünümlü retro ürünler de tercih edilebiliyor. 3W LED ürünler, normalde düşük ışık verseler de, aynı Watt değerindeki başka tür bir ürüne göre çok daha yüksek ışık verebiliyor. 3W LED ürünler birden çok duyu olan çoklu ışık kaynaklarında daha tasarruflu olması açısından da tercih edilebiliyor. Bu alanlarda çift duy ampul de tercih edilebilir ve tasarruf sağlanabilir. Watt dışında Volt değeri de farklılık yaratabiliyor; şebekedeki 220 Volt elektrik dışında bir kaynaktan beslenebilen 12v ampul, örneğin araçlar, bisikletler ya da sabit olmayan aydınlatmalarda önemli bir işlev üstlenebiliyor. LED araba aydınlatmaları için de ideal bir tercih olarak öne çıkıyor. LED araba, bisiklet ya da elektrik şebekesine bağlı olmayan diğer kullanımlar için en uygun tercihlerden birini oluşturuyor. 12 Volt LED farklı pil kaynakları ya da güneş enerjili sistemleri ile de tam uyumlu çalışabiliyor. Güneş enerjili ampul güneşle çalışabilir. Şarjlı LED ürünleri de çoğunlukla düşük voltlu modellerden oluşuyor. Bu modeller başta ampul çeşitleri ve isimleri olmak üzere pek çok üründe bulunabiliyor.

Farklı Şekillerdeki Ampul Çeşitleri

Farklı Şekillerdeki Ampul Çeşitleri

Duy ya da diğer parçaların şekline göre de farklı modeller bulunabiliyor. Yuvarlak ampul ürünleri daha çok tercih edilen parçalar arasında yer alırken ortama ve tercihe göre armut ya da mum model de öne çıkabiliyor. Ayrıca spiral şeklinde modeller de olabiliyor. Aydınlatma ürünleri duy çeşitlerindeki farklılıklara göre de tasnif edilebiliyor. Lambaların aydınlatma sistemlerine entegre edilmesini ve sağlıklı biçimde işlevini yerine getirmesini sağlayan duylar, standart olarak farklı rakamsal değerlerle ifade ediliyor. En yaygın olarak kullanılan ve evlerde de bulunan E27 ampul tipinin yanı sıra, E14 uy da yaygın bir model olarak öne çıkıyor. Hem E27 hem de daha ince bir duy olan E14 ampul kendinden vidalı olarak takıldığından ve Thomas Edison tarafından tasarlandığından Edison Vidası olarak da adlandırılıyor. Bu duyların adının başındaki E harfi de Edison’dan, rakamsal değer ise mm cinsinden çap ölçüsünden geliyor. Bu iki yaygın duy modeli dışında geçmeli, pinli ya da çevirmeli duylar da bulunuyor. H4 ampul diğerlerinden biridir. H1 ampul sık tercih edilir. Çoğunlukla plastik ya da seramik malzemeden üretilen duylarda ısınma riski varsa seramik olanlar tercih ediliyor. Floresan ürünler ise hem şekilleri, hem de ışık oluşturma sistemi açısından farklı özellikte bulunuyor. Şarjlı ampul ya da bazı avize ürünler de farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan floresanlar, uzun vadede ekonomik ve kullanışlı olduğundan hala yoğun biçimde tercih ediliyor. Tercihe göre ince ve uzun olan modeller uzun yıllardır yaygın olarak kullanılıyor. Edison Vidası duylarına uygun olan yuvarlak simit şeklinde floresanlar da bulunabiliyor. Çoğunlukla beyaz olarak tercih edilen floresan lamba çeşitleri, kişisel tercihe ve ortamın ihtiyacına göre buz beyazı, kırık beyaz, yeşil ya da kırmızı gibi renklerde olabiliyor. Kimi lambalarda E14, E27 gibi ampul tipleri bulunurken, floresan lamba çeşitlerinde T4, T5 gibi bağlantı soketleri bulunuyor.

