İlgili Kategoriler
Fiyat
Ek Özellik
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Deniz Ürünleri

" araması için 258 sonuç listeleniyor

Sofralara Lezzet Katan Deniz Ürünleri Çeşitleri Trendyol'da!

Protein ve omega 3 açısından son derece zengin olan deniz ürünleri; kolesterol, kanser ve birçok otoimmün hastalığa yakalanma riskini azaltır. Balık ürünleri bu iki bileşene ek olarak; kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve daha birçok vitamin açısından da son derece zengindir. Faydaları saymakla bitmeyen deniz ürünleri hem sağlıklı hem de lezzetli gıdalardır. Göl, akarsu ve denizlerde yaşayan canlıların geneline bu isim verilir. Yenen deniz ürünlerinin her damak zevkine hitap eden pek çok çeşidi bulunur.

Deniz ürünleri son derece zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu çeşitlilik canlıların; yaşadıkları habitat, formları, barındırdıkları vitamin ve mineral türleri, besin değerleri doğrultusunda şekillenir. Buna bağlı olarak deniz ürünlerinin pişirme teknikleri ve tüketime hazır hâle gelme süreleri de değişkenlik gösterebilir. Zengin ve besleyici bir öğün için tercih edebileceğiniz pek çok deniz ve su ürünü bulunur. Bunun yanı sıra düşük kalori oranına sahip olan deniz ürünlerini tercih ederek sağlıklı bir öğünle diyetinize lezzetli alternatifler katabilirsiniz.

Her Damak Tadına Uygun Deniz Ürünleri Çeşitleri ve İçerikleri Nasıldır?

Her Damak Tadına Uygun Deniz Ürünleri Çeşitleri ve İçerikleri Nasıldır?

Hemen herkesin damak tadına hitap eden pek çok seçenek barındıran deniz ürünleri, sevilen lezzetlerin arasında bulunur. Deniz balık çeşitleri besin değerleri son derece yüksek olan ürünlerdir. Diğer hayvansal besinlere göre daha az kolesterol değerine sahip olan deniz ürünleri, Akdeniz diyeti gibi birçok sağlıklı beslenme rutininin vazgeçilmez bir parçasıdır. Yüksek protein değeri ve vücudun dışarıdan alması gereken omega 3’ü barındıran sağlayan deniz ürünlerinin farklı çeşitleri ve içerikleri bulunur.

Deniz ürünlerinin fazla çeşitliliğe sahip olan üyesi balıklar; boyut, lezzet ve içerik gibi faktörler göz önünde bulundurularak kategorize edilebilir. Kabuksuz deniz ürünü sınıfına giren balıklar, tuzlu ve tatlı su olmak üzere iki gruba ayrılır. Tatlı su balıkları; alabalık, sazan, somon ve turna olarak sıralanabilir. Bunlar, son derece düşük bir yağ oranına sahip olmalarına karşın yüksek protein içerir. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercih ettiği deniz ürünleridir.

Tuzlu su balıkları; D vitamini, iyot ve kalsiyum açısından zengindir. Bu canlıların besin değeri oldukça yüksektir. Barbun, levrek, hamsi, mezgit gibi balıklar oldukça lezzetli deniz su ürünleridir. Tuzlu su balıklarının bir kısmını ancak yılın belirli dönemlerinde tüketmek mümkün olsa da her mevsim ulaşılabilen çeşitler de mevcuttur.

Balık çeşitleri sindirim yapma biçimlerine göre de sınıflandırılabilir. Bu deniz ürünleri, yağı nerede depoladıklarına göre sınıflandırılmaları hâlinde, beyaz ve siyah etli balıklar olarak iki ayrı kategoride incelenebilir. Beyaz etli balıklar yağı karaciğerlerinde depolar. Genellikle yağsız olan bu balık türlerinin sindirimi oldukça kolaydır. Deniz ürünleri ahtapot gibi hem yağsız hem de protein deposu olan canlıları de barındırır. Siyah etli balıklar ise yağı kaslarında depolar. Daha yağlı ve lezzetli kabul edilen bu deniz mahsüllerinin sindirimi beyaz etli balıklara nispeten zor olabilir.

Deniz ürünleri kabuklu olan çeşitler özelinde, uzun zincirli omega 3 yağ asitleri açısından son derece zengin mahsüllerdir. Bu deniz ürünleri, karides ve yengeç gibi oldukça lezzetli ürünlerden oluşur. İstiridye ve midye gibi lezzetleri de barındıran deniz ürünleri çeşitleri; protein, fosfor, mineral ve vitamin açısından bir hayli zengindir. Deniz midyesi gibi sert bir kabuğa sahip olan ürünler kabuksuz olarak da satılır. Mevsiminde tüketilmesi hâlinde âdeta bir şifa kaynağı olan kabuklu deniz ürünlerinin siyah ve beyaz etli çeşitleri bulunur.

