İlgili Kategoriler
Avantajlı Ürünler
Amper
Fiyat
Akü Volt
Akü Özellikleri
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

72 Amper Akü

" araması için 53 sonuç listeleniyor

72 Amper Akü

72 Amper Akü Kullanımı

72 Amper Akü Kullanımı

Akü kullanımı otomobiller başta olmak üzere pek çok taşıtta gereklidir. Aracın çalışması için gerekli enerjiyi sağlayan aküler, ilk ateşleme işleminde kullanılan enerjiden başlayarak radyo, iç ve dış ışıklandırma gibi pek çok donanımın çalışmasında rol alır. Bu noktaların tamamında elektrik enerjisi kullanıldığı için akü olmadan aracın ilk ateşlemeyi yapması mümkün değildir. Aküden sağlanan enerji marş dinamosuna gider ve bu dinamo da motorun çalışması için buji ya da enjektörleri aktif hale getirir. Bu nedenle tüm araçların normal şekilde çalışması için akü kullanımı zorunludur. Elbette ki araçların boyutları ve ihtiyaçları farklı olduğu için, akü boyutları da farklıdır. Yüksek kapasiteye sahip aküler olduğu gibi, otomobiller için yeterli, daha düşük kapasitelere sahip aküler de mevcut. 60 amper akü gibi 72 amper akü de geniş bir kullanım alanına sahiptir. Akünün sahip olduğu amper değeri, akü tarafından birim zamanda sağlanan elektrik akımını belirtir. Diğer bir deyişle 72 amper aküler, daha yüksek enerji ihtiyacı olan araçlarda kullanıma uygundur. Akülerin kullanımı son derece pratik ve uzun ömürlüdür. Bir akünün ortalama ömrü 5 yıl olsa da doğru kullanım talimatları takip edildiğinde çok daha uzun ömürlü kullanım sağlanabilir. Bu doğru kullanım talimatları pek çok farklı hususu içerir. Akünün kullanımı sırasında bir dizi kimyasal reaksiyon gerçekleşir. Bu reaksiyon sırasında açığa çıkan enerji, elektrik enerjisi olarak kullanılır. Bu reaksiyonun tam tersi yönde gerçekleşmesi sağlandığında ise elektrik enerjisi depolanabilir. Reaksiyonun ters yönde yürütülmesi sayesinde akü yeniden şarj edilir. Yeniden reaksiyon başlatma potansiyelini bu şekilde elde eden araç aküsü, aracın hareket ettiği süre boyunca şarj olur. Bu durum tüm amper değerlerindeki aküler için geçerlidir. Hem otomobiller hem de büyük araçlar, motorun çalıştığı her an aküyü şarj eder. Bu sayede motorun çalışmadığı ancak akünün kullanıldığı durumlarda aracın aküsünün bitmesi engellenir. Bu şekilde akünün tamamen bitmesi durumunda araç yeniden çalışmayacağı için belirli aralıklarla aracın çalıştırılması ve akünün şarj edilmesi gerekir.