Kaliteli ve Kullanışlı Cihazlar

Kaliteli ve Kullanışlı Cihazlar

Ampul markaları aydınlatma amaçlı sistemler kadar yenilikçi smart teknolojilere de yöneliyor. Hemen her cihaz ve sistemin akıllı teknolojiler yoluyla dijitalleşmesinden aydınlatma sistemleri de nasibini alıyor. H11 ampul modeli kalitelidir. Bu soketler floresan lambaların daha verimli ve sorunsuz biçimde çalışmasını sağlıyor. Sarı ampul olarak da bilinen filament modeller enerji sarfiyatlarının düşüklüğü nedeniyle son yıllarda yüksek rağbet gören ürünler arasında yer alıyor. Yeni nesil aydınlatma teknolojisinin mantığında mikro LED'lerin çizgisel filament olarak tasarlanması bulunuyor. A++ enerji tasarrufu sınıfında olan filament ürünler, yüksek watt ampul aydınlatma kapasiteleri ile kusursuz fiyat performans ürünleri olarak öne çıkıyor. Hemen her ampul boyutlarında tasarlanan ve vintage stili sevenler için kusursuz bir seçenek oluşturan filament modeller, son yıllarda kafe ve restoranlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ev dekorasyonlarında da hoş bir görüntü oluşturmak, aydınlatmayı estetik bir dekorasyonun parçası yapmak için sıklıkla filament ürünlere başvuruluyor. Sadece estetik açıdan değil, uzun ömürlü yapılarıyla ekonomik açıdan da büyük fayda sağlayan filament lamba çeşitleri, rustik, retro ya da endüstriyel dekorasyonların vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Küçük duylu ürünler farklı kullanım alanları ve duy sistemleri ile dikkat çekiyor. Kimi zaman abajur, kimi zaman mum olarak karşımıza çıkabilen ince duy ürün, daha düşük ışık şiddeti ile farklı aydınlatma ya da dekorasyon fonksiyonları üstlenebiliyor. Küçük duylu gibi retro model de özellikle dekoratif yapısıyla sıklıkla tercih ediliyor. Abajur ya da küçük ışıldak içeren aydınlatma sistemleri ya az ışık istenen gece lambası gibi sistemler oluyor ya da çoklu kullanım ile özel bir ışık tasarımı sağlanıyor. Şebekede kesinti olması durumunda devreye giren ya da elektrik şebekesinden uzakta olunan kamp, çadır gibi ortamlarda işlevsel olarak kullanılan ışıldak çeşitleri, aynı zamanda kriz anlarının kurtarıcı aletleri olarak da öne çıkıyor. Farklı lambalar ile uzun süre kullanılabilecek biçimde tasarlanan şarjlı ışıldak modelleri, uygun lambalar ile uzun süre aydınlatma sağlayabilecek özelliğe sahip bulunuyor.

Tasarruflu ve Uzun Ömürlü LED Ampuller

Tasarruflu ve Uzun Ömürlü LED Ampuller

LED ya da tasarruflu modeller içinde renk olarak sarı tercih edilebiliyor. İster armut, isterse yuvarlak şeklilde üretilmiş olsun, LED modeller kullandıkları elektrik enerjisini en verimli biçimde ışığa dönüştüren ürünler olarak öne çıkıyor. LED’ler aynı zamanda uzun kullanım ömürleri ile de doğa dostu tasarruflu bir kullanım sunuyor. LED’ler ısıya dayanıklı ampullerdir. Tıpkı LED’ler gibi tasarruflu modeller de tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Uzun süredir farklı modelleriyle kullanımda olan floresanlar ile aynı mantıkta çalışan tasarruflu ürünler, düşük enerji sarfiyatı ile yüksek performans sağlayabiliyor. Tasarruflu ürünler yoğun ışık kullanılan ortamlarda ciddi düzeyde enerji tasarrufu sağlarken, klasik ürünler gibi ısı üretmediğinden ortam ısısında herhangi bir değişime yol açmıyorlar. Yüksek ısının istenmediği ya da riski olduğu durumlarda aydınlatmadan kaynaklı herhangi bir ısı artışı olmaması için LED ya da tasarruflu ürünler kullanılabiliyor. Çok güçlü sıcak ışık üreten kaynaklar olarak bilinen halojen modeller ise içinde iyot, halojen gibi gazların yer aldığı farklı bir teknoloji kullanıyor. Akkor ya da kuvars olarak da adlandırılan halojenler, kimyasal tepkime ile güçlü ışık kaynaklarına dönüşüyor. Avize ürünü olarak sıklıkla tercih edilen halojen ampul, ışığın şiddetini ayarlama imkanı verdiğinden özellikle tercih edilebiliyor. Halojen teknolojisi kullanılan modeller klasik ya da floresan şeklinde olabileceği gibi, mum ya da kapsül şeklinde de tasarlanabiliyor. Halojen ürünlerde de sarı, beyaz ve gün ışığı ampul olarak üç ayrı renk alternatifi bulunuyor. Yenilikçi bir teknoloji olan filament ürünler ise LED teknolojisi ile üretilen çizgisel filament şeklindeki sistemlerden oluşuyor. Güçlü bir parlaklık ve enerji sarfiyatına oranla yüksek verimlilik sunan filament ürünler, ısınma riski olmadığından daha güvenli bir kullanım da sağlıyor. Fotoğraf ve film çekimlerinde daha profesyonel sonuçlar almak için ışık şiddeti çok daha yüksek ürünlere ihtiyaç duyulabiliyor. Bu durumda farklı aydınlatma teknolojileri devreye giriyor ve en doğru sistemler başarıyla kurulabiliyor.

Akıllı Ampuller

Akıllı Ampuller

Akıllı ampul özellik kazandığında Wi-Fi bağlantısı üzerinden kablosuz kullanma olanağı verebiliyor. Ayrıca kameralı ampul seçenekleri de bulunur. Google Home ve benzeri uzaktan kullanılabilen akıllı ev sistemleri de aydınlatma sistemlerine doğrudan erişim sağlıyor. Kumandalı ampuller kumanda ile kontrol edilebilir. Fiyatlar ürünün türüne, Watt değerine, ışık şiddetine ya da markasına göre değişebiliyor. LED fiyatları değerlendirilirken ürünün kullanım ömrüne de dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. LED ampul fiyatları üzerinde etkili bir başka unsur da enerji sarfiyatı olarak önümüze geliyor. Daha az enerji sarf eden, düşük Watt ile yüksek verimlilikte ışık sağlayan ürünler kısa sürede kendini amorte edebiliyor. Büyük ya da mini ürünü seçmeden önce mutlaka bazı noktalara dikkat edilmesi ve doğru tercih yapılması da fiyat analizi açısından büyük önem taşıyor. Ortamda ne kadar ışığa ihtiyaç duyulduğu göz önünde tutularak mümkün olan en yüksek lümen ve en düşük Watt değerindeki ampul önerisi yapılır. Örneğin 5W LED ile farklı bir teknolojideki ürüne göre çok ışık veren ampul olarak bilinir. LED gün ışığı renginde seçildiyse daha berrak bir ışık elde edilmesi yanında daha düşük enerji kullanımı sağlanabiliyor. Fonksiyonel açıdan ise ürünün ısı yayıp yaymadığı, smart teknolojilerle uyumlu olup olmadığı gibi unsurlar önem taşıyor. Farklı duy sistemleri bulunduğundan satın alınacak ürünün duy tipinin de doğru saptanması tavsiye ediliyor. İster 5W LED, ister mini ürünleri, isterse de farklı teknolojide özel bir ürün alınsın Trendyol tüm aydınlatma ürünleri için uygun satın alma koşulları sunuyor. Ürünler online olarak detaylı biçimde incelenebiliyor, teknik ve estetik ampul özellikleri uygun bulunduğunda ise Trendyol’dan kolayca satın alma imkanı bulunuyor.

Ampul Kaç Watt?

Harcadıkları enerji miktarına göre sınıflandırılan ampullerin normal tasarıma sahip olan türleri ortalama 60 watt enerji tüketir. Tasarruf ampulü adı altında satışa sunulan beyaz ışıklı modeller, harcadıkları 16 watt ile büyük ilgi görür. Sık kullanılan alanlarda tercih edilen tasarruf ampülleri, ortama yoğun bir parlaklık kazandırabilir. Çeşitli alanlarda kullanılan ve yaydığı parlak renkli ışıklarla tercih sebebi olan LED ışıklar, sadece 9 watt enerji harcar. Kullanılan odanın etkili şekilde aydınlatılabilmesi için metrekare hesabı yapılarak yeterli güce sahip ürün kullanılmalıdır. Hangi ampulün kaç watt olduğunu etiket üzerinden rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

Ampul Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ortalama 2 metrekarelik mekanı aydınlatmak üzere 50 watt gücünde normal bir ampül yeterli olabilir. Fakat aynı ölçü, LED modellerde söz konusu değildir. LED kaynaklı bir aydınlatma, 50 watt enerji kullanırsa körlüğe yol açabilecek kadar kuvvetli ışık yayar. Bu yüzden iç mekan aydınlatmasında tercih edilen değerler; normal ampullerde 50 watt, LED ampullerde ise 5 watt şeklindedir. Ayrıca watt değeri, ürünün tüketeceği enerji miktarıyla doğru orantılı olduğundan parlaklık seçiminde etkili eleman değildir. Mekanı parlak gösterecek bir ürün seçiminde, lümen değeri esas alınır. Renk sıcaklığı, ampul seçiminde önem arz eden diğer bir konudur. 2000 K olarak belirtilen ürünlerde renk yansıması sıcak ve sarı olur. Bu değer yükseldikçe renk soluklaşıp beyaza döner. Bu özellik için esas alınan değerler; 2000 ile 3000K arası sarı, 3000 ile 5500K arası kırık beyaz ve 6000K’dan sonrası ise beyaz olarak belirlenir.

Hangi Ampul Daha Tasarruflu?

Ortamın genişliği ve yüksekliği esas alınarak seçilen tasarruflu ampul bütçelere dost bir kullanım imkanı da verir. Bu açıdan da ürün seçimi son derece önemlidir. Piyasada çok sayıda tasarruflu ampul seçeneği vardır. Bu noktada mekanın metrekaresine uygun watt ve lümen gücüne sahip ürünlerin incelenmesi gerekir. Ardından da sıcaklık rengine karar verip seçim aşamasına geçilebilir. Bu tip detaylar ile cazip modellere ulaşmak mümkün olur.