İlgili Kategoriler
Amper
Fiyat
Akü Volt
Garanti Süresi
Akü Özellikleri
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Akü Takviye Kablosu

" araması için 3695 sonuç listeleniyor
Genel Markalar Akü Kutup Başı

Genel MarkalarAkü Kutup Başı

(1)
89,86 TL
Sepete Git

Akü Takviye Kabloları ve Şarj

Akü Nedir, Ne İşe Yarar?

Akü Nedir, Ne İşe Yarar?

Aküler çoğu araçta bulunan cihazlardır. Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden bu cihazlar ihtiyaç durumlarında kimyasal enerjiyi tekrardan elektrik enerjisi olarak vermektedir. Marş motoruna elektrik akımı vererek çalışmasını sağlar. Aracın motoru çalışmadığı durumlarda kullanılacak alıcılara akım göndermektedir. Bunun haricinde aküler, motor çalışır durumda iken elektrik sisteminde voltaj ve amperaj dengelemesi yapmaktadır. Bu dengeleme işlemi sayesinde yüksek devirlerde alternatörün üreteceği voltaj bazı durumlarda yükselebileceğinden alıcıların zarar görmesini engelleyici görev yapmaktadır. Akü, alternatörün oluşturduğu akımın bir bölümünü kendi üzerine alarak yüksek voltajın daha da yükselmesini önlemektedir. Benzinli motorlarda bulunan ve kullanılmakta olan 12 V' luk aküler birbirlerine paralel olarak bağlanmış olan 6 adet 2 V' luk hücreden oluşmaktadır. Her hücre içerisinde birbirlerine paralel olarak bağlanan pozitif ve negatif plaklar mevcuttur. Pozitif yüklü plaklar aktif madde olarak kurşun oksit içermektedir. Negatif yüklü olan plakların aktif maddesi ise saf kurşundur. Bu plaklar arasına kısa devreyi engellemek amaçlı plakları izole etmekle görevli olan seperatörler / ayırıcılar yerleştirilmektedir. Bu ayırıcı niteliğe sahip olan maddeler, plaklar arasında gerçekleşebilecek kimyasal tepkimeleri önleyecek bir biçimde ufak gözeneklerden oluşur. Akünün içerisine sülfürik asitle saf su karıştırılarak oluşturulan elektrolit maddesi konulmaktadır. Aküler, büyük çoğunlukla plakalar, seperatör ve sülfürik asitten meydana gelen yapılardır. Çeşitli bileşenleri içeren bu yapıların bir bileşeni ana alaşımları kurşun olan ızgaralardır. İskelet görevi görmektedir. Seperatör denen yapı ise genelde plastikten üretilmektedir. Zarf biçiminde olmaktadır. Akülerin hücre kısmı ise dört adet eleman içermektedir. Bu elemanlar ise akünün kabı, akünün kapağı, elektrolit ve seperatördür. Akülerin farklı çeşitleri de mevcuttur. Örneğin kurşun oksit, nikel kadmiyum, nikel demir gibi metal cinslerine göre aküler çeşitlere ayrılabilmektedir. Günümüzde en sık tercih edilen çeşidi ise kurşun oksit olmaktadır. Kurşun oksit aküler ise kendi içerisinde kuru ve sulu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kuru olanlara herhangi bir ek asit ya da su eklenmesi gerekmemektedir. Mevsime göre içerisine saf su eklenmesi gerekenlere ise sulu ismi verilmektedir. Sulu olanlar bakımlı adıyla da anılmaktadır. Aküler genel manada uzun ömre sahip olan cihazlardır. Tipine göre değişkenlik gösterse de genel olarak 4 - 6 yıl arasında olabilmektedir.

Akü Çeşitleri Nelerdir?

Akü Çeşitleri Nelerdir?