72 Amper Akü Çeşitleri

72 Amper Akü Çeşitleri

72 amper aküler kendi içinde farklı çeşitlere sahiptir. Bu çeşitler, akünün sergilediği özellikler ile doğrudan ilgilidir. Araçların sahip oldukları farklı özelliklere göre akülerin de belirli gereksinimleri karşılaması beklenir. Bu gereksinimlerden biri, start - stop olarak bilinen özelliktir. Trafiğin yavaş aktığı ve bolca “dur-kalk” yapılan durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bu sistem, aracın sürekli olarak stop edilmesi ve yeniden çalıştırılmasını gerektirir. Her çalıştırma işleminde kullanılan akü, belirli gereksinimleri karşılamalıdır. Bu şekilde start - stop özelliğine izin veren aküler, her geçen gün daha yüksek bir talep görmektedir. Bu şekilde aracın en önemli özelliklerinden biri olan ve yakıt tasarrufu sağlayan bu özellik kullanılabilir. Start - stop özelliğini destekleyen aküler, rejeneratif fren sistemleri ile uyumlu olarak çalışır. Bu fren sistemi, hareket halindeki aracın durması sırasında aracın sahip olduğu enerjinin bir kısmını depolar. Depolanan enerji, enerji sistemine aktarılır ve akünün çok daha yüksek hızda şarj edilmesini sağlar. Bu şekilde aracın kısa bir süre kullanımından sonra akünün kapasitesi dolar. Kapasitenin dolması ardından start - stop özelliği için gereken yüksek miktardaki enerji sağlanmış olur ve bu özellik sayesinde yoğun trafik durumunda %5 yakıt tasarrufu sağlamak mümkün hale gelir. Bu özelliği desteklemeyen aküler ile start - stop imkanı kullanılamaz ancak araç normal şekilde çalışır ve kullanılabilir. Start - stop özelliği bulunmayan araçlarda akünün şarj edilmesi için daha farklı bir sistem kullanılır. Motorun hareket etmesi ve çalışması için benzin, mazot ya da LPG kullanılır. Bu yakıtlardan elde edilen enerji, motoru çalıştırır ve aracın hareket etmesini sağlar. Elde edilen enerjinin bir kısmı ise aracın aküsünün doldurulmasına harcanır. Start - stop özelliği bulundurmayan araçlarda kısa sürede yüksek oranda şarj durumu gerekmez. Bu nedenle klasik kullanıma uygun aküler kullanılabilir. 12 V 72 amper akü olarak bilinen modeller, 12 V gerilime ve 72 amper akım değerine sahip ürünlerdir. Bu akülerin sağladığı gerilim değeri, aracın içinde kullanılan şarj cihazı ve radyo gibi donanımların da aynı gerilimle çalışmasını sağlar. Aynı zamanda hem standart hem de start - stop özelliğine sahip akülerde en önemli ayrım, çalışma koşullarına göre yapılır. Zorlayıcı koşullarda çalışması gereken aküler, buna uygun olacak metaller kullanılarak üzerilir. Özellikle çok soğuk havalar, akü içindeki reaksiyonun gerçekleşmesini engeller. Bu durumun önüne geçmek için daha düşük sıcaklıklarda da verimli şekilde çalışan reaksiyon sistemleri kurulur. Bu nedenle akünün soğuk havalarda verimli şekilde çalışması için, aracın kullanılacağı bölgeye dikkat edilmesi gerekir. Üretici firma tarafından önerilen iklim şartları ve sıcaklık değerlerine göre akünün tercih edilmesi ve kullanılması gerekir.

Akü Kullanırken Dikkat

Akü Kullanırken Dikkat

Akü kullanımı sırasında belirli hususlara dikkat etmek akünün kullanım ömrünü uzatır. Bu durum özellikle akü kapasitesinin daha verimli kullanılmasını sağlar. Akünün kullanımında en önemli durumlardan biri, bekleme süresidir. Sık sık araç kullanmayan kişiler, aracını bekleme durumuna iyi şekilde hazırlamalıdır. Bekleme süresi boyunca aracın aküsü önemli ölçüde azalır. Bu durum elektrik aktarımı için gerekli bağlantıların sökülmemesinden kaynaklanır. Araç çalışmasa bile belirli metal aksamlar elektriği ilettikleri için bağlantının koparılmaması durumunda bu aksamların üzerinde sürekli olarak elektrik akımı bulunur. Bu durum, akünün içinde bulunan elektrik enerjisinin küçük miktarlarda da olsa sürekli kullanılmasına sebep olur. Bir ya da birkaç haftalık bekleme durumları için gerekli olmasa da, daha uzun soluklu bekleme durumları için akü kutup başlarının sökülmesi önerilmektedir. Bu durum akünün gereksiz yere enerji aktarmasını engellediği için, yeniden kullanım zamanı geldiğinde akünün bitmiş olmasını engeller. Akü kullanırken önem arz eden parametrelerden bir diğeri de ortam sıcaklığıdır. Farklı iklimlerin hakim olduğu bölgelerde, soğuk hava akü kapasitesini önemli oranda etkileyebilir. Akü içinde bulunan reaksiyonun gerçekleşmesi için sıvı solüsyon kullanılır. Bu solüsyon içinde bulunan iyonlar aracılığıyla elektrik enerjisi transfer edilir. Bu nedenle akünün çalışması için bu solüsyonun aktif olması çok önemlidir. Öyle ki düşük sıcaklık değerlerinin hakim olduğu ortamlarda solüsyonun çözünürlük değeri düşer. Bu durum, akü içindeki solüsyonun daha verimsiz çalışmasına neden olur. Bu nedenle sağlıklı bir şekilde akü kullanmak için öncelikle aracın ılık ortamlarda tutulması gerekir. Özellikle soğuk kış aylarında aracı mümkünse 20 derece seviyelerinde kapalı bir otoparka almak en iyi seçenek olacaktır. Bu durum mümkün değilse zorlu koşullar için üretilmiş, düşük sıcaklıklarda da çalışabilen aküler tercih edilmelidir. Soğuk havalara uyumlu olmayan aküler, özellikle kış aylarında büyük sorun yaratabilir. 0 derecenin altına inen sıcaklıklarda, yeterli kapasiteye sahip olmayan akülerin enerji değeri yarıya iner. Bu durum, güçsüz ve kış koşullarına göre üretilmemiş akülerin çalışmasını engeller ve soğuk havalarda aracı kullanmayı da imkansız hale getirir. Bu nedenle aracın kullanıldığı iklim koşullarına en uygun aküyü belirlemek ve almak son derece önemlidir.

72 Amper Akü Boyutları

72 Amper Akü Boyutları

Akü kullanımı tüm araçlar için ortak olsa da, tercih edilen akü modelleri farklıdır. Bu durum akü boyutları arasında önemli bir farklılık oluşmasına sebep olur. Bu boyut farkları, araç üreticisinin önerdiği akü türüne göre değişiklik gösterir. Özellikle daha düşük kapasitelere sahip aküler, daha küçük boyutlarda olurken büyük aküler daha geniş ölçülere sahiptir. Akü montajı için gereken alan miktarı araçtan araca değişiklik gösterse de genellikle benzer araç türlerinde 72 amper akü ölçüleri arasındaki küçük farklılıklar montajı etkilemez. Bu farklılık ihtimaline karşın akü montaj bölümlerinde belirli miktarda boşluklar bırakılır. Boşluklar sayesinde daha büyük boyutlara sahip aküler de monte edilebilir. Akü yerleştirildikten sonra, montaj bölgesinde bulunan delikler ile akü üzerindeki delikler aynı hizaya getirilir ve vida ile montajı sağlanır. Bu sayede akünün kullanım süresi boyunca hareket etmesi ya da sallanması engellenir. 72 amper aküler, 60 amper gibi diğer modellerden daha yüksek kapasite sağlar. Bu durum, 72 amper akülerin boylarının daha uzun olmasını gerektirir. Ancak bu farklılık genellikle fark edilmeyecek kadar küçüktür. 72 amper aküler için genellikle kullanılan ebatlar; 277 mm boy, 175 mm en ve 190 mm yükseklik olarak verilebilir. 60 amper olan diğer sık kullanılan modellerde ise en ve yükseklik değerleri birebir aynıdır. Farklılık yaratan tek değer ise boydur. İki akü boyu arasında yaklaşık olarak 33 mm boy farkı bulunur. Bu fark son derece az olduğu için uzmanlar dışında fark edilmesi zordur. Bu küçük boyut farkları, araç üreticileri tarafından düşünüldüğü için araçların akü montajında bir sorun teşkil etmez. Akülerin kapasiteleri kimyasal reaksiyona dayalı olduğu için, uzun süreli beklemeler kapasiteyi düşürür. Bu bekleme durumları akünün montajından sonra aracın kullanımı sırasında olabildiği gibi, akünün üretiminden sonra da olabilir. Akü alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri olan üretim tarihi, akü içindeki reaksiyon hücresinde bir dizi değişikliğin yaşanmasını sağlar. Bu değişiklikler, aküye enerji veren reaksiyonun verimliliğini düşürdüğü için önemlidir. Elektrotların oksitlenmesi temeline dayanan bu kimyasal reaksiyon, normal bekleme koşullarında da gerçekleşir. Çok düşük hızlarda gerçekleşen bu reaksiyon, uzun süreli beklemelerde etkili seviyede enerjinin harcanmasına sebep olabilir. Bu nedenle akü almadan önce dikkatle incelenmesi gereken önemli parametrelerin başında üretim tarihi gelir. Yıllar öncesinde üretilmiş bir akü henüz hiç kullanılmamış olsa da tercih edilmemelidir. Aküden verim alabilmek için, son 1 yıl içinde üretilmiş bir ürün tercih etmek gerekir. Akünün ne zaman üretildiği önemlidir. Üretim tarihinden sonra depoda beklemeye başlayan akünün, ne kadar süreyle depoda beklediği akü kapasitesini etkileyen önemli bir parametredir. Bu nedenle akü üretim tarihi daha eski dönemlere dayandıkça akünün bekleme süresi artar. Bu durum kullanıcılar için önemli olduğundan Trendyol’da her zaman yeni üretim tarihine ait aküler bulunur. Son yılın damgasını taşıyan bu aküler, maksimum verimlilik ve kapasite ile kullanıma hazır bir şekilde bekler. Üstelik optimum şartlarda bekletilen akülerin, bekleme süresi boyunca enerji kaybı yaşamaması da sağlanır. Bu sayede akünün kullanılmadığı dönemlerde enerji kaybı yaşaması da engellenir. Üstelik herhangi bir iletken aksama bağlı olmayan aküler, bu bekleme süresi boyunca araçta beklemekten çok daha az etkilenir. Uygun sıcaklık değerlerine sahip ortamlarda bekletilen aküler, kullanıcılarına teslim edildikten sonra monte edilir ve güvenle kullanılır.

72 Amper Akü Şarjı

72 Amper Akü Şarjı

Akülerin kullanım sırasında sürekli olarak dolma ve boşalma durumları yaşaması normaldir. Öyle ki bu işlem akünün çalışma mantığının da bir parçasıdır. Akü kullanıldığı süre boyunca aracın farklı aksamları için enerji sağlar. Bu enerjiyi kullanan araç aynı zamanda motordan gelen enerjinin de bir kısmını elektrik enerjisine çeviren bir şarj dinamosu barındırır. Bu dinamonun görevi, motorda bulunan kinetik enerjiden yararlanarak aracın aküsünü doldurmaktır. Şarj dinamosu her zaman olması gerektiği gibi çalışmaz. Özellikle dinamonun çalışmadığı durumları anlamak çoğu arabada mümkün olmadığı için, akünün şarj olmadığının fark edilmesi zor olabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcının haberi olmadan zaman içinde aracın aküsü tamamen bitebilir. Akünün bitmesi, elektrik üretimi için kullanılan tepkimenin gerçekleşmesi için yeterli potansiyel kalmadığını gösterir. Bu durumu sağlamak için akünün dışarıdan etki eden bir kaynaktan şarj edilmesi gerekir. 72 amper akü şarj cihazı ile akünün şarj edilmesi mümkündür. Akü şarj cihazının görevi, prizdeki elektriği kullanarak akünün doldurulmasını sağlamaktır. Akünün araç dışında kullanımında da bu şarj cihazı büyük önem arz eder. Özellikle kamp hayatında kullanılan elektronik cihazlardan olan ampül, soğutucu gibi donanımlar aküden sağlanan elektrik ile çalıştırılır. Bu gibi sistemler için birden fazla 72 amper akü alarak kullanmak mümkündür. Bu akülerden birini kullanırken diğerlerini normal elektrik kaynakları ile şarj edebilirsiniz. Ayrıca yine araçlarda gözlenen akü bitmesi durumunda da akü şarj cihazı ile akü doldurulur. Bu doldurma işleminin belirli bir düzeye kadar yapılması yeterlidir. Akünün marş dinamosunu ateşlemesi ve bu noktadan sonra aracın motorunun çalıştırılması yeterlidir. Araç çalışmaya başladıktan sonra şarj dinamosundaki arıza giderilir ve akünün yeniden motordan sağlanan enerji ile şarj edilmesi gerçekleşir.

Avantajlı 72 Amper Akü Fiyatları Trendyol’da!

Avantajlı 72 Amper Akü Fiyatları Trendyol’da!

12 V 72 amper akü fiyatları çeşitlilik gösterebilir. Bu farklılık aküden kullanılan farklı teknolojiler, ve zorlu kullanım şartlarına uygun olma gibi durumlardan kaynaklanır. Akü almadan önce aynı model aküyü tercih edenlerin yorumlarına bakmak önemlidir. 72 amper akü tavsiye seçenekleri arasından, aynı model aküyü tercih eden kullanıcıların yorumları incelenebilir. Otomobil için akü alan kullanıcıların kullandıkları araç modeli dikkate alınırken diğer hedeflerle kullanılan akülerde de kamp ya da farklı kullanımlarda akünün sergilediği performans gözlemlenir. Trendyol’da bulunan yorumlar tamamen gerçek kullanıcı yorumlarına dayanır ve tamamı ürünü satın alan kullanıcılara aittir. Bu sayede ürün hakkında gerçek bir fikir elde etmek mümkün hale gelir. 72 lik akü fiyatları, avantajlı kampanyalar ile son derece ekonomik fiyatlara Trendyol'da bulunabilir. Geniş ürün yelpazesiyle kullanım amacınıza en uygun aküyü bulabilirsiniz. Bu ürünleri inceleyerek 72 akü fiyatları arasında kıyaslama yapabilirsiniz. Ürün yelpazesinde bulunan tüm akülerin üretim yılı gibi önemli bilgileri yer alır. Bu sayede akünün durumu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca aküyü kullanmak istediğiniz amaca yönelik olarak akünün alternatif kullanım alanlarını da öğrenebilirsiniz. Araç aküsü olarak bilinen 72 amper aküler, bu alanın dışında da pek çok alternatif kullanıma sahiptir. Bu kullanım alanları genellikle elektrik erişimi bulunmayan noktalarda aydınlatma cihazları başta olmak üzere pek çok elektrikli donanımı çalıştırmak olarak sıralanabilir. Üstelik 72 amper akü modelleri güneş enerjisiyle şarj imkanı sağlayan güneş panellerine de bağlanabilir. Bu işlem basit bir dönüştürücü ile gerçekleşir ve akü bu şekilde ücretsiz olarak şarj edilebilir. Güneş enerjisinin varlığında şarj olan akü günün geri kalanında raharça kullanılabilir. Bu şekilde farklı kullanım alanlarını öğrenmek için birbirinden kaliteli ürünler incelenebilir.

12 Volt 72 Amper Akü Nasıl Şarj Edilir?

Aküyü şarj ederken cihazın pozitif kablosunu akünün pozitif grubuna gelecek şekilde takmanız gerekir. Ayrıca negatif kablosunu da negatif kutbuna gelecek şekilde bağlamalısınız. Kutup başlarını gevşek bırakmamaya özellikle dikkat etmelisiniz. Sıvı taşması ya da akü ısınması halinde şarj cihazı, hemen kapatılmalıdır. Böyle durumlar söz konusu değilse şarj doldurma işlemine devam edebilirsiniz. Akü şarj cihazı modelleri; ürüne kısa sürede enerji depolar. Aküyü optimum seviyede doldurmanız için özel olarak geliştirilir. Şarj etme işlemini verimli şekilde tamamlamak için doğru bağlantı kurduğunuzdan emin olmanız gerekir.

72 Amper Akü Hangi Araçlara Takılır?

72 amper akü modelleri hem ticari araçlar hem de binek otomobil çeşitleri için güvenle kullanılabilir. Son teknolojiyle donatılan araçlar dışında eski modellere de rahatlıkla takılabilir. Araçlar, çok fazla güç tükettiği için yüksek amperli ürünleri tercih edebilirsiniz. Otomobil ve motosiklet gibi binek araçlarda da kullanılan ürünler; farklı ebat ile ağırlıklara sahiptir. Kullanım ömrü uzun olan ürünleri araçlarda rahat deneyimlemek için kutup başlarını temiz tutmanız tavsiye edilir. Belirli aralıklarla akü voltajını ölçerek herhangi bir yanma ya da patlama gibi bir riskle karşılaşmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aküyü yerleştirdikten sonra montaj bölgesinde yer alan delikleri aynı hizaya getirerek vida yardımıyla montaj işlemini hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

72 Amper Akü Kaç KG'dir?

72 amper akü ağırlığını hesaplamak için 024 sabit sayısı ile amper değerini çarpmak gerekir. 024; akünün pi değeri halindedir. Burada çıkan sonuç; akünün kilogram cinsinden ağırlığını verir. Akülerin ağırlık ve kapasitelerine göre amper değerleri değişkenlik gösterebilir. Akünün ağırlığı; kullanım yeri, cinsi ve kapasitesine göre farklı değerlere sahiptir. AGM akülerinin jel akülerden %30 daha hafif olduğu görülür. Dolayısıyla bu noktada sabit bir ağırlık oranı mümkün değildir. Sahip olduğunuz modelin değerlerine göre hesaplama yaparak ağırlık oranını öğrenebilirsiniz.