Suşi Severlerin Alabileceği Deniz Ürünleri Hangileridir?

Suşi Severlerin Alabileceği Deniz Ürünleri Hangileridir?

Uzak Doğu’nun meşhur lezzeti suşi, kullanılan malzemelere göre farklı çeşitlere ayrılır. Suşinin ana bileşenleri; pirinç, deniz ürünü ve yosundur. Damak tadı ve beslenme tipine bağlı olarak değişkenlik gösteren bu bileşenler, lezzetli bir suşi yapmak için ihtiyaç duyulan malzemelerdir. Bu noktada, suşi için kullanacağınız deniz ürününü belirlemek kritik önem taşır. Hem sağlıklı ve besleyici hem de diğer gıdalarla uyum içerisinde olacak bir deniz ürününü tercih ederek şeflerle yarışacak kadar lezzetli suşiler yapmanız mümkündür. Bu noktada çiğ ya da pişmiş balıkla suşi hazırlamak sizin tercihinize bağlıdır.

Dünya mutfağının leziz tatlarından biri olan suşi birçok farklı damak zevkine hitap eder. Suşi yapmak her ne kadar zahmetli gibi görünse de bu gıdayı evinizin mutfağında hazırlamanız tahmin ettiğiniz kadar zor değildir. Suşi yapımında genel olarak; yılan balığı, somon, sarıkuyruk ve ton balığı gibi deniz ürünleri tercih edilir. Öte yandan suşi yapmak için damak tadınıza uygun olan tüm balıkların etini kullanabilirsiniz. Örneğin sarma işlemi olmadan hazırlanan, pirincin üstüne etin yerleştirildiği nigiriyi hazır somon balığıyla yapmak oldukça pratiktir. Pirinç kullanılmadan hazırlanan sashimi de pratik tariflerden birisidir. Evinizin mutfağında lezzetli bir sashimi hazırlamak için hazır balık fileto çeşitleri arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

İsmine aşina olunan suşi türlerinden maki, balık ve sebzelerin dengeli olduğu bir lezzettir. Fileto balık ve sebzelerin pirince sarılması ile yapılan maki, popüler suşi türleri arasındadır. Makinin bir nevi tersten sarılmış hâli olan uramakide ise susam ve balık yumurtası gibi gıdalar tercih edilir. Hafif aromasıyla hemen herkesin beğenisini kazanan California roll; yengeç, somon ve balık yumurtası ile hazırlanır. Enfes bir suşi türü olan bu yiyeceği hazır balık sosu kullanarak tatlandırmak da mümkündür. Farklı lezzetlerden hoşlanıyorsanız, deniz ürünleri turşusu ile suşilerinize enfes bir tat katabilirsiniz.

Lezzetli suşiler hazırlamak için füme balık çeşitlerini tercih etmeniz de mümkündür. Çiğ etin damak tadınıza uymaması hâlinde, tütsülenerek marine edilen füme balıkları kullanarak suşinin arzu ettiğiniz lezzette sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Evde suşi yapmak isteyen pek çok kişi somon füme kullanarak hem hafif hem de lezzetli öğünler hazırlayabilir. Kurutulmuş deniz ürünleri arasında yer alan deniz yosunu da tüm suşi çeşitlerinde kullanabileceğiniz bir malzemedir. Tercih ettiğiniz hazır balık ile bu ürünleri bir araya getirerek tadına doyulmaz suşiler hazırlayabilirsiniz.

Paketleme Yöntemlerine Göre Tercih Edebileceğiniz Deniz Ürünleri Seçenekleri Nelerdir?

Paketleme Yöntemlerine Göre Tercih Edebileceğiniz Deniz Ürünleri Seçenekleri Nelerdir?

Deniz ürünlerinin besin değerlerinin korunması ve uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilmesi için farklı paketleme yöntemleri tercih edilir. Karides ve istiridye deniz ürünlerinin hızlı bir şekilde bozulabilen çeşitleridir. Deniz ürünlerinin raf ömrünü uzatmak ve tüketiciye sağlıklı ve taze bir şekilde ulaşmasını sağlamak için farklı paketleme yöntemleri kullanılır. Bu sayede hem sağlıklı ve taze ürünlere ulaşmak hem de söz konusu gıdaları buzdolabında uzun süre muhafaza etmek mümkün olur.

Dondurulmuş deniz ürünleri, balıkların ilk günkü tazeliğini koruması hedeflenerek paketlenen gıdalardır. Balık pişirmek isteyen kişiler için zahmetli bir hâle dönüşen hazırlık sürecine gerek kalmadan pratik bir kullanım olanağı sunar. Kılçık ve pulları temizlemek, efor gerektiren bir işlemdir. Deniz ürünlerinin baskın kokusu, bu işlem sırasında giysilerinize ve ellerinize sinerek olumsuz bir duruma yol açabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için hazır balık ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Paket balık ürünleri, buzdolabında muhafaza etme imkânı sunmalarının yanı sıra tek bir öğünde tüketim olanağı da tanır. Bu paketleme yöntemi sayesinde tek seferde tüketmek için ihtiyaç duyduğunuzdan fazla deniz ürünü satın almanıza gerek kalmaz. Mutfakta harcanan zamanı azaltmak için paketlenen bu ürünler ile menüye deniz mahsülü eklemek daha pratik bir hâle gelir. Hazır balık kroket gibi ürünler ise panelenmiş ve soslanmış bir şekilde paketlenir. Yalnızca kızartma ya da fırınlama gibi işlemlerden geçirilerek birkaç dakika içinde yemeye hazır hâle getirilebilir.

Pek çok deniz ürününü paketlemek için poşetleme yöntemi tercih edilir. Bu ambalajlar vakumlanarak paketin içindeki ürünlerin besin değerlerinin uzun süre korunması sağlanır. Deniz ürünlerinin sıcaklık ve nem gibi dış etkenlere bağlı olarak hızla bozulması, bu yöntemin tercih edilmesinin başlıca sebeplerindendir. Plastik kutu şeklinde olan ambalajlar da aynı şekilde etkili bir koruma sağlar. Deniz ürünlerini, poşet şeklindeki ambalajlara nazaran daha uzun süreli muhafaza etmeyi sağlayan plastik kutular alandan tasarruf için idealdir. Bunlar, deniz ürünlerini buzdolabında muhafaza ederken daha düzenli bir görünümü de mümkün kılar.

Yemeye hazır hâlde üretilen konserve deniz ürünleri, pratik bir şekilde hazırlanabilmeleri sebebiyle pek çok tüketicinin tercihidir. Deniz mahsüllerini uzun süre güvenli bir şekilde muhafaza etmek isteyen pek çok kişi, konserve olarak paketlenen ürünleri tercih eder. Pratik bir şekilde tüketebileceğiniz bu ürünler genel olarak tek seferlik kullanım göz önünde bulundurularak tasarlanır. Buzdolabında 1 ila 5 yıl arasında muhafaza etme imkânı sunan bu paketleme yöntemi sayesinde yılın her döneminde lezzetli deniz ürünleri tüketmek mümkün olur.

Hazır Kabuklu Deniz Ürünleri Çeşitleri Nedir?

Hazır Kabuklu Deniz Ürünleri Çeşitleri Nedir?

Kabuklu deniz ürünleri çeşitleri hemen her damak zevkine hitap eden gıdalardan oluşur. Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen pek çok kişi diyetinde bu ürünlere yer verir. Sıklıkla tercih edilen kabuklu deniz ürünleri; midye, istiridye, kalamar, karides ve yengeç olarak sıralanabilir. Protein değeri bir hayli yüksek olan bu ürünler, sağlıklı ve besleyici öğünler için idealdir. Deniz ürünlerinin içerdiği doymuş yağlar, kalp sağlığını korumaya yardımcı olmanın yanı sıra vücuttaki hormon dengesini de düzenler. Doymuş yağ değeri yüksek olan kabuklu deniz ürünlerini kontrollü bir şekilde tüketmek bir hayli önemlidir. Her vücut ve beslenme tipine göre farklılık gösterse de sağlıklı bir beslenme için ideal tüketim oranı günlük yüzde 10 civarında olmalıdır.

Kabuklu deniz ürünleri arasından pek çok kişinin severek tükettiği midye, içeriğinde sağlığa yararlı birçok bileşen barındırır. A ve B12 vitaminleri açısından son derece zengin olan midyeler; çinko, manganez, potasyum ve fosfor deposu olarak bilinir. 100 gramında yaklaşık 86 kalori bulunan bu deniz ürünü, bol miktarda amino asit içerir. Protein değeriyle öne çıkan bir diğer kabuklu deniz ürünü ise istiridyedir. Lezzetli eti ve zengin besin değeriyle bilinen bu ürünün kalori değeri oldukça düşüktür. Günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan istiridye B1 ve B3 vitaminleri açısından da zengindir.

Karides, diğer kabuklu deniz ürünlerine nazaran daha yüksek kalori değerine sahiptir. Potasyum, sodyum ve fosfor açısından son derece zengin olan bu deniz mahsülü, sağlıklı ve dengeli bir öğün için idealdir. 100 gramı yaklaşık 300 kalori barındıran karides, hayvansal proteine lezzetli bir alternatiftir. Kabuklu deniz ürünlerinin bir diğer üyesi yengeçler ise demir, çinko ve selenyum açısından zengindir. Yüksek düzeyde omega 3 yağ asitleri ve B12 içeren yengecin tüketimi sağlık açısından kişilere fayda sağlar.

