İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Teraryum ve Sukulentler

" araması için 10476 sonuç listeleniyor
TREND Echeveria ChunLi / Sukulent
Kargo Bedava

TRENDEcheveria ChunLi / Sukulent

275 TL
Sepete Git

Ortamı Güzelleştiren Teraryum Çeşitleri ve Fiyatları

Bitkiler, bulunduğu yeri güzelleştiren canlılardır. Pek çok ortama uyum sağlayarak ortamın dekorasyon ihtiyacını karşılar. Bu anlamda bakımı kolay ve çok fazla su istemeyen bitkileri tercih etmek mümkündür. Latince ismi ”Terrarium” olarak bilinen kelimenin anlamı, Terra ve Aquarium kelimelerinin birleşiminden meydana gelir. Bu iki kelime, sırasıyla toprak ve akvaryum anlamına gelir. Türkçe’de teraryum olarak bilinen bu yapı, toprak akvaryumu ya da minyatür ekosistem olarak adlandırılır.

Basit tanımıyla teraryum, bir cam fanus içerisinde yaşayan bitkilerin oluşturduğu minyatür bahçedir. Bu ekosistem, aynı zamanda bir çölün ya da ormanın kopyasıdır. Teraryum ile minyatür bahçeler elde edebilir, doğanın esintilerini bulunduğunuz her yere kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Evinizin Dekorunu Güçlendirecek Teraryum Modelleri Nasıldır?

Evinizin Dekorunu Güçlendirecek Teraryum Modelleri Nasıldır?

Birbirinden farklı teraryum modelleri arasından zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Estetik beklentilerinizi karşılayacak teraryum çiçek, kapalı ve açık sistem olmak üzere ikiye ayrılır. Kapalı teraryumlar, genellikle dışarıdan müdahale edilmeyen bir ortam içerisinde yaratılır. Bu tip teraryumlar, 1800’lü yıllarda Nathaniel Ward adlı yazar tarafından icat edilen orijinal modele oldukça benzer. Abajur, ampul ve şişe teraryum; bu çeşide örnek olarak verilebilir. Duvar teraryumu, tercih edebileceğiniz kapalı sistemler arasında yer alır. Geleneksel modellere göre eni oldukça dardır. Arka kısmında ise duvara monte edebileceğiniz bir delik bulunur. Duvar teraryumları sayesinde bulunduğunuz ortama şık ve estetik bir hava katabilirsiniz.

Kişisel zevk ve tercihlerin değişmesi ile birlikte açık teraryumlar da oldukça beğeni kazanır. Bu teraryumlar da kendi içerisinde yarı açık ve açık olarak iki farklı kısma ayrılır. Genellikle yarı açık modellerde cam bir fanus kullanılır. Kısmen müdahale edilebilen bu modelde dilediğiniz malzemeyi ekosisteme ekleyebilirsiniz. Yumurta, şelale, bal kabağı, bardak, elma ve armut teraryum; yarı açık modeller arasında yer alır. Açık modellerde ise bir taban üzerine yerleştirilmiş ekosistemi görebilirsiniz. Kenar kısımları tamamen açık olan bu model, tüm ekosistemi gözler önüne serer.

Dekorasyon ihtiyacınızı karşılamak için göz alıcı modelleri de inceleyebilirsiniz. Geometrik teraryumlar, iç mekânları farklı stillerle donatarak dikkat çeker. Genellikle yarı açık sisteme sahip modeller, bulunduğu ortama modern bir hava katar. Duvara ya da tavana asılabilen çeşitleri de mevcuttur. Kenar kısımları siyah, gold ya da gümüş detaylarla süslenir. Mobilyalarınıza uygun bir cam teraryumu seçebilir, burada ruhunuzu yansıtabilirsiniz. Geometrik modeller arasında ise prizma, altıgen, bakır ve konik teraryumlar yer alır.

Teraryum çeşitleri, boyut bakımından da farklı kategorilere ayrılır. Sınırlı bir alana sahipseniz mini ya da sade teraryum çeşitlerine göz atabilirsiniz. Fazla yer kaplamayan modeller; genellikle masa üzerinde, kitaplık rafında ya da sehpada sergilenir. Bu teraryumlar, bulunduğu ortama şık bir hava katarak dekorasyon ihtiyacını karşılar. İş yerin, yazlık ya da evde rahatlıkla kullanılabilir. Sade modeller ise gözü yormayan, minimalist detaylar ile süslenir. Canlı teraryum modelleri bitki ve topraktan, yapay teraryum modelleri ise çeşitli yapay objelerden oluşur.

Yeterli alana sahip olan kişiler ise büyük teraryum çeşitlerinden birini tercih edebilir. Bu tip ürünler, genellikle akvaryuma benzetilir. Kendi ekosisteminizi yaratabileceğiniz bahçe teraryum, evinizin şık parçası olmaya adaydır. Hem boyutu hem de zengin içeriği sayesinde dikkatleri kolayca üzerine çeker. Günün her saatinde görsel şölen yaşamak isteyen kişiler, ışıklı teraryum çeşitlerine de göz atabilir. Bu ürün, içerisinde yer alan ışık düzeni sayesinde hem gündüz hem de gece boyunca dikkat çeker. Bu tip teraryumlarda hareketli ya da sabit ışık düzeni kullanılır. Genellikle yapay ekosistemlerde mevcut olan bu ışıkları dilediğiniz anda açabilir ya da kapatabilirsiniz.

Özel Tasarım Teraryumlarda Tercih Edebileceğiniz Bitki Türleri Hangileridir?

Özel Tasarım Teraryumlarda Tercih Edebileceğiniz Bitki Türleri Hangileridir?

Bakımı kolay olan ve fazla su istemeyen çiçekler, sıkça tercih edilen bitki türleri arasında yer alır. Bu tip bitkiler, bulunduğunuz ortamın dekorasyon ihtiyacını kolaylıkla karşılar. Uzun süre kullanılabilen yapısı sayesinde bu alanda oluşan giderlerinizi de aza indirir. Teraryum için tercih edilen bitkiler, bakımı oldukça kolay modelleri içerir.

Sukulent bitkisi, görüntü ve yapı ​itibariyle kaktüsgilleri andırır. Hayatta kalmak için suya ihtiyaç duysa da yapraklarında depoladığı su sayesinde kuraklığa karşı direnç gösterir. Doğru miktarda sulandığında ise dayanıklılığını uzun süre korur. Zevkinize ve kişisel tercihlerinize uygun sukulent çeşitlerini teraryumda kullanabilirsiniz. Sukulent çiçeği, göz alıcı renkteki yaprakları ve kolay bakımı sayesinde her evin yıldızı olur. Rahatça yayılabilen bu bitki, pek çok teraryum çeşidine de uyum sağlar. Kalın ve etli yaprakları sayesinde dikkatleri kolayca üzerine çeker. Uzun sukulentler, genellikle doğa koşullarında büyümesini sürdürür. Ev ortamında yetişenler ise daha ufak boyutlara sahiptir. Birbirinden renkli sukulent çeşitleri, cam fanustan ahşap teraryuma kadar pek çok yerde yetişir. Bakımı ise oldukça kolaydır.

Her sukulent çeşidi, ev ortamı için uygun olmayabilir. Bu nedenle tercih edeceğiniz dekoratif sukulenti dikkatli seçmeniz gerekir. Kaktüs sukulent, fazla güneş ışığı istemeyen yapısı ile uygun bir seçenek oluşturur. Aynı zamanda düşük sıcaklığı tercih etmesi sebebiyle evin her ortamında yetiştirilebilir. Çiçek açan sukulentler, özellikle iç mekândaki kör noktaları süslemek için idealdir. Mor, turuncu ve kırmızı gibi seçenekleri bulunan gül sukulentler ise bulunduğu ortama modern bir hava katar.

Teraryumlarda tercih edilen sukulent çeşitleri, kendinize özgü bir ekosistem yaratmanızı sağlar. Genellikle açık ve yarı açık sistemlerde kullanılsa da kapalı sistemlerde de tercih edilir. Kapalı sistemde yetiştirilen sukulentlere doğru ve düzenli miktarda bakım yapılması gerekir. Toprağı sürekli nemli ve havasız kalan bitki, bir süre sonra çürümeye başlar. Fanus kapağını sık sık açarak hava sirkülasyonu sağlayabilir, sukulentin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Büyük teraryum kullanan kişiler, birbirinden farklı sukulent çeşitlerini tek bir yerde yetiştirebilir. Bunun yanı sıra teraryumu bir adet büyük sukulent ile de kaplayabilir. Tercih edebileceğiniz modeller arasında zebra, tesbih, sarkan, tüylü ve jelibon sukulent yer alır. Kısıtlı alana sahip ortamlar için ise mini ve saksıda sukulent çeşitleri uygundur.

Kaktüs teraryumu uzun yıllar boyunca kullanmak isteyenler, yapay sukulent çeşitlerine de göz atabilir. Genellikle yapay çiçeklerden oluşan bu modeller, banyo gibi güneş ışığı almayan yerler için uygundur. Şık bir görüntü sergileyerek bulunduğu her ortama hava katar. Bonsai, sıkça tercih edilen teraryum bitkileri arasında yer alır. Özel tekniklerle budanan ve bodurlaştırılan bu bitki, minik ağaç kategorisinde yer alır. Bonsai bitkisini teraryum içerisine yerleştirerek minyatür ormanı evinize kadar getirebilirsiniz. Bonsai, genellikle açık ve yarı açık sistemlerde kullanılır. Maket ev, kurutulmuş yosun ve renkli kumlar gibi objelerle süslenebilir. Bonsai teraryum, doğru bakım teknikleri uygulandığında görüntüsünü uzun süre boyunca korur.

Teraryumda kullanabileceğiniz bitkiler arasında eğrelti otu, orman sarmaşığı, Norveç ve Sallaginella yosunu da yer alır. Eğrelti otu, iç mekân bitkilerinden biridir. Nemli havayı seven bu bitki, teraryumda yetiştirilmek için uygundur. Orman sarmaşığı, nemi seven ve sulama ihtiyacı az olan bir bitkidir. Açık ve yarı açık teraryumlarda sağlıklı bir şekilde yetişebilir. Sallaginella yosunu, teraryum için uygun olan bitkiler arasında yer alır. Nemi çok seven bitki, kapalı fanusta kolayca yetişir. Norveç yosunu ise kapalı sistemde yetişen bitkilerden biridir.

Teraryumların Farklı Kullanım Alanları Nelerdir?

Teraryumların Farklı Kullanım Alanları Nelerdir?

Teraryumlar, yaygın tanımı ile minyatür ekosistem olarak bilinir. Açık ya da kapalı fanus içerisinde çeşitli malzemelerle oluşturduğunuz ufak bir bahçedir. Tercih ettiğiniz tüm canlı ve yapay malzemeler, teraryuma şık bir hava katar. Ayrıca içerisine sukulent, kaktüs ve yosun gibi bitkiler yetiştirmenize imkân tanır. Teraryum çeşitleri, farklı kullanım alanlarına sahiptir.

Ev ve ofis, teraryumun sıkça kullanıldığı yerler arasındadır. Bulunduğu ortamın enerjisini değiştirerek hoş bir hava katar. Minyatür bahçenizde kullanacağınız malzemeleri ev mobilyalarına uygun olacak şekilde seçebilirsiniz. Böylece evinizde şık ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ofis ortamında kullanılan modeller ise genellikle sade ve minimalist detaylardan oluşur. Ofis dekorasyonuna uyum sağlayarak şık bir görüntü sergiler. Ufak boyutları sayesinde çalışma masasında, kitaplık rafında ya da dolap üzerinde sergilenebilir. Teraryum, kişilerin çalışma performansını olumlu yönde etkileyerek fark yaratır. Yapılan araştırmalara göre iş yerinde bitki bulunduran kişilerin motivasyon ve çalışma isteğinde artış görülmüştür. Aynı zamanda kişileri mental anlamda rahatlatarak iş stresinin azalmasına da yardımcı olur.

Teraryum, bitki yetiştiriciliğinin yanı sıra sürüngenler için de uygun bir yaşam alanı oluşturur. Isıtmalı kaya, şelale, havuz ve mağara gibi malzemeleri içerir. Havuz ve kaya modelleri, ekosistem içerisinde yaşayan sürüngenlerin ihtiyaçlarına cevap verir. Bunun yanı sıra humuslu toprak, orman tabaları ve ağaç kabuğu lifleri ile doğal bir ortam yakalanabilir.

Teraryum, eğitici ve öğretici yönüyle farklı bir kullanım imkânı oluşturur. Evde kolayca hazırlanan bu ekosistemi çocukların zihinsel gelişimi için de kullanabilirsiniz. Buharlaşma, çökeltme ve yoğuşma gibi olayları çocuklarınıza kolayca anlatabilirsiniz. Böylelikle çocuklar, görsel zekâlarını kullanarak eğitim hayatında çok daha başarılı olur.

Teraryumunun içine ekleyeceğiniz tüm malzemeler, kişisel zevk ve tercihlere uygun olarak şekillenir. Kapalı bir ekosistem hazırlamak için yapay, açık bir ekosistem için ise canlı çiçeklerden yardım almak mümkündür. Gerekli malzemeye sahip değilseniz çakıl, kömür ve kozalak gibi ürünleri doğadan toplayabilirsiniz.

Teraryumu sevdiklerinizi mutlu etmek için de kullanabilirsiniz. Şık bir hediye seçeneği olan bu ekosistem, özel günlere göre çeşitlenebilir. Örneğin, anneler günü için oluşturulan teraryumlarda anne – çocuk figürünü görebilirsiniz. Bunun yanı sıra aşk temalı teraryumlarda ise çift figürleri yer alır.

Özel Günlerde Tercih Edilebilecek Teraryum Çeşitleri Hangileridir?

Özel Günlerde Tercih Edilebilecek Teraryum Çeşitleri Hangileridir?

Dekoratif teraryum çeşitlerinin hitap ettiği kitle, oldukça geniştir. Bu ürünler, çocuktan yetişkine kadar her yaştan beğeni kazanır. Çeşitli malzemelerden oluşan yapıları, her zevke ve beğeniye uygun bir model bulmanızı sağlar. Hediyelik teraryum çeşitleri, genellikle belirli bir temaya uygun olarak tasarlanır. Evlilik yıldönümü ya da doğum günü için oluşturulan kişiye özel teraryum çeşitlerinden birini seçebilirsiniz.

Kalpli teraryum, iki kişinin birbirine duyduğu sevgiyi kolayca ifade eder. Genellikle kırmızı kalp şeklinde ahşap bir tabandan meydana gelir. Üzerinde açık ya da kapalı bir sistem tercih edilebilir. Bu tip ekosistemlerde kişiye özel figürler yer alır. Bu figürleri aşk bahçesine ya da deniz kenarındaki bir eve yerleştirebilirsiniz. İsimli teraryuma ise dilediğiniz yazıyı ekleyebilir, sevdiğiniz kişinin kendisini özel hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Birbirinden şık hediyelik sukulentler ile teraryumu çeşitlendirmek mümkündür. Yeşil yapraklı ve uzun ömürlü bitki, doğru hediye alternatiflerinden bir tanesidir. Daha renkli bir ekosistem için çiçekli sukulentleri de tercih edebilirsiniz.

Sevdiklerinizi mutlu etmenin yolları arasında fotoğraflı teraryum çeşitleri de yer alır. Bir ya da birkaç adet fotoğraftan oluşan albümü teraryum ile birlikte hediye edebilirsiniz. Bunun yanı sıra seçtiğiniz bir fotoğrafı çerçeve yaptırmak da mümkündür. Fotoğraftaki renk ve temaya uygun bir teraryum yaptırabilir, hoş bir uyum yakalayabilirsiniz.

Askıda teraryum, şık ve estetik hediye seçeneklerinden bir tanesidir. Duvara, tavana ya da kendi aparatına asılabilen bu modeller, yerden tasarruf etmenizi sağlar. Ortama modern bir hava katarak farkını belli eder. Ferforje askı üzerine yerleştirilen bu ekosistemler, yaşam alanlarınızı renklendirmek için üretilir. Söz konusu teraryumları sevdikleriniz için farklı malzemeler ile detaylandırabilir, özel günlerinde onları mutlu edebilirsiniz.

Teraryum Bakımı Nasıl Yapılır?

Teraryum Bakımı Nasıl Yapılır?

Evin her köşesine hava katan minyatür bahçeler, ev dekorasyonunu bir üst seviyeye taşır. Dilerseniz teraryum tercihini odaların boyut ve temasına göre seçebilirsiniz. Çeşitli noktalara özen göstererek minyatür bahçe bakımını doğru bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Böylece eviniz ve iş yerinize farklı bir hava katabilir, yaşam alanlarınızı güzelleştirebilirsiniz.

Çoğu ekosistem için homojen ve direkt olarak güneş ışığı almayan ortamlar idealdir. Bitkiler, gereğinden fazla güneş ışığına maruz kaldığında sararmaya ve solmaya başlar. Bu durum, mini bahçenizin şık görüntüsünü etkileyebilir. Yetersiz ışık ise bitki gövdelerinin orantısız bir şekilde uzamasına neden olur. Direkt olarak güneş ışığı almayan aydınlık bölgeler, bitkileriniz için sağlıklı sonuçlar verir.

Mini bahçenizdeki bitkilerin toprağını iki yılda bir değiştirmeniz gerekir. Kullanılan toprak, teraryum içerisindeki bitkilere uygun olmalıdır. Kaktüsgiller için taş ve kumla karışık topraklar idealdir. Bu toprak çeşidi, fazla nemi dışarıya atarak bitki köklerinin çürümesini engeller. Kapalı ekosistem, açık ve yarı açıklara oranla daha fazla ısı tutar. Bitkilerin ısıdan etkilenmemesi için mini bahçenizi kaloriferden ve pencere önünden uzak tutmanız gerekir. Düzenli temizlik, teraryum bakımının önemli adımlarından bir tanesidir. Çürüyen ve kuruyan bitki yapraklarını temizlemeniz gerekir. Bunun yanı sıra camı nemli bir bez yardımı ile silebilirsiniz. Ulaşılması zor bölgeler için ise fırçadan destek alabilirsiniz.

Kapalı sistemlerin su ihtiyacı, yok denecek kadar azdır. Bu sistemler, fanus içerisindeki nemi kullanarak su ihtiyacını karşılar. Açık ve yarı açık sistemlerde ise sulama yapmadan önce toprağı kontrol etmeniz gerekir. Toprağın üstü kuru görünse de köklere doğru ıslaklık olabilir. Parmağınızı hafifçe toprağa bastırarak toprağın nemini ölçebilirsiniz.

Hediyelik Teraryum Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Hediyelik Teraryum Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Hediyelik mini bahçeler, sevdiklerinizi mutlu etmenin yollarından bir tanesidir. Hediyelik teraryum seçiminde tema oldukça önemlidir. Günün anlam ve önemine uygun binlerce teraryum çeşidi mevcuttur. Bu temalar arasında sevgililer günü, anneler günü, evlilik yıldönümü ve doğum günü yer alır. Her temada farklı malzemeler ve figürler kullanılır. Romantik bir mesaj vermek için çift figürlü modellere göz atabilirsiniz. Daha duygusal bir mesaj için ise aile figürlerinin yer aldığı mini bahçeler uygundur.

Sukulent fiyatları, tercih edeceğiniz model ve özelliklerine göre çeşitlilik gösterir. Yeşil yapraklı sukulentler, çocuklar için uygun bir hediye seçeneğidir. Bakımı oldukça kolay olan bu bitkiler, sorumluluk duygusunu küçük yaşta aşılar. Yetişkinler için ise çiçekli sukulentler iyi bir hediye alternatifidir.

Teraryum fiyatları, tercih edeceğiniz modele göre çeşitlilik gösterir. Hediye etmek istediğiniz kişinin zevkine uygun modellere Trendyol üzerinden ulaşmak mümkündür. Online platform, her zevke ve beğeniye uygun binlerce ürün sunar. Sevdiklerinizin tercihlerine uygun modelleri filtreleyebilir, aradığınız ürünü saniyeler içerisinde bulabilirsiniz. Güvenilir alışveriş sitesi Trendyol sayesinde gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz.

Sukulent Toprağı Nasıl Olmalı?

Sukulent yetiştirilen toprağın; geçirgen ve suyu iyi sürdürebilen içerikte olması bitkinin sağlıklı gelişimi için önem taşır. Verilen suyu bünyesinde tutmayan taneli ve geçirgen özellikte bir toprak karışımı hazırlanabilir. Aynı zamanda bu bitkiler için hazırlanan özel içerikli topraklar alınıp dikim yapılabilir. Verilen besin ve suyu iyi alabilecekleri uygun toprak seçimi, sağlıklı gelişim için önemli bir unsurdur. Her toprak, sukulent yetiştirmek için uygun değildir. Drenajı iyi olmayan toprak geç kuruyacağı için kök çürümesine sebebiyet verip bitkiyi öldürür. Saksı toprağı, kalın dere kumu, perlit ve ponza ile hazırlanan topraklar drenajın hızlı yapılıp suyun saksıdan hemen akmasını sağlar. Aynı zamanda su tutma kabiliyeti yüksek bir karışım olduğundan bitkiyi uzun süre nemli tutar. Böylece çiçeğinizi hastalıklardan da koruyabilirsiniz.

Sukulent Nasıl Bakılır?

Sukulentler, suya karşı oldukça hassas çiçeklerdir. Bu sebeple bakımında önem taşıyan unsurların başında sulamaya dikkat etmek gelir. Toprak, tamamen kuruyunca altından akana kadar sulama yapılır. Sukulent ekilen saksının drenaj deliğinin bulunması çürümeyi engeller. Ayrıca mantar gibi bitki hastalıklarını önlemek bakımından da altı delik saksı seçimi mühimdir. Bu bitkiler, güneşi ve ışığı seven türlerdir. Bol bol güneş ışığı alan ve aydınlık yerlerde konumlandırmak, çiçeğin sağlıklı gelişimi için önemlidir. Eksi derecelere dayanıklı olmayan bu çiçeklerin, kışın soğuğa maruz bırakılmadan içeride bakılması daha doğrudur. Büyüme şekline göre yönü sık sık değiştirilirse sukulentin gelişimi hem sağlıklı hem de düzgün olur. Bir diğer önemli unsur ise toprak seçimidir. Drenajı iyi sağlayan geçirgen bir toprak, sukulentlerin sağlıklı ve hızlı gelişimi için mühimdir. Bu sayede kök çürüklerinin de önüne geçebilirsiniz.

Sukulent Evde Nereye Konur?

Sukulentler, bol güneş ışığını seven bitkilerdir. Aydınlık ortamlarda gelişmeleri hızlı ve sağlıklı olur. Bu sebeple çiçeğinizi evinizin ve ofisinizin bol güneş alan yerlerine ya da cam kenarlarına yerleştirebilirsiniz. Özellikle sabah güneşi alan yerler, bu türler için idealdir. Direkt yakıcı öğle güneşinden korunarak yaprak kavrulmalarının önüne geçebilirsiniz. Sıcaklığın eksiye düşmediği bölgelerde, kış aylarında balkonda bakılabilir. Ancak soğuk bölgelerde kışın kapalı balkon ya da ev içerisinde bakılması uygun olur. Sukulentler, parlak ışık ve aydınlık ortam severler. Bu sebeple evinizin bol güneş alan ve aydınlık cam önlerinde konumlandırmak uygun olur. Açık havayı seven bu türleri, iyi ışık alan balkon ve teraslarda konumlandırarak sağlıkla büyütebilirsiniz.