Akülerin en bilinen özellikleri marş motoruna elektrik akımı göndererek motorun çalışmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra dengeleme, depolama gibi çeşitli görevleri de yerine getiren cihazlardır. Aküler farklı özelliklerine göre çeşitlere ayrılabilmektedir. Kurşun oksit, nikel kadmiyum, nikel demir gibi farklı metal türlerine göre farklılık gösterebilen bu aküler içerisinde en çok kullanılan kurşun oksit olanlardır. Kurşun oksit aküler ise kendi içerisinde kuru ve sulu aküler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kuru aküler AGM akülerin halk arasındaki adıdır. Sulu akülerden farklı bir çalışma prensibine sahip olan bu ürünler güvenli bir kullanma imkânı sağlamaktadır. Elektriksel dirençleri düşüktür. Depolama işlemini şarjlı olarak gerçekleştirmektedir. Daha düşük bir asit oranına sahiptir. Gaz verim oranı ise daha yüksek olan bir türdür. Geniş bir kullanım alanına sahip olan bu aküler, uzun ömürlü yapıları ile de öne çıkmaktadır. Araçlarda sıklıkla kullanılmasının yanı sıra büyük güç kaynaklarında da kullanılabilmektedir. AGM aküler askeri araç ve uçaklarda bile kullanılabilmektedir. Bu sebeple son derece önemli olan bir çeşittir. İçerisinde fiberglas mat bulundurmaktadır. Fiberglass mat, sülfürik asidin hızlı bir biçimde emilmesini sağlamaktadır. Bu sebeple dökülme gibi istenmeyen durumların önüne geçilmiş olur. Kazalar sırasında akülerden kaynaklı problemler ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu çeşit sayesinde daha güvenli bir kullanım mümkündür. Ayrıca bu türdeki aküler hızlı bir biçimde şarj edilebilmektedir. Soğuk hava, titreşim, zor şartlar aküyü çok fazla olumsuz etkilememekte ve sağlamlığını korumaya devam etmektedir. Sıcak hava koşullarında 10 yıla kadar kullanılabilmekte olup ortalama sıcaklıklarda ise 4 yıla kadar kullanım imkânı tanır. Diğer bir tür olan sulu aküler ise bazı mevsim koşullarında içerisine saf su ilave edilmesi gereken türdür. Yaygın kullanım alanları otomotiv marş aküleridir. SLI adı da verilen bu sulu akülerin adı marş, ışıklandırma ve ateşleme sözcüklerinin İngilizce baş harflerinden meydana gelmektedir. Kendi içerisinde de çeşitlere ayrılabilen bir türdür. Tam kapalı ya da buşonları açılabilen olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kapalı akülerde buşonlar açılmamaktadır. Siz de ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçimde bulunarak akü satın alabilirsiniz. Uzun ömürlü olan bu ürünleri satın aldıktan sonra uzun yıllar boyunca kullanmanız mümkündür.

Akü Fiyatları Hakkında

Akü Fiyatları Hakkında

Aküler farklı özelliklere sahip olarak üretilebilen cihazlar olarak bilinmektedir. Farklı voltlarda üretilebilen bu ürünlerin boyutları da farklılık gösterebilmektedir. Genellikle bilinen ve sık kullanılan voltlar arasında 12v akü gelmektedir. Bunun yanı sıra daha yüksek voltlara sahip olan 24v akü gelmektedir. Bunun yanında akü 72 amper ve akü 60 amper gücünde bulunan aküler de mevcuttur. Aracınızın niteliğine göre araştırmada bulunarak aracınıza uygun fonksiyondaki aküleri satın alabilirsiniz. Akü fiyatları markadan markaya, modelden modele, kuru ya da sulu akü çeşidi olmasına göre, volt - amper gibi güçlerine göre farklılaşmaktadır. Bu sebeple öncelikle aracınızın özelliklerini belirlemeniz gerekmekte ve aracınıza uygun olan fonksiyonlara sahip olan aküleri tercih etmeniz akıllıca bir seçim olacaktır. Kuru akü çeşitleri gerek daha uzun ömürlü oluşu gerekse daha dayanıklı ve sağlam yapıları sebebiyle sulu akülerden fiyat olarak biraz daha fazla olabilmektedir. Bu faktörleri de göz önünde bulundurarak bir seçim yapabilirsiniz. Akülerin nasıl takıldığı noktası da merak edilen noktalar arasında yer almaktadır. Akü nasıl takılır ve akü nasıl değiştirilir? Sorularının cevabına bakacak olursak ilk olarak aracınıza uygun olan nitelikteki aküyü satın almalısınız. Daha sonra akünün yerinizi tespit etmeniz gerekmektedir. Eğer bulunuyorsa aküyü sabit tutan sabitleme profili çıkarılmalıdır. Sonrasında akünün kutup başlarını sökme sırası gelmektedir. Bu başlar iki tanedir. Bir kutup (+) diğeri ise (-) kutuptur. Kırmızı renkte olan (+) yükü temsil eder. Akünün kutup başları sökülürken öncelikle (-) yüklü olan kutup başı çıkarılmalıdır. Kutup başları çıkarıldıktan sonra aküyü olduğu yerden çıkarmanız gerekmektedir. Son olarak yeni aküyü takma işlemi sırası gelmektedir. Yeni aküyü eski akünün aynı konumuna yerleştirmelisiniz. Çıkardığınız kutup başlarını doğru olan akım noktalarına yerleştirmek gerekmektedir. (+) kabloyu (+) tarafa (-) kabloyu ise (-) tarafa yerleştirmek en önemli noktalardan birisidir. Anahtar yardımıyla kutup başlarını tekrar sıkmanız gerekmektedir. Sonrasında akü sabitleme mekanizmasını yerine yerleştirerek bir anahtar yardımı ile montajını gerçekleştirebilirsiniz. Böylece akü değiştirme işlemini bitirmiş olacaksınız. Test etme amaçlı kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırır iseniz akü değiştirme işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş olacaktır.

Akü Şarj Cihazı Nedir?

Akü Şarj Cihazı Nedir?

Aküler uzun adıyla da akümülatör olarak bilinmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle beraber akülerin de kullanım alanı genişlemiştir. Araçların elektrik enerjisini karşılayan cihazlardır. Kullanım sıklıkları arttığı için çabuk tükenebilme gibi durumlara da sık rastlanabilmektedir. Tekrar tekrar aküleri satın almak masraflı bir iş olabilmektedir. Bu sebeple şarj ederek kullanabileceğimiz bu cihazların ömürleri daha uzun olabilmektedir. Hali hazırda zaten uzun ömürlü cihazlar olarak bilinen bu ürünlerin ömrü daha da uzayabilmektedir. Tek seferde alınan aküler ile uzun zaman boyunca tek bir akü ile günlerimizi devam ettirmemiz mümkün olmaktadır. Akü şarj cihazı satın alırken aracımızda bulunan aküye uyumlu şarj cihazının satın alınması gerekmektedir. Bu sebeple doğru bir seçim yapmak önemlidir. Akünüze uygun olan şarj cihazını satın aldığınız takdirde, herhangi bir servise gitmeye gerek kalmadan kendi çabanız ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Şarj cihazları manuel ya da otomatik çalışma şekillerine sahip olabilmektedir. Manuel olanlar, daha basit yapılı olan bataryalar için uygun iken, otomatik çalışma şekline sahip olanları istediğiniz tip aküleri şarj etme amaçlı kullanabilirsiniz. Ayrıca otomatik yapıda olanlarda kısa devre ve aşırı yükleme gibi istenmeyen durumları önleme amaçlı koruma vardır. Akü şarj aleti ile akülerini şarj ederek kullanım sürelerini ekstra uzatabilirsiniz. Akü nasıl şarj edilir? noktasında şarj etme esnasında almış olduğunuz ürünün kullanım kılavuzunu okuyarak istediğiniz değerdeki akım ve voltaj değerini seçerek şarja bağlamanız gerekmektedir. Her ürünün kullanımı farklılaşmaktadır. Aküyü şarj etmeye başlamadan önce güvenli bir ortam içerisinde yer almanız gerekmektedir. Şarj ettiğiniz alanın açık havada ya da hava alan bir yer olması önemlidir. Akünüzün üzerinde yer alan toz kapaklarını açmanız gerekir. Şarj cihazına bağlama esnasında öncelikle ( + ) daha sonra ( - ) kutupların bağlanması gerekmektedir. Şarj işlemi bittikten sonra uçları ayırmadan mutlaka şarj cihazını kapatmaya dikkat ediniz. Akünüz şarj olduğunda tamamen dolduğunu cihazın göstergesinde görebilirsiniz. Akü doldurma işleminizi böylece kısa bir sürede bitirebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken hususlara önem verirseniz işlemlerinizi daha güvenli ve kolay bir biçimde tamamlamanız mümkün hale gelmektedir. Kullanım kılavuzunu dikkate alarak, işlemlerinizi daha kısa bir sürede bitirmek mümkündür. Güvenli bir ortam oluşturmak için açık havada ya da havadar bir alanda işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hayatınızı Kolaylaştıran Akü Takviye Kablosu

Hayatınızı Kolaylaştıran Akü Takviye Kablosu

Akülerinizi doldurmanın ve şarj etmenin yanı sıra başka yöntemleri de bulunmaktadır. Akü takviyesi bu yöntemler arasında yer almaktadır. Aracınızın aküsü boşaldığı zamanlarda akü takviye kablosu yardımı ile farklı bir araçtan ya da dolu halde bulunan başka bir aküden enerji yüklenmesi sağlanmaktadır. Herhangi bir sebepten kaynaklı aküyü dolu halde olan başka bir akü ile doldurma işlemidir. Ancak bu işlemin sadece acil durumlar söz konusu olduğunda yapılması önerilmektedir. Akü takviye kablosu nasıl bağlanır? Konusu merak edilen konular arasında yer almaktadır. Her iki aracın da motorunun ve elektrik harcayan radyo vb. özelliklerinin kapatılması gerekmektedir. Akü takviye kablolarının ve akünün amper değerinin birbirleri ile uyumlu özellik göstermesi dikkate alınmalıdır. Akünün başlarında plastik koruyucu vb. gibi ürünler varsa çıkartılmalıdır. Takviye kablosunun kırmızı ucunun aküsü boşalan aracın (+) kutbuna, diğer ucunu ise aküsü dolu halde olan aracın yine (+) kutbuna bağlamak gerekmektedir. Bu işlemden sonra takviye kablosunun siyah renkli ucunu aküsü boşalan aracın (-) kutbuna, diğer ucunu ise aküsü dolu halde bulunan aracın kaportasında bulunan metal bir aksama tutturulması gerekmektedir. Kabloların motorun hareketli olan aksamları ile temas halinde olmadığı noktasına dikkat edilmelidir. Daha sonra ilk olarak aküsü dolu halde bulunan araç çalıştırılmalı ve 5-10 dakika sonra aküsü boşalmış olan araç çalıştırılmalıdır. İki araç da çalıştıktan sonra takviye kabloları sökülür. Önce (-) kutuplar daha sonra (+) kutupların çıkarılması gerekir. Akü takviye kablosu nasıl olmalıdır? sorusunun cevabı değişkenlik göstermektedir. Akü takviye kablosu satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta akünüz ile uyumlu özelliklere sahip olup olmamasıdır. Bunun haricinde çok farklı niteliklerde takviye kablosu bulunmaktadır. Akü takviye kablosu kaç amper olmalı? sorusunun cevabı ise yine akünüze göre değişkenlik gösteren bir noktadır. Çok çeşitli amper seçenekleri bulunmaktadır. 1200 amper akü takviye kablosu daha güçlü aküler ile uyumlu çalışabilen ve sık tercih edilen ürünlerdir. Bunun yanı sıra 600 amper, 2000 amper, 1000 amper, 800 amper, 400 amper ve 200 amper akü takviye kablosu seçenekleri bulunmaktadır. Bunun yanında 24 volt akü takviye kablosu da mevcuttur. İhtiyacınız olan amper gücüne sahip takviye kablosunu belirleyerek satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Akü takviye kablosu kaliteli olarak üretilmesi gereken ürünlerdir. Bu sebeple kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen ürünleri tercih etmeniz güvenliğiniz açısından daha yararlı bir seçenek olacaktır.

Akü Takviye Kablosu Fiyatları

Akü Takviye Kablosu Fiyatları

Akü kablosu genellikle araç akü takviye kablosu olarak bilinen ürünlerdir. Çeşitli özelliklerine göre farklılık gösteren ürünler olarak öne çıkarlar. Boşalan akülerinizi başka bir araç ya da dolu bir akü ile doldurmayı sağlayan araçlardır. Takviye kablosu satın alırken alacağınız ürünün kaliteli akü takviye kablosu ve profesyonel akü takviye kablosu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bakır iletkenliği yüksek olan bir madde olarak bilinmektedir. Kabloların içeriğinde bakır bolca bulunmaktadır. Takviye kabloları da bakır akü takviye kablosu olarak satışa sunulabilmektedir. Bakırın iletkenliği ile akülerde yer alan güç boşalan aküye daha çabuk iletilebilmektedir. Takviye kabloları kalınlık uzunluk gibi faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Kalın akü takviye kablosu amperleri ve uzunlukları farklılık gösteren ve kalın yapılı kablolardır. Tır ve kamyonlar için uygun olan bu kalın yapıdaki kablolar ile güvenli bir biçimde akü takviye işlemlerinizi halledebilirsiniz. Uzunluklarına göre farklılaşan bu ürünlerin 35 mm akü takviye kablosu, 50 mm akü takviye kablosu ve 25 mm akü takviye kablosu daha kısa yapıda tasarlanan ve uzunluğa pek fazla gereksinim duyulmayan zamanlar için kullanımı uygun olan kablolardır. Uzun akü takviye kablosu içerisinde sayılabilen ürünler arasında ise 3 metre akü takviye kablosu yer almaktadır. Bu kablolar ile 3 metreye kadar uzaklıkta bulunan iki akü arasında takviye yapılması mümkün hale gelmektedir. Boşalan akünüzü 3 metreye kadar bulunan uzunluktaki bir araca ya da dolu bir akü kaynağından takviye yapmanız mümkündür. Akü takviye kablosu kullanımı son derece kolay olan bir konudur. Gerekli yönergeler dikkatle takip edilerek takviye kablosu kolay bir biçimde yerleştirilerek işlem tamamlanabilmektedir. Akü takviye kablosu renkleri genelde siyah ve kırmızı olmaktadır. Bu renklerden takviye kablosunun kırmızı ucunun aküsü boş olan aracın (+) kutbuna, diğer ucunu ise aküsü dolu halde olan aracın yine (+) kutbuna bağlanmalıdır. Takviye kablosunun siyah renkli ucu ise aküsü boş olan aracın (-) kutbuna, diğer ucunu ise aküsü dolu olan aracın kaportasında bulunan metal bir aksama tutturulması gerekmektedir. Bu son derece önemli olan bir noktadır. Akü takviye kablosu fiyatları uzunluk, amper vb. gibi özelliklere göre değişmektedir. Aracınızda bulunan akünün fonksiyonları ile uyumlu niteliklere sahip kabloları tercih etmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Trendyol güvencesi ile alabileceğiniz ürünlere avantajlı fiyat garanti ile sahip olabilirsiniz. Sepetinize kolay bir biçimde ekleyebileceğiniz ürünleri satın alabilirsiniz.

Akü Takviye Kablosu Kaç Amper Olmalıdır?

Araç motorlarını canlandırmak için kullanılan akü takviye kablosu modellerinin 700 ile 1200 amper aralığında bir akıma sahip olması gerekir. Bu sayede ürünler; araçların motoru için gerekli olan enerjiyi aktarabilir. Akü takviye kabloları sadece bir aküyü hızlı başlatmak için ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Akü takviye paketleri genellikle tek kullanımdan sonra en az iki ile üç ayda bir şarj edilmesini gerektirir. Bu nedenle aracınızda kablo bulundurmanız gereklidir.

Akü Takviye Kablosu Alırken Nelere Dikkat Etmelidir?

Akü takviyesini sağlamak için geliştirilen akü takviye kablosu modellerini satın alırken ilk etapta uzunluğuna dikkat etmek gerekir. Çünkü iki aracı yan yana getirdiğinizde bu mesafeyi her zaman çok yakın bir konumda ayarlamak zordur. Bu nedenle her duruma uygun olması açısından akü takviye kablolarının biraz uzun yapıda üretilmesinde fayda vardır. Aynı zamanda seçeneklerin üretim materyaline de dikkat edilmesi gerekir. Bununla beraber araç ile uyumluluk göstermesi de önem arz eden bir durumdur. Söz konusu ürünleri incelerken marka kalitesini de göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Bu sayede hem kaliteli hem de uzun ömürlü bir deneyim yaşamanız mümkün hale gelir.

Akü Takviye Kablosu Nerede Satılır?

Araçlarınızın içerisinde önem taşıyan ve motorun çalışması için gerekli enerjiyi sağlayan akülerin bitmesi durumlarında takviye edebilmek için gerekli olan kabloları Trendyol’dan güvenle satın alabilirsiniz. Burada aracınız için güvenli kullanım imkanı sunan kaliteli ve orijinal ürünlere denk gelebilirsiniz. Kaliteli ürünler, uzun ömürlü kullanımı da beraberinde getirir. Söz konusu ürünleri avantajlı biçimde satın alıp zor durumlarda kullanmak üzere araçlarınızın içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Akü bitmesi gibi durumlarda başka bir aracın aküsü ile bu kabloları bağlayarak kolay biçimde transfer işlemlerini yapabilirsiniz. Bu sayede yolda kaldığınızda akü kaynaklı bir problemi kısa sürede çözebilirsiniz. Kabloların en önemli özelliği ise kolay takılabilir olmasıdır. Trendyol’dan tüm seçeneklere bakabilirsiniz.