Deniz Ürünlerini Seçerken Bakılacak Kriterler Nelerdir?

Deniz Ürünlerini Seçerken Bakılacak Kriterler Nelerdir?

Hem sağlıklı hem de lezzetli olmaları sebebiyle hemen her beslenme tipinde önemli bir yeri bulunan deniz ürünleri, doğru bir şekilde tüketildiğinde âdeta şifa kaynağıdır. Bu ürünleri seçerken dikkat etmek gereken bazı hususlar söz konusudur. Deniz ürünlerinin birçoğu besin değeri açısından oldukça zengindir. Bu nedenle deniz ürünlerini seçerken söz konusu besin değerlerinin sağlığınıza etkisini göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir.

Uskumru, kefal ve somon gibi balıklar yağ miktarı yüksek olan deniz ürünleridir. Bu gibi balıkları dengeli tüketmek bir hayli önemlidir. Örneğin kolesterol ve kalp rahatsızlığı gibi sağlık sorunu yaşayan kişilerin deniz ürünlerini ölçülü tüketmesi tavsiye edilir. Buna benzer durumlarda; sardalya, hamsi ve çipura gibi daha düşük yağ içeren balıklar tüketmek sağlık açısından faydalı olur. Protein yönünden zenginliği ile kırmızı ete alternatif olarak kabul edilen karides de yüksek kolesterol içerir. Bu nedenle kontrollü bir porsiyon belirlemek sağlık açısından büyük önem arz eder.

Deniz ürünlerini seçerken besin değeri kadar kalori miktarlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Kalori değeri yüksek olan deniz ürünlerini yağda kızartmak yerine haşlama ya da fırında pişirme gibi yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem besleyici hem de sağlıklı bir öğün hazırlamak mümkün olur. Deniz ürünlerinin sindirimi daha zor olan çeşitleri bulunur. Bu ürünler için de haşlama ve fırında pişirme yöntemini kullanabilirsiniz. Hafif bir öğün hazırlamak istiyorsanız sindirimi kolay olan ürünleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Diyetinizi desteklemek için ise protein değeri yüksek gıdaları deneyebilirsiniz.

Deniz ürünleri seçilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus tercih edeceğiniz gıdanın raf ömrü ve saklama koşullarıdır. Dondurulmuş deniz mahsülleri, gıdaların raf ömrünü artırmak adına özel olarak paketlenmiştir. Öte yandan bu süre farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Deniz ürünlerinin bünyesinde ortalama yüzde 60 ila 80 oranında su bulunur. Muhafaza koşulları bu durum göz önünde bulundurularak belirlenmelidir. Dondurulmuş deniz ürünlerinin raf ömrü ortalama 9 ay ila 1 yıl arasındadır. Buzdolabının soğutma düzeyi bu noktada belirleyicidir. -30 derece sıcaklık, deniz ürünlerinin muhafaza edilebilmesi için gerekli olan minimum değerdir. Derin dondurucular soğutma konusunda daha etkili olmaları sayesinde uzun süreli muhafaza imkânı sunar. Deniz ürünlerini seçerken bu unsurları göz önünde bulundurmak, sağlıklı bir tüketimi mümkün kılar.

Yemek Yapmayı Pratikleştiren Deniz Ürünlerinin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Yemek Yapmayı Pratikleştiren Deniz Ürünlerinin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Mutfakta geçirilen süreyi azaltmak ve sarf edilen eforu minimum düzeye indirmek için tercih edilen dondurulmuş deniz ürünleri, sağlıklı ve besleyici alternatifleriyle sofralara lezzet katar. Deniz ürünlerinin fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Satın alacağınız ürünün; miktarı, içeriği ve niteliği fiyatı belirleyen faktörlerin başında gelir.

Birtakım deniz ürünleri, yılın sadece belirli dönemlerinde elde edilebilmeleri sebebiyle daha yüksek bir fiyat aralığına sahip olabilir. Deniz ürünlerinin; ayıklama, marinasyon ve tütsüleme gibi işlemlerden geçirilerek paketlenmesi olması da fiyatlandırma aşamasında önemli bir rol oynar. Tüm bunlara ek olarak; poşet, plastik kutu ve konserve hâlinde paketlenen deniz ürünleri geniş fiyat aralıklarıyla her bütçeye uygun seçenekler sunar.

Siz de yüzlerce çeşit arasından damak tadınıza ve bütçenize uygun deniz ürünlerini kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Deniz ürünleri ile hazırlayacağınız faydalı ve lezzetli öğünler sayesinde beslenme rutininizi daha sağlıklı bir hâle getirmeniz mümkün olur. Damak tadınıza hitap edecek olan pek çok deniz ürünü seçeneğini Trendyol’dan hızlı